26.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Gorica

Prva liga Telemach, 15. krog

DOMŽALE - GORICA

28. oktober 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- sezonske vstopnice

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Pod Kalvarijo sta se pretekli konec tedna srečali ekipi, ki s svojo formo nista mogle biti zadovoljne. Še precej slabša je bila vijoličasta popotnica – Maribor je pred tem še drugič letos izgubil večni derbi – kljub temu pa si je le malokdo upal napovedati, da bodo Domžalčani serijo štirih tekem brez zmag prekinili prav v mestu ob Dravi. In to v slogu! Že preden sta Gregor Sikošek in Rok Kronaveter presegla kvoto rumenih kartonov in se predčasno odpravila pod prhe, so bili ravbarji boljši od domačinov. Po izključitvah so številčno prednost izkoristili v pravem pomenu besede in se domov vrnili s polnim izkupičkom. Kakšna bo rumena bera tokrat?

Jošt Pišek, vezist NK Domžale: "Gorica je na zadnjih tekmah pokazala disciplino. Napredek v igri je očiten, prejemajo bistveno manj zadetkov in tudi v napadu so precej nevarni. Realizacija jim povzroča nekaj težav, toda z njihove strani znova pričakujem agresivno podobo in veliko potrpljenja za protinapade. V prvi četrtini sezone je šlo za isto situacijo. Pred gostovanjem v Gorici smo premagali Maribor, nato pa je bilo na Primorskem 0:0. Sedaj želimo narediti korak naprej in povezati pozitivna rezultata. Radi bi namreč ostali v stiku z ekipami zgoraj."

Kdo je vroč?

V soboto se je v vseh pogledih potrdil zakon bivšega. Polomijo nekdanjega kluba je z rumene klopi zrežiral Simon Rožman, vijoličasto mrežo pa je načel Mirko Mutavčić. Nogometaš, ki so ga Mariborčani poleti »zamenjali« za Andraža Žiniča (tega, mimogrede, tokrat sploh ni bilo v štajerskem kadru), je v 35. minuti s čudovitim strelom zaokrožil učbeniško akcijo svoje ekipe. Delo sta v drugem polčasu dokončala Pišek in Jakupović.

Ali ste vedeli?

Salzburg Benjamina Šeška (ta je pred tremi leti v Avstrijo odšel prav iz Domžal) je sredi tedna v elitni UEFA Ligi prvakov doma izgubil proti Chelseaju. Rdeče bike sta pokopala Kovačić in Havertz, slovenski napadalec pa je v igro vstopil po dobri uri igre. S soigralci še vedno lahko napreduje v izločilne boje; o svoji usodi bodo odločali v zadnjem krogu skupinskega dela, ko se bodo udarili z neposrednim tekmecem Milanom.

GORICA

Prepoved nastopa: Alessandro Ahmetaj

Novinec med elito je bil v 14. krogu Prve lige Telemach postavljen pred zahtevno nalogo. Olimpija, ki letos že tako ruši vse pred seboj, se je na Goriško podajala z dodatnim zagonom: za veter v zeleno-bela jadra je tudi tokrat (tako je bilo tudi avgusta, ko sta se tekmeca pomerila prvič) poskrbela zmaga na večnem derbiju. Morda pa je uspeh proti Mariboru dosegel obratni učinek in so bili zmaji v mestu vrtnic zato manj nevarni. Hitro je bilo namreč jasno, da bomo spremljali precej izenačen dvoboj, v katerem je imela kaj povedati tudi četa Mirana Srebrniča, ki je na koncu zasluženo vpisala točko in zadržala korak z osmimi Radomljami. Jih lahko v petek prehiti?

Jošt Urbančič, branilec ND Gorica: "Domžale so kakovostna ekipa, tako da moramo biti tako resni kot na vsaki tekmi. Treba bo igrati taktično dobro kot na prejšnjih treh tekmah, potem pa še poskušati nadgraditi napad. Določene situacije moramo bolje izkoristiti in tako priti do točk."

Kdo je vroč?

Eno od odkritij goriške sezone je zagotovo Jošt Urbančič. Bočni branilec, ki je v mesto vrtnic julija prišel iz Domžal, je bil letos že petkrat  med najboljšimi nogometaši kroga. Proti Olimpiji je bil nevaren na levi strani igrišča, v 84. minuti pa se je izkazal tudi v obrambnih nalogah. Gostujoči kapetan Elšnik je streljal z glavo, 21-letni Urbančič pa je žogi pot v mrežo preprečil na golovi črti. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Sobotni remi je za sinje modre kar nekoliko zgodovinski. To je bil namreč prvi pozitiven rezultat na tekmah z Olimpijo po več kot štirih letih. Septembra 2018 sta Primorcem točko v Stožicah pristreljala Celcer in Filipović, sledila je serija osmih porazov. Zadnjega so vrtnice utrpele v letošnji sezoni: avgusta jih je z dvema zadetkoma pokopal Mustafa Nukić. Zmaji so orožje nazadnje položili julija 2018.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.10.2022 | Prva liga Telemach
    Domžalčani zanesljivi proti Gorici
    Nogometaši Domžal so v 15. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico s 5:1 (2:0).

DELI NA