Pred tekmo: Domžale - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

DOMŽALE - GORICA

28. oktober 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečen obisk: 842 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Ob Kamniški Bistrici se bosta v sklopu 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije udarili ekipi, ki sta med tednom izgubili pokalno preizkušnjo. Domžalčani na zadnjih treh ligaških preizkušnjah niso slavili zmage, obenem pa so v torek v Ljudskem vrtu izgubili tudi prvo četrtfinalno tekmo Pokala Slovenije. Maribor je do minimalne zmage prišel po zaslugi Jana Mlakarja, sicer otroka domžalske nogometne šole, Domžalčani pa še drugič zapored niso dosegli zadetke. Varovanci trenerja Simona Rožmana so s praznimi naboji streljali tudi v Kidričevem, tekma z Aluminijem pa se je končala z začetnim izidom. Tekma v Kidričevem je bila tretja v letošnjem prvenstvu, na kateri rumeni niso dosegli gola, mreža Domžal pa je še četrtič ostala nedotaknjena. Bo Ajdin Mulalić svoja vrata zaklenil tudi proti Gorici?

Simon Rožman, trener Domžal: »Za nami sta dve dobri predstavi, ki ju sicer nismo uspeli kronati z zmagama, a sta obe tekmi nakazali, da se dvigujemo. Igramo dober nogomet, smo napadalni in željni, v določenih trenutkih nam žal zmanjka tudi kanček športne sreče. A slednjo si moramo priboriti sami, s trdim delom in pravo delovno vnemo.«

Žan Žužek, branilec Domžal: »Želja in edini cilj je zmaga. Gorica je naš neposredni tekmec za uvrstitev na končno tretje mesto, zato morebitna zmaga tokrat šteje dvojno. Na prvo tekmo nimamo lepih spominov, saj smo dominirali, bili v vseh pogledih boljši, zadeli tri vratnice, a so Goričani kljub temu zmagali. Naredili bomo vse, da se jim oddolžimo za poraz in da znova vknjižimo tri točke.«

Kdo je vroč?

Simon Rožman je v Mariboru morda izgubil Agima Ibraimija, saj je moral krilni nogometaš zaradi poškodbe predčasno zapustiti zelenico. Lahko pa domžalskega stratega veseli dejstvo, da bo po dveh tekmah premora računal na Senijada Ibričića. Vezist je pordečel v obračunu z Muro, »proste« dneve pa je izkoristil tudi za obisk prijatelja Edina Džeka. Nekdanji reprezentant BiH bo s svojo vrnitvijo zagotovo dobrodošla rešitev v fazi napada, nenazadnje je s štirimi goli prvi strelec ekipe. Bo Ibričić domžalsko lokomotivo popeljal v zmagovalne tirnice?

Ali ste vedeli?

Pri domžalskem klubu v letošnji sezoni razkrivajo tudi statistične dosežke svojih nogometašev. Najbolj zanimivi so tisti o pretečeni razdalji in najvišji doseženi hitrosti. Z najhitrejšim korakom se lahko pohvali Dario Melnjak, ki je poleti v spopadu s Širokim Brijegom dosegel hitrost 33,79 kilometrov na uro. Hitrost večjo od 33 kilometrov na uro so sicer presegli še trije nogometaši rumenih, Tilen Klemenčič, Gregor Sikošek in Dejan Lazarević, ki je v Kidričevem debitiral za člansko ekipo matičnega kluba, a je pokalno gostovanje v Ljudskem vrtu izpustil zaradi poškodbe.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani bodo prihodnjo sredo ob Kamniški Bistrici lovili preobrat in polfinale, ki po minimalnem porazu v Mariboru še ni splaval po vodi, v precej zahtevnejšem položaju pa so Goričani. Primorci so še drugič zapored izgubili z 0:3. Čeprav sta imeli tekmi proti Mariboru in Muri podoben scenarij – po golu v prvem polčasu se je goriška mreža še dvakrat zatresla v končnici tekme –, so se sinje-modri v precej boljši luči predstavili v obračunu s Štajerci. Pokalne rotacije v začetni enajsterici niso prinesle želenega učinka, Mura pa si je v slovenskem »Las Vegasu« priigrala zajetno in težko ulovljivo prednost. Več ali manj je jasno, da se lahko Miran Srebrnič osredotoči na ligaške obveznosti, saj Gorici v prvenstvu še vedno kaže odlično. Goričani tokratnemu gostitelju bežijo za pet točk, lahko v Domžalah še povečajo naskok pred dvakratnim državnim prvakom?

Andrija Filipović, napadalec Gorice: »Za nami sta dva zaporedna poraza, zato je proti Domžalam izjemno pomembno vknjižiti dober rezultat. Gremo na zmago, vanjo verjamemo in to je vse kar šteje.«

Kdo je vroč?

Gorica v sobotnem spopadu z Mariborčani ni uspela ponoviti dosežka z začetka sezone, ko so na severu Primorske pokleknili tako Ljubljančani kot Domžalčani. Dvoboj z ravbarji je s strelom z bele točke odločil Bede Amarachi Osuji, ki se je podpisal pod stoti zadetek Gorice v prvoligaških tekmah z Domžalami. Nigerijec je tudi letos eden od motorjev goriškega moštva, neumorni Afričan pa zaupanje trenerja Srebrniča upravičuje tudi s statistiko. S štirimi zadetki in tremi podajami je najučinkovitejši adut Gorice.

Ali ste vedeli?

Prvoligaški obračuni Domžal in Gorice imajo v zadnjem obdobju zanimiv vzorec. Zadnji dve tekmi so dobili Goričani, pred tem so bili dvakrat uspešni Domžalčani, še prej pa sta si nedeljska tekmeca po dvakrat razdelila točkovni plen. Se bo trend nadaljeval tudi v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije? Domžalčani in Goričani so v državnem prvenstvu odigrali že 73 srečanj, z 29 zmagami so uspešnejši Primorci, ki so v obračunih z rumenimi doživeli 23 porazov, deset sicer ob Kamniški Bistrici, s čimer so, zanimivo, uspešnejši od gostiteljev, saj so v Domžalah slavili 14-krat.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani z zmago na četrto mesto
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 3:1 (2:0).
  • 06.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Gorica
    Obilno deževje je pred dnevi odplaknilo obračun Domžalčanov in Goričanov, ki se bodo udarili deset dni po načrtovanem prvotnem terminu. Kdo se bo veselil ob Kamniški Bistrici?

DELI NA