Pred tekmo: Domžale - Koper

Pred tekmo: Domžale - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

4. marec 2017, ob 17:00: DOMŽALE - KOPER

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev  (povprečen obisk: 1.109 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so v uvodni pomladanski preizkušnji brez zmage ostali na najbolj boleč način. Četa trenerja Simona Rožmana je prevladovala na velenjski zelenici, a bila za neizkoriščene priložnosti kaznovana tik pred koncem dvoboja, z golom Dominika Glavine v zaključnih sekundah. Po koncu dvoboja z Rudarjem so v taboru rumenih v en glas zatrdili, da bo razplet prve tekme nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije poskrbel le še za več motiva za naslednje preizkušnje. To bodo skušali Jure Balkovec in soigralci potrditi že v prvi tekmi pred domačimi gledalci v letošnjem koledarskem letu, ko bodo rumeni pričakali Koprčane, ki v zadnjih obračunih niso našli recepta za domžalski skalp. Domžalčani so ob remiju dobili kar šest od zadnjih sedmih prvoligaških obračunov s primorsko zasedbo, tudi oba jesenska.

Matija Širok, bočni branilec Domžal: »Zimski premor je predolg in po 85 dneh bo res lepo zaigrati na domačem stadionu. Komaj čakamo, da se ponovno predstavimo pred svojimi navijači. Prednost domačega igrišča nam je v jesenskem delu prinesla veliko točk in ne vidim razloga, zakaj ne bi ta pozitiven niz nadaljevali tudi v nadaljevanju prvenstva.«

Kdo je vroč?

Jure Balkovec je bil pred gostovanjem v Velenju vprašljiv za nastop, a je trdoživi Belokranjec tako kot Žan Majer stisnil zobe in odigral celotno srečanje. 22-letnik, ki je v obračunu z Rudarjem presegel mejo 9.000 prvoligaških minut, se je znova proslavil tudi kot odličen izvajalec prostih strelov, z zadetkom za domžalsko vodstvo pa je kandidiral tudi za najlepši zadetek kroga. Bočni branilec, ki je kljub vabilom tujih snubcev pozimi ostal v Domžalah, je v 101 prvoligaški tekmi dosegel osem zadetkov, v letošnji sezoni je bil uspešen že trikrat. Tako kot v tekmi z Rudarjem, je Balkovec tudi mreži Maribora in Radomelj zatresel z natančno izvedenim prostim strelom.

Ali ste vedeli?

Vodstvo domžalskega kluba je tik pred uvodno tekmo nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije v svoje vrste dodalo še enega izkušenega nogometaša. Ker sta Denis Halilović in Gaber Dobrovoljc izven pogona, slednjega pa tako kot Elvisa Bratanovića po vnetju slepiča in operativnem posegu čaka daljše okrevanje, so se Domžalčani za sodelovanje dogovorili z mlajšim od bratov Elsner. Rok bo po stopinjah starejšega brata Luke Elsnerja zasedel mesto v obrambi rumenih, 31-letnik pa bo na hrbtu nosil priimek, ki je ob Kamniški Bistrici pustil globok pečat. Zdajšnji strateg Olimpije je v domžalskem dresu odigral kar 227 prvoligaških tekem, s čimer vodi pred Juninhom, z rumenimi pa se je veselil tudi največjih uspehov v zgodovini kluba – dveh naslovov državnega prvaka.

 

KOPER:

Prepoved nastopa: Ed Kevin Kokorović

Koprčani so v drugi del Prve lige Telekom Slovenije zakorakali z domačo točko, ki so jo Primorci po avtogolu gostujočega branilca Elvedina Džinića odščipnili Celjanom. Kozlički so z delitvijo točk ohranili dobre delnice v boju za četrto mesto, na katerem so se z zmago v Krškem Goričani oddaljili na tri točke razlike. Primorskega rivala v tokratnem krogu čaka dvoboj z Mariborom, nič manj ugoden tekmec pa ne bo stal niti nasproti čete trenerja Igorja Pamića. Kot že zapisano, so koprski nogometaši v zadnjih sedmih ligaških dvobojih z Domžalčani vknjižili zgolj točko, ob Kamniški Bistrici pa so se nazadnje veselili avgusta 2013, ko je srečanje v gostujočo korist odločil Mitja Lotrič. Tedanji obračun sta v koprski obrambi odigrala tudi Denis Halilović in Miha Blažič, ki sta danes člana domžalske zadnje vrste.

Kdo je vroč?

Igor Nenezić se je po dveh letih in pol znova predstavil v Prvi ligi Telekom Slovenije in v golu Kopra. Že ob ponovnem debiju med vratnicama primorskega prvoligaša je imel izkušeni čuvaj mreže precej dela, ki pa ga je z izjemo prejetega zadetka, ob katerem je bil brez moči, opravil zelo dobro in bil z nekaj posredovanji med najbolj zaslužnimi, da je točka ostala na Bonifiki. 32-letni Kranjčan s 154 prvoligaškimi nastopi spada med najbolj prekaljene adute trenerja Igorja Pamića, ki pa ima pred gostovanjem v Domžalah nekaj težav s sestavo moštva. Prav Nenezić je obraz pokrpal z nekaj šivi, Frane Ikić in Darko Lukanović še nista nared za debi, Joelu Valencii pa nagaja poškodba rame. Dvoboj bo izpustil tudi Ed Kevin Kokorović, za nastop pa po vrnitv v trenažni proces kandidira Sandi Križman.

Ali ste vedeli?

Sobotni dvoboj ob Kamniški Bistrici bo ponudil obračun četrte in pete ekipe na večni lestvici Prve lige Telekom Slovenije. Z 1.063 točkami so uspešnejši Koprčani, kar pa je razumljivo, saj so Primorci za trojico, ki v prvoligaški konkurenci igra neprekinjeno, klub z najdaljšo tradicijo med elitno nogometno druščino, v kateri so doslej odigrali 782 tekem. Domžalčani so doslej zbrali 654 prvoligaških tekem, kar je recimo 97 manj od velenjskega Rudarja, ki pa se lahko vseeno pohvali s skromnejšo točkovno malho, saj je v njo pospravil 26 točk manj od dvakratnega državnega prvaka, ki mu do simbolične meje s štirimestno številko manjka še 56 točk.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper presenetil v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Kopru z 0:1 (0:1).

DELI NA