05.12.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telemach, 19. krog

DOMŽALE - CELJE

7. december 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžale so drugo četrtino prvenstva zaključile z zmago v občinskem derbiju, mrežo sosedov iz Radomelj sta zatresla Žiga Repas in Andrej Đurić. Ravbarji so z zmago ostali za petami petega Maribora, ki jim beži za dve točki. Zasedba, ki domuje ob Kamniški Bistrici, tako še ni brez možnosti, da prezimi v zgornjem domu prvenstva, ki ga bodo rumeni lovili v sredo. Tekmec dvakratnih državnih prvakov bo bivši klub Simona Rožmana, Celje, ki je v Stožicah zabeležilo še drugi zaporedni remi. Z delitvijo točk in začetnim rezultatom se je končal tudi poletni dvoboj v Športnem parku Domžale, septembra pa so se v knežjem mestu veselili gostitelji. Kdo bo boljši v 93. prvoligaškem obračunu?

Andrej Đurić, branilec NK Domžale: "Z zmago na tekmi z Radomljami smo se približali najvišje uvrščenim ekipam. To je bil naš cilj. Sedaj moramo enako storiti še na dveh tekmah. Najprej proti Celju in potem še proti Muri. Šlo bo za napete dvoboje, pred premorom pa bi radi izkoristili priložnost in iz medsebojnih dvobojev potegnili maksimum."

Žiga Repas, vezist NK Domžale: "V sredo želimo nadgraditi uspeh z občinskega derbija. Proti Radomljam smo prišli do popolnega izkupička in do konca leta bi to radi seveda še ponovili. Celjani so povsem zasluženo visoko na lestvici. Imajo izkušeno ekipo, ki je uspela priti v dober ritem, zato je pred nami težka naloga. Kljub vsemu, imamo svoj način igre in vztrajali bomo pri tem."

Kdo je vroč?

Nogometaši Olimpije so si že pred časom zagotovili prezimitev na prvem mestu lestvice, še vedno pa je povsem odprt dvoboj za drugo mesto. Po 18. krogu Prve lige Telemach so z zmago največ pridobili Mariborčani in Domžalčani, saj je vodilna četverica zgolj remizirala. Drugouvrščeni Celjani imajo pred sredinimi gostitelji šest točk naskoka, v domači zasedbi pa bodo storili vse, da zmanjšajo razliko. Pri tem bo vidno vlogo odigrala tudi zadnja vrsta, v kateri se v letošnji sezoni dokazuje Andrej Đurić. Posojeni up Crvene zvezde se je pred dnevi veselil strelskega prvenca, 19-letnik pa je doslej odigral 14 ligaških tekem.

Ali ste vedeli?

Ob Đuriću je mrežo Radomelj zatresel še Žiga Repas. Otrok domžalskega kluba se je izkazal s pravo mojstrovino in tako potrdil zaupanje Simona Rožmana, ki 21-letnika vse pogosteje pošilja v ogenj. Ofenzivno usmerjeni vezist je na devetih tekmah trikrat meril v polno, v prejšnjem krogu pa je bil del posebnega dosežka. V istem krogu je zadel tudi starejši brat Jan Repas, ki je sodeloval pri zmagi Maribora nad Bravom. Bratoma Repas zdaj preostane le še podvig Damjana in Saše Gajserja, ki sta novembra 1996 zadela na medsebojni tekmi. Damjan je v 17. minuti zadel za vodstvo Olimpije, Saša je izenačil v 68. minuti, za ljubljansko zmago v Beltincih pa je tik pred koncem poskrbel Aleksander Knavs.

CELJE

Prepoved nastopa: /

V celjskem taboru niso bili pretirano zadovoljni z osvojeno točko v Stožicah. Grofje so bili nekoliko nevarnejši, Lovro Bizjak je zatresel tudi okvir gola, obračun vodilnih moštev pa se je kljub vsemu končal z začetnih 0:0. Celjani so na svoj račun dodali 31. točko, Olimpija pa je na domačem igrišču sploh prvič v tem prvenstvu ostala brez zmage. Zmaji so z remijem ohranili 13 točk naskoka pred Celjem, ki ostaja na drugem mestu lestvice. Koper in Mura sta se prav tako razšla z delitvijo točk, še največ pa so v 18. krogu Prve lige Telemach pridobili Mariborčani in Domžalčani. Prav slednji bodo naslednji nasprotniki savinjskega prvoligaša, ki je ob Kamniški Bistrici nazadnje slavil pred dvema letoma. Tedaj je tekmo odločil Filip Dangubić, kdo bo decembrski junak?

Roman Pilipčuk, trener NK Celje: "Lahko rečem, da smo z remijem v Stožicah izgubili dve točki, toda celotna tekma, s poudarkom igre v drugem polčasu, nam je lahko vodilo in motivacija za zadnji dve srečanji. Prepričan sem, da lahko z boljšo realizacijo naših priložnosti do konca jesenskega dela iztržimo šest točk."

Grigorij Morozov, branilec NK Celje: "Naš cilj na zadnjih dveh tekmah jesenskega dela je jasen. Želimo priti do šestih točk in tako poskušati zmanjšati zaostanek za Olimpijo, hkrati pa se zadržati na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Na vsaki tekmi si želimo nadzorovati potek srečanja, zato se na tekmece ne želimo preveč fokusirati. Vse se začne in konča z nami, z našim pristopom in odnosom."

Kdo je vroč?

Celjani so v prestolnici ostali brez zmage, že v prvem polčasu pa so zaradi poškodbe izgubili Tina Matića, v nadaljevanju pa je zelenico zapustil še Dušan Stojinović. Pilipčuk je novembra izgubil tudi Neneja Gbambleja, tekmo v Stožicah pa je na njegovem mestu pričel Lovro Bizjak. Le-ta še čaka na prvenec v letošnjem prvenec, naziv prvega strelca pa ostaja v rokah Charlesa Ikwuemesija. S tremi goli mu sledita Aljoša Matko in Vasilije Janjičić, ki je v 87. minuti zadel za septembrsko celjsko zmago v obračunu z Domžalami.

Ali ste vedeli?

Celjski klub je ob Mariboru edini, ki je del prvoligaške elite neprekinjeno že od krstne sezone. Grofje bodo v Domžalah odigrali že 1.100. tekmo v Prvi ligi Telemach, v kateri so doslej slavili 262 domačih zmag, še 157-krat pa so se s kompletom točk vrnili z gostovanj. Krona najboljšega prvoligaškega strelca kluba pripada Andreju Goršku, ki je v celjskem dresu dosegel 67 zadetkov, pet več kot Faik Kamberović. S 53 zadetki sledi Domen Beršnjak, v deseterici pa najdemo še Sebastjana Gobca, Mitjo Brulca, Dragana Čadikovskega, Daria Vizingerja, Romana Bezjaka, Darija Biščana in Simona Sešlarja.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.12.2022 | Prva liga Telemach
    Zmaga Domžal v zaključku tekme
    Nogometaši Domžal so v 19. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:0).

DELI NA