Pred tekmo: Domžale - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

DOMŽALE - MARIBOR

9. maj 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 740 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov
- brezplačen sladoled za prvih 200 gledalcev v rumenem

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Prvoligaši nadaljujejo z natrpanim sporedom, 32. krog Prve lige Telekom Slovenije bodo ob Kamniški Bistrici odprli Domžalčani in Mariborčani. Štajerci nizajo zmage in ostajajo za petami vodilne Olimpije, ravbarji pa so z dvema porazoma na zadnjih treh tekmah priložnost, da bi še močneje pritisnili na vodilni ekipi prvenstva. Po Celju so bili od dvakratnega državnega prvaka boljši še Goričani, ki so Domžalam zadali najvišji poraz v aktualnem prvenstvu. Rumeni imajo pred zadnjimi petimi tekmami letošnje sezone osem točk zaostanka za Mariborom, ki je spomladi že pokleknil pred moštvom Simona Rožmana. Aktualni pokalni prvak je bil marca v Ljudskem vrtu boljši z izidom 1:2, potem ko je Jasmina Handanovića že v deseti minuti s silovitim strelom matiral Matija Širok. Vodstvo gostov je v uvodu drugega polčasa podvojil Lovro Bizjak, Mariboru pa ni pomagal niti zadetek Dareta Vršiča iz 89. minute. Kdo se bo veselil v sredo?

Simon Rožman, trener Domžal: »Včasih se pač ne izide, treba se bo spočiti, analizirati napake in se čim bolje pripraviti na sredino tekmo z Mariborom. Naporen ritem nam prinaša še pet tekem, na katerih se bomo znova skušali prikazati v naši prepoznavni luči. Veselimo se dvoboja z Mariborčani, saj se zagotovo obeta atraktiven in zanimiv ligaški derbi.«

Adam Gnezda Čerin, vezist Domžal: »To so tekme, za katere živimo. Maribor v Domžale prihaja v odlični formi in z željo po zmagi. Tri točke bomo seveda napadali tudi mi, čeprav imamo določene težave. V vsakem primeru bomo skušali biti napadalni in agresivni, saj je to edini način, ki ga želimo igrati. Mislim, da se obeta pravi spektakel, v katerem bodo lahko uživali vsi ljubitelji nogometa.«

Kdo je vroč?

Mariborčani so bili vse do domžalskega gostovanja v knežjem mestu zadnji, ki so se jeseni razveselili skalpa rumenih. Domžalski nogometaši so zatem nanizali kar 11 zaporednih zmag, bili pred sosedskim obračunom z Olimpijo tik pred izenačitvijo ligaškega rekorda, a ni šlo. Rumeni so v Stožicah izvlekli točko, v zadnjih štirih pa so jih nabrali šest. Med pozitivnejše člene domžalske igre lahko uvrstimo Shamarja Nicholsona, ki je v nedeljo omilil poraz v Novi Gorici, na zadnjih petih tekmah pa se je med strelce vpisal kar štirikrat. Lahko Jamajčan serijo podaljša tudi v spopadu z Mariborom?

Ali ste vedeli?

Simon Rožman v zaključek letošnjega prvenstva vstopa z nekoliko zdesetkano zasedbo. Gostovanje v Novi Gorici so izpustili trije izkušeni nogometaši. Andražu Kirmu, ki se je poškodoval po zgolj nekaj minutah igre proti Ankarančanom, se je pred tekmo z Gorico na seznamu odsotnih pridružil tudi Gaber Dobrovoljc, zadnji dve tekmi Domžal pa je izpustil tudi Senijad Ibričić. Nekdanji reprezentant BiH je okrevanje izkoristil tudi za druženje z dobrim prijateljem Edinom Džekom, ki ga je gostil v Ljubljani. Bo član Rome, ki si je v lanski sezoni v Kidričevem ogledal obračun Aluminija in Kopra, tokrat prisostoval obračunu tretje in druge ekipe prvenstva?

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Se bo mariborska serija nadaljevala tudi ob Kamniški Bistrici? Marcos Tavares in soigralci bodo na zelenici Športnega parka Domžale napadli že osmo zaporedno zmago, s katero bi se vsaj za nekaj ur vnovič prebili pred Olimpijo. Prav Ljubljančani so bili zadnji, ki so četi trenerja Darka Milaniča odščipnili točko, Domžale pa so spomladi vijolicam zadale boleč poraz v obliki zmage v Ljudskem vrtu. Sredina tekmeca sta v letošnjem prvenstvu povsem izenačena, ob gostujoči zmagi enih in drugih se je prvi spopad sezone končal z neodločenim izidom. Štajerci so se jeseni že veselili v Domžalah, potem ko je domžalsko mrežo sredi drugega polčasa zatresel Jasmin Mešanović. Bosansko-hercegovski napadalec v zadnjem obdobju ni v ospredju, a to niti ne čudi, saj Luka Zahović, Marcos Tavares in Jan Mlakar kažejo izredno dobro formo. Mariborski napad bo moral ob pomoči trdne obrambe dobro delovati tudi v Domžalah, a Milanič opozarja tudi na tekmečev napad in specifičnost nasprotnika.

Darko Milanič, trener Maribora: »Čaka nas specifičen tekmec. Pokazali smo že, da jih lahko premagamo, imajo pa Domžalčani posebnost dinamike v napadu in tempa z veliko trdnostjo. V sredo se bosta udarili močni ekipi, verjamem pa, da lahko odigramo še eno zelo dobro tekmo. Smo v idealnem trenutku, res pa bomo morali biti za nov uspeh v napadu in tudi v obrambi zelo natančni.«

Blaž Vrhovec, vezist Maribora: »Zato smo se takoj po sobotni že začeli pripravljati na naslednjo tekmo. Ni veliko časa, opravili smo vse, kar moramo, za uspešno, hitro regeneracijo in se usmerili k novemu izzivu. V sredo gremo odločno v Domžale, po nove točke in da naredimo še en korak k naslovu prvaka.«

Kdo je vroč?

Štajerci so uspešno serijo nadaljevali tudi v obračunu z Ankaranom Hrvatini, v mreži katerega je »eskplodirala petarda«. Znova je zablestel tudi Marcos Tavares, ki se je z dvema natančnima udarcema prebil na vrh ligaške lestvice strelcev. Kapetan Maribora je v letošnji sezoni dosegel 15 zadetkov, na zadnjih dveh tekmah je zadel štirikrat, skupno bero golov v Prvi ligi Telekom Slovenije pa je povečal na številko 138. Brazilec je v preteklosti 12 žog pospravil tudi v gol Domžal, bo v sredo obogatil tudi ta izkupiček?

Ali ste vedeli?

Domžalski branilci bodo morali paziti tudi na Dina Hotića, Jana Mlakarja in Luko Zahovića. Prvi na ligaški lestvici asistentov sledi Tonćiju Mujanu, drugi je v sedmih nastopih zbral tri zadetke in pet podaj, Zahović pa je spomladi strah in trepet vratarjev. Na Portugalskem rojeni napadalec je vseh 12 golov dosegel v razmaku dveh mesecev, impresiven pa je podatek, da je na zadnjih osmih tekmah v polno meril kar 11-krat. Strelske serije za Zahovića niso nič več nenavadnega. Lani je zadel na sedmih zaporednih tekmah ter se povsem približal rekordnemu nizu Nusmirja Fajića in Štefana Škaperja, z zadnjimi zadetki pa se je prebil že na osmo mesto prvoligaške klubske lestvice.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi med Domžalami in Mariborom
    Nogometaši Domžal in Maribora so se v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA