Pred tekmo: Domžale - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

DOMŽALE - KOPER

5. december 2020, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

V peklenskem tempu druge polovice novembra so Domžalčani vpisali poraz, remi in dve zaporedni zmagi. Dejana Djuranovića bo veselil predvsem ta, zadnji podatek, saj je njegovim varovancem slavje proti Olimpiji uspelo potrditi v Novi Gorici. Na Primorsko se je rumena družina sicer podala v močno premešani zasedbi, prvi polčas prepustila domačinom, v drugem pa vajeti vzela v svoje roke in se veselila novih treh točk. Skupno sedmih na štirih tekmah - dosežek, ki se odraža tudi na prvenstveni razpredelnici. Ravbarji so se oddaljili od dna lestvice in se močno približali njenemu zgornjemu delu. Tam se že nekaj časa zadržuje Koper, ki v goste prihaja ta konec tedna. Bo domžalski športni park usoden za še enega favorita?

Predrag Sikimić, napadalec NK Domžale: "Dvoboj s Koprom, ki nam sicer s tekmo več beži za sedem točk, predstavlja novo izvrstno priložnost, ki jo moramo zgrabiti z obema rokama.''

Kdo je vroč?

Potem ko se je sredi novembra po nekajmesečnem počitku vrnil v igralni ritem, se je Arnel Jakupović te dni začel vpisovati tudi med strelce. Avstrijski napadalec je pretekli konec tedna že v drugi minuti načel ljubljansko mrežo, prvi pa se je veselil tudi v Novi Gorici. Odločilna je bila 69. minuta, ko mu je z leve strani podal v zadnjem času prav tako odlični Dario Kolobarić.

Ali ste vedeli?

Gaber Dobrovoljc je v mestu vrtnic odigral svojo 15000. minuto v Prvi ligi Telekom Slovenije. To je pred 27-letnim branilcem uspelo le še dvema članoma rumene družine. Nejc Vidmar se lahko pohvali s 16107 minutami, Luka Elsner, klubski rekorder, pa s 19623. Dobrovoljc se je v deželo na sončni strani Alp sicer vrnil na začetku aktualne sezone, pred tem pa se je eno leto mudil v Turčiji.

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani so v sredo po devetdesetih minutah vpisali potrebne tri točke, a so morali za rdeče-beli skalp še kako trdo delati. V prvem delu so svojo mrežo nedotaknjeno ohranili z zvrhano mero sreče, nato pa nenadoma povedli in minimalno prednost zadržali vse do konca. Kljub obupanemu rdeče-belemu prizadevanju za poravnavo izida, ki niti ne bi bila nezaslužena. Mirana Srebrniča in druščino bo pod črto zanimalo končno slavje, konkurenti za vrh namreč ne počivajo. Najboljše ločita vsega dve točki, vodilno četverico pa počasi, a gotovo dohajajo Domžalčani. Na gostovanju ob Kamniški Bistrici se je pred tednom dni že opekla ljubljanska Olimpija, bo tokrat drugače?

Kdo je vroč?

Nov krog, nov zadetek za Nardina Mulahusejnovića. Visokorasli nogometaš je z osmim golom v sezoni (in tretjim v zadnjih štirih tekmah) odločil dvoboj s Kidričani. Veselil se je tik pred iztekom prvega polčasa, ko je najvišje skočil ob odličnem predložku Mateja Palčiča. Bosansko-hercegovski napadalec je bil za rdeče-bela vrata sicer nevaren že v 10. minuti, a je žogo poslal za las mimo desne vratnice.

Ali ste vedeli?

Statistika medsebojnih srečanj Domžal in Kopra piše izredno zanimivo zgodbo. Tokratna tekmeca sta skorajda popolnoma izenačena – ne le po številu zmag ampak tudi po doseženih zadetkih. Na 64 srečanjih so 25-krat slavili ravbarji, kanarčki imajo na računu le zmago manj, 15- krat pa se je končalo z remijem. Ob tem so se Domžalčani zadetka veselili 81-krat, Primorci pa so rumeno mrežo zatresli 79-krat. Se bo ravnovesje tokrat porušilo?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 05.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani v drugem delu do točke
    Nogometaši Domžal in Kopra so se v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA