Pred tekmo: Domžale - Luka Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

13. avgust 2016, ob 20:15: DOMŽALE - LUKA KOPER

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev  (povprečen obisk: 1.750 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov
- sezonske vstopnice

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Luki Elsnerju prvič v novi sezoni ne bo potrebno posegati po obilnejših rotacijah, saj Domžalčani med tednom niso imeli tekmovalnih obveznosti. Vseeno pa bo domžalski strateg verjetno pred tekmo proti Kopru prisiljen v nekaj sprememb, saj se je že dlje časa odsotnemu Luki Žinku na seznamu poškodovanih pridružil Jure Balkovec. Slednji je po odhodu Dejana Trajkovskega ostal edini preostali levi bočni branilec, a so si ob Kamniški Bistrici med tednom oddahnili, saj poškodba kolena pri Belokranjcu ni hujše narave. Vodstvo domžalskega kluba je hitro našlo tudi rešitev za luknjo, ki je nastala z odhodom Kenana Horića. Donedavnega kapetana bo nadomestil stari znanec domžalskih slačilnic. Zanimivo, Denis Halilović je pred zimskim prestopom na Japonsko nosil prav dres tokratnega nasprotnika.

Denis Halilović, branilec Domžal: »V Kopru sem preživel lepo obdobje svojega življenja in na Obali imam veliko prijateljev. Nenazadnje se mi je tam rodila druga hči Luana. Kljub temu na jutrišnji tekmi ne bo mešanih občutkov. Zmaga mora ostati doma.«

Benjamin Morel, vezist Domžal: »Ne igram za to, da bi bil drugi, ampak hočem biti prvi. Vsaka tekma bo težka, zato moramo vsakič igrati po najboljših močeh, a vselej na zmago.«

Kdo je vroč?

Tudi Juninho nosi precejšen delež zaslug, da Domžalčani po štirih krogih Prve lige Telekom Slovenije zaostajajo zgolj za vodilno Olimpijo. Izkušeni vezist v letošnji sezoni igra kot prerojen, obilnejšo minutažo pa je zgovorni Brazilec že pretvoril v tri zadetke, s čimer si deli tudi vrh ligaške razpredelnice. Juninho sicer velja za pravo legendo domžalskega kluba, saj je v rumenem dresu zbral že 193 ligaških nastopov, s čimer zaostaja zgolj za zdajšnjim strategom Elsnerjem.

Ali ste vedeli?

Denis Halilović je v poletnem prestopnem roku že tretji povratnik ob Kamniško Bistrico. Izkušeni Šoštanjčan se je v domžalskem Športnem parku pridružil že omenjenemu Luki Žinku in Benjaminu Morela, ki sta pred poletno vrnitvijo že dobro poznala domžalski klub. 30-letni Domžalčan je v domžalskem dresu v sezoni in pol zbral 23 nastopov in dosegel tudi dva od skupno kar 13 zadetkov. Nekdanji član Rudarja, Celja, Drave in Kopra je v prvoligaški konkurenci odigral 142 tekem.

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: /

Koprčani se v Domžale podajajo z dobro popotnico, saj so na Bonifiki, na kateri so spomladi vse do zadnjega kroga minule sezone čakali na prvo domačo zmago v letu 2016, vknjižili že tretjo zmago v nizu. Po Zavrču in Aluminiju so Koper s praznimi žepi zapuščali tudi Celjani, ki so sicer povedli, a so kozlički z goloma Senijada Ibričića izid preobrnili v svojo korist. Zdaj bodo Primorci naskakovali še prve gostujoče točke v sezoni 2016/17, saj so po Mariboru tudi Velenje zapuščali poraženi, znova so klonili v zaključnih minutah srečanja. V Velenju je na razplet močno vplivala tudi izključitev Joela Tshibambe, ki se je medtem že poslovil od koprske barke, koprski strokovni štab pa v tem trenutku razpolaga z zgolj dvema pravima napadalcema, ob Jaki Štromajerju se za mesto v začetni enajsterici bori tudi izkušeni Zlatan Muslimović.

Senijad Ibričić, vezist Kopra: »Imamo igralce, ki posedujejo ogromno individualno kakovost. Ko se nam bo uspelo do popolnosti uigrati, bomo videli pravi Koper.«

Kdo je vroč?

Senijad Ibričić je v tekmi s Celjem spomnil tudi na čase, ko je navduševal navijače splitskega Hajduka. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine se je podpisal pod oba koprska zadetka, s katerima je svojemu moštvu priigral še drugo zmago sezone. Ob izkoriščeni enajstmetrovki je 30-letni nogometaš že v prvem polčasu pokazal tudi bogate izkušnje, saj je s prefinjenim udarcem izničil celjsko prednost.

Ali ste vedeli?

Ob povratku Mateja Pučka v koprskem moštvu spremljamo zanimiv »boj«. Pučko si skupaj z Jako Štromajerjem deli drugo mesto na klubski lestvici prvoligaških strelcev. Koprski dvojec je v rumenem dresu doslej dosegel po 23 zadetkov, a v letošnjem prvenstvu še nista bila uspešna. Daleč pred vsemi koprskimi igralci sicer najdemo Sašo Jakomina, ki se lahko pohvali s kar 62 zadetki na svojem računu.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale - Koper 2:0
    Nogometaši Domžal so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper z 2:0 (0:0).

DELI NA