Pred tekmo: Domžale - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

DOMŽALE - GORICA

10. maj 2019, ob 16.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečen obisk: 840 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši so spočili svoje noge, v petek se pričenja zaključna faza Prve lige Telekom Slovenije. Prvoligaši bodo v dveh tednih odigrali kar pet tekem, peklenski spored odpirata ekipi Domžal in Gorice. Prvim se počasi že nasmiha evropska vozovnica, drugi krvavo potrebujejo točke v lovu na osmo mesto, ki prinaša neposredni obstanek v ligi. Domžalčani so v prejšnjem krogu z goli Tilna Klemenčiča, Gabra Dobrovoljca in Shamarja Nicholsona ugnali Aluminij in z zmago v Kidričevem storili nov korak do tretjega mesta, saj četrtim Celjanom zdaj bežijo za šest točk. Še dve oziroma tri točke več zaostajajo Sobočani in Kidričani, rumeni pa bi bili s petkovo zmago že tik pred potrditvijo evropske vozovnice. »Ravbarji« lovijo peti zaporedni nastop v kvalifikacijah UEFA Evropske lige, zato jim motiva ne manjka.

Adam Gnezda Čerin, vezist Domžal: »Želja je nadaljevati s serijo pozitivnih rezultatov. V zadnjih tekmah smo z odličnimi igrami naredili velik korak proti Evropi, a končni razplet še zdaleč ni odločen. Čaka nas še pet tekem, na voljo je petnajst točk, zato bomo maksimalno resno vzeli vsako naslednjo preizkušnjo. Začenši s petkovo tekmo z Gorico, ki se ji želimo oddolžiti za dva nesrečna poraza v tej sezoni. V zadnjem času kažejo zelo dobre predstave, zato bodo zelo nevarni. Premorejo veliko kakovostnih nogometašev, ki imajo individualno kakovost, da tekmo v vsakem trenutku obrnejo v svoj prid. A na drugi strani imamo tudi mi močna orožja, ki jih bomo skušali čim bolje izkoristiti za nov pozitiven rezultat.«

Kdo je vroč?

Tilen Klemenčič in Gaber Dobrovoljc sta bila med najbolj zaslužnimi aduti Simona Rožmana za slavje v Kidričevem. Osrednja branilca sta v prvi vrsti opravila osnovno zadolžitev, saj je Krševan Santini svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, dvojec pa je blestel tudi v konici napada. Tako Dobrovoljc kot Klemenčič sta golu dodala še podajo, najprej je Dobrovoljc asistiral Klemenčiču, pri drugem golu sta branilca obrnila vlogo. Klemenčič se je veselil že tretjega zadetka sezone, nekdanji član Triglava in Celja pa navdušuje tudi s pametno igro v fazi obrambe. Vsestranski branilec velja za nogometaša, ki ne nabira veliko kartonov, v letošnji sezoni je porumenel vsega trikrat.

Ali ste vedeli?

Kot že omenjeno, je Tilen Klemenčič v letošnjem prvenstvu dosegel tri zadetke, dva je dodal tudi Gaber Dobrovoljc. Domžalski dvojec spada med branilce, ki so nevarni tudi pred vrati nasprotnika, Prva liga Telekom Slovenije pa premore kar nekaj takšnih nogometašev. Dario Melnjak, ki je v rumenem dresu igral na položaju bočnega branilca, je že jeseni dosegel štiri gole, še učinkovitejša pa sta Žiga Lipušček in Saša Ivković. Najvišji nogometaš lige je bil uspešen petkrat, še nevarnejši pa je branilec Maribora, ki je v mreže nasprotnikov pospravil že sedem žog.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Bede Amarachi Osuji

Nogometaši Gorice nadaljujejo z lovom na osmo mesto ligaške razpredelnice, ki jim pet krogov pred koncem prvenstva beži za dve točki. Goričani želijo kar se da hitro ujeti priključek s Triglavom in Rudarjem ter se izogniti podaljšanju sezone v dodatne kvalifikacije za obstanek med prvoligaši. Tudi za nogometaše bi to pomenilo, da poleti praktično ne bi imeli dopusta. Morda je tudi to dober motiv, saj Primorci ne skrivajo elana, ki je še posebej viden po vsakem zadetku. Moštvo Saše Kolmana se je prejšnji konec tedna dobro upiralo tudi Mariboru. Štajerci so izkoristili individualno kakovost in kljub temu, da je Kenana Pirića dvakrat rešil okvir gola, tekmo mirno pripeljali h koncu in v svojo korist. Goričani bodo morali priložnost za nove točke iskati v zadnjih petih krogih, ko sinje-modre čaka še nekaj zanimiv spopadov. Prvi takšen bo že z Domžalčani, ki so jih »vrtnice« to sezono dvakrat že premagale.

Kdo je vroč?

Etien Velikonja je tudi v spopadu z Mariborom potrdil, da je po vmesni krizi spet zadihal s polnimi pljuči. Primorski napadalec je na zadnjih treh tekmah dosegel prav toliko zadetkov, minuli vikend je zatresel tudi mrežo nekdanjega kluba, še enkrat pa žogo poslal v okvir vrat. Šempetrčan je s sedmimi goli eden od najučinkovitejših napadalcev pomladi in morda kar najmočnejše orožje Saše Kolmana v boju za obstanek. Velikonja premore bogate izkušnje, ki bodo v mladem moštvu Gorice še posebej pomembne v zadnjih petih krogih letošnjega prvenstva.

Ali ste vedeli?

Saša Kolman se bo moral, tako kot v Kranju, znova znajti brez Bedeja Amarachija Osujija. Nigerijec je v obračunu z Mariborom prejel dva rumena kartona in pordečel prvič, odkar igra v Prvi ligi Telekom Slovenije. Petkratni strelec je v letošnji sezoni prejel še osem rumenih kartonov, a kljub temu ni največkrat opominjani nogometaš Gorice. Ta krona pripada Andriji Filipoviću, ki z desetimi rumenimi opozorili zaseda tudi vrh ligaške lestvice. Rečanu iz napada Gorice sledi Aleks Pihler, ki je sedmim rumenim kartonom dodal še dve izključitvi, nato pa v skupinici z Osujijem sledijo Žiga Kous, Marco Da Silva in Macky Bagnack.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Nogometaši Domžal so v Prvi ligi Telekom Slovenije v 32. krogu doma premagali Gorico z 2:1 (0:1).
    Nogometaši Domžal ob zaključku do zmage nad Gorico

DELI NA