Pred tekmo: Domžale - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

30. november 2016, ob 18:00: DOMŽALE - KALCER RADOMLJE

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev  (povprečen obisk: 1.133 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so se po tesnem porazu v Stožicah odzvali s tremi zmagami in prvo polovico letošnjega prvenstva sklenili na tretjem mestu, s petimi točkami zaostanka za vodilnim Mariborom. Rumeni so v šestih krogih vknjižili pet zmag, po dveh visokih slavjih proti Gorici in Aluminiju so Slobodan Vuk in soigralci s tesno razliko ugnali še Celje, nekdanje moštvo Simona Rožmana. Slednji se je prve visoke zmage na domžalski klopi veselil prav v občinskem derbiju z Radomljami, ki so naslednji nasprotnik najučinkovitejšega moštva lige. V septembrskem obračunu s sosedi so Domžalčani prvič to sezono dosegli pet zadetkov, vajo pa odtlej ponovili še dvakrat, ko so napolnili tudi mrežo Krškega in Gorice. Bodo dvakratni prvaki v derbiju z Radomljami še sedmič zaklenili svojo mrežo in vknjižili še četrto zmago v nizu?

Simon Rožman, trener Domžal: »Pomembno je, da gledalci ne pričakujejo, da bomo na vsaki tekmi dosegli pet golov. Na drugi strani igrišča stojijo kvalitetne ekipe, ki prav tako redno trenirajo in imajo kakovosten igralski kader. Želim si, da ljudje prepoznajo stil igre, ki ga želimo gojiti. Atraktiven in napadalen nogomet igramo za gledalce, seveda pa je lepo, ko je bogata vsebina na igrišču nagrajena tudi z rezultatom.«

Amedej Vetrih, vezist Domžal: »Pomembno je, da se na takšnih tekmah osvojijo vse točke. Če želimo ohraniti stik z vrhom, si na takšnih tekmah ne smemo privoščiti spodrsljaja. V tekmo moramo kreniti s pravo mentaliteto. Pristop mora biti enak kot na vseh tekmah do sedaj. Verjamem, da bomo niz zmag podaljšali na štiri.«

Kdo je vroč?

Slobodan Vuk je v zadnjih tednih znova izjemno pomembno orožje domžalskega napada. V bosansko-hercegovskem Jajcu rojeni napadalec, ki pa se v času vojne vihre z družino preselil na sončno stran Alp, se je med strelce vpisal na zadnjih treh tekmah in se na drugem mestu ligaške lestvice strelcev izenačil s klubskim soigralcem Markom Alvirjem, s katerim zaostajata zgolj za Dominikom Glavino. Šest od osmih zadetkov je Vuk dosegel pod vodstvom Rožmana, ki je robustnega napadalca vrnil v začetno enajsterico, v kateri je Vuk pričel oba derbija z Radomljami in na prvem že v peti minuti načel mrežo nasprotnika.

Ali ste vedeli?

V sobotnem obračunu s Celjem se je med strelce prvič to sezono vpisal tudi Amedej Vetrih. Tako kot v lanski sezoni, se lahko Domžalčani tudi letos pohvalijo z najširšo paleto strelcev, saj se zadetka razveselilo že 14 igralcev. Z osmimi zadetki sta najučinkovitejša Slobodan Vuk in Marko Alvir, domžalski dvojec je tako dosegel več zadetkov kot Kidričani ali Radomljani, ki imajo z 12 zadetki najskromnejši napad lige. Pod 12 golov se je podpisalo sedem strelcev, z ožjim izborom razpolaga zgolj Aluminij, pri katerem je bilo v prvi polovici sezone natančnih šest nogometašev.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Radomljani so prvo polovico letošnje sezone sklenili brez zmage in s osvojenimi petimi točkami na svojem računu. Devetouvrščeni Aluminij prvaku 2. SNL po polovici sezone beži za deset točk, Krčani še za dodatne štiri točke, dve od petih pa so Aljaž Ivačič in soigralci vknjižili prav z dvema neodločenima izidoma v tekmah s Posavci. V sosedskih derbijih z Domžalčani so Radomljani še brez osvojene točke, še več, nasprotna obramba radomeljskim napadalcem še ni dovolila zadetkov, medtem ko se je mreža mlinarjev v šestih tekmah zatresla 19-krat. Moč domžalskega napada, ki je v 18 tekmah letošnje sezone zabil že 42 zadetkov, so na svoji koži občutili tudi Radomljani, ki jih za zaključek jesenskega dela sezone čaka zahteven spored. Po občinskem derbiju jih namreč čaka še domača tekma z Olimpijo, pred zimskim premorom pa še gostovanje v Novi Gorici.

Kdo je vroč?

V radomeljski slačilnici najdemo lepo število nekdanjih nogometašev Domžal. Najpomembnejšo vlogo med njimi igra Luka Cerar, ki sicer ni nikoli dočakal priložnosti v članskem dresu Domžal, zato pa precej pomembnejšo vlogo igra v Radomljah. Z 48 prvoligaškimi nastopi in 3.405 minutami nizkorasli vezist namreč zaseda vrh klubskih lestvic.

Ali ste vedeli?

Radomljani bodo v tretji občinski derbi letošnje sezone vstopili še s tretjim strategom. Mlinarji so sezono odprli z Dejanom Djuranovićem, ki je s svojimi varovanci prvi dvoboj izgubil z izidom 2:0, po tem ko sta Ivačiča premagala Slobodan Vuk in trenutno poškodovani Juninho, med septembrskim premorom pa je nekdanjega vezista Domžal na klopi nadomestil Jani Žilnik. Pod vodstvom Celjana so Radomljani izgubili s 5:0. Dvakrat se je veselil Marko Alvir, v polno pa so zadeli še Jure Matjašič, Jure Balkovec in Matija Širok. Bo šlo Radomljanom bolje pod vodstvom Davida McDonougha?

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tudi Radomlje do prve zmage
    Nogometaši Domžal so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Kalcerju iz Radomelj z 0:2 (0:0).

DELI NA