14.05.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telemach, 35. krog

DOMŽALE - CELJE

15. maj 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Tekma, ki smo ji bili prejšnji konec tedna priča na Fazaneriji, je bila lepa reklama za slovenski nogomet. Domžalčani se v Mursko Soboto niso mogli odpraviti s kakšnimi večjimi tekmovalnimi ambicijami (prvenstvo bodo končali nekje med petim in osmim mestom), so pa hoteli igrati. To je bilo jasno že po uvodnih minutah, v katerih so pokazali več želje in domiselnosti od aktualnih prvakov, čeprav ti za razliko od ravbarjev dejansko potrebujejo točke. Po zadnjem žvižgu so se pomembne zmage v lovu na Evropo kljub vsemu veselili domačini, rumeno družino pa tokrat čaka tekmec, za katerega je sezona prav tako že končana. Kako se bo razpletel dvoboj s Celjem?

Ajdin Mulalić, vratar NK Domžale: "Misli so usmerjene k jutrišnji tekmi s Celjem, na kateri bo Ibričić končal kariero. Naslednji vikend nas čakajo še Radomlje. O prihodnosti bomo razmišljali malce pozneje. Sezona je bila za nas neuspešna. V ligi smo nižje od pričakovanj, pokalne lovorike nam ni uspelo osvojiti. V tem trenutku lahko zgolj odigramo zaključek prvenstva po najboljših močeh."

Kdo je vroč?

Matej Podlogar je v Prekmurju vpisal svoj dvajseti nastop in šele prvi zadetek v letošnji sezoni. Odločilna je bila 66. minuta: akcija je stekla po levi strani igrišča, predložek v sredino pa je nato poslal Šoštarič Karič. Podaja, ki sicer ni bila nič posebnega, je mimo nespretnih domačih branilcev našla pot do oddaljenejše vratnice, kjer jo je pričakal izkušeni napadalec. Bo v zadnjih dveh krogih še izboljšal svojo statistiko?

Ali ste vedeli?

Na nedeljski tekmi se bodo Domžalčani poslovili od svojega kapetana. Senijad Ibričić se je odločil skleniti svojo nogometno pot, na katero je stopil pred skoraj dvajsetimi leti. Od njega so se na različne načine poslovila številna nogometna imena, med drugimi tudi Miralem Pjanić in Robert Prosinečki. »Ibro je velik človek in igralec. Kjerkoli je bil, je pustil ogromen pečat in v veliko čast mi je bilo sodelovati z njim. Njegov odnos in profesionalnost sta ga pripeljali do tega, da lahko v teh letih svojo kvaliteto kaže iz tekme v tekmo,« je poudaril trener Djuranović.

CELJE

Prepoved nastopa: Žan Flis, Ivan Mayeuski, Grigory Morozov

»Igralcev očitno nisem uspel prepričati, da tekmovanje traja 36 krogov in da se je treba na vsaki tekmi metati na glavo, če želiš biti uspešen,« je po porazu z Radomljami dejal nejevoljni Simon Rožman. Njegovi varovanci so bili proti zadnje čase resda odličnemu novincu med elito nerazpoloženi, njihovo je po uri igre lastnoročno zapečatil Gedeon Guzina. Med obema zadetkoma nogometaša iz Bosne in Hercegovine je rdeče videl še Morozov, zadetek Esterja Soklerja v izdihljajih srečanja pa je poskrbel zgolj za lepotni popravek ... Skratka, v vseh pogledih tekma za v pozabo. Grofi bodo popravni izpit opravljali ob Kamniški Bistrici, ga bodo položili?

Matjaž Rozman, vratar in kapetan NK Celje: "Domžale so zelo kvalitetna ekipa. Z njimi imamo vendo zanimive dvoboje. Tudi jutri pričakujemo težko tekmo, zlasti zaradi velikega števila domžalskih navijačev, ki bodo želeli še zadnjič videti Ibričića na domači zelenici. Mislim, da nas jutri čaka čvrsto, gledljivo in zanimivo nogometno dogajanje. Nas v prvi vrsti zanimajo le točke. Želimo vpisati vseh šest, ki jih imamo v letošnji sezoni še na razpolago. Le tako lahko upamo, da se bomo uvrstili na višja mesta. Ni vseeno, ali sezono končamo na petem ali osmem mestu, zato bomo naredili vse, da dobimo obe tekmi. Najbolj pomembno bo, da bomo v fazi obrambe skozi vseh 90 minut čvrsti in organizirani. Le tako lahko tekmo končamo brez prejetega zadetka, kar je tudi cilj. V napadu pa je potrebno izkoristiti vsako ustvarjeno priložnost, ki si jo priigramo."

Kdo je vroč?

Častni gol je globoko v sodnikovem dodatku dosegel Ester Sokler. V ogenj ga je poslal Ivan Božić, Brestaničan pa je nato rutinirano zaključil in se na sedmem mestu ligaške lestvice strelcev izenačil prav s hrvaškim napadalcem (družbo jima sicer delata še Kvesić in Šarić). S šestimi prvenstvenimi in enim pokalnim je Sokler najučinkovitejši nogometaš svojega kluba, bo znova natančen v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Dušan Stojinović je ob Kamniški Bistrici stotič oblekel dres Celja na prvoligaškem odru. Osrednji branilec je v knežje mesto že leta 2018 pripotoval iz Spodnje Šiške, nato pa je na Štajerskem z dobrimi predstavami pritegnil pozornost ruskega prvoligaša Himki. Po polletni epizodi v Moskvi se je januarja kot posojen nogometaš vrnil na Stadion Z'dežele, kjer je v spomladanskem delu doslej vpisal devet nastopov.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.05.2022 | Prva liga Telemach
    Remi Domžal in Celja
    Nogometaši Domžal in Celja so se v 35. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA