Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

DOMŽALE - CELJE

1. marec 2020, ob 16.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečni obisk: 867 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Senijad Ibričić

Še pred dobrim tednom dni so v domžalskem klubu o pomladanskem delu sezone razmišljali kot o priložnosti za izboljšanje vtisa, ki ga je rumena družina pustila jeseni. Po dveh odigranih krogih je situacija popolnoma nasprotna – poraza z Muro in Taborom sta le še poglobila jamo, ki si jo ravbarji sicer kopljejo kar sami. Zgrešene kadrovske poteze in za Domžale neznačilno zapostavljanje mladih upov bodo očitno zaznamovali tudi rumeno pomlad. Krogov in s tem rokov za popravne izpite zmanjkuje, ostalo jih je še natanko štirinajst. Prvi četo Andreja Razdrha čaka že jutri, ko v mesto ob Kamniški Bistrici prihajajo Celjani. Bodo grofi premočan nasprotnik za razglašene Domžalčane?

Andrej Razdrh, trener NK Domžale: ''Celje je ekipa, ki je v pripravljalnem obdobju delovala najbolje, dobro pa stojijo tudi v prvenstvu. Brez poraza so že kar nekaj časa, veljajo za živahno moštvo, vendar mi imamo svoje načrte. Jasno je, da bomo poizkušali biti boljši, kot smo bili doslej. Imamo določene težave, ampak to je nekaj povsem normalnega, saj smo se tudi mi ponovno malce spremenili.''

Kdo je vroč?

Rumeni so prevlado na Krasu unovčili v 17. minuti, ko se je ob zmedi, ki je v domači obrambi nastala po podaji iz kota, najbolje znašel Nikola Vujadinović. Črnogorec se je v rumenem dresu že vpisal med strelce (oktobra je bil v četrtfinalu pokala uspešen proti Muri), je pa to njegov prvi zadetek v ligaškem tekmovanju.

Ali ste vedeli?

Pred dnevi je svoj trideseti rojstni dan praznoval Matic Fink. Desni bočni branilec se je slovenskim zelenicam pred leti že predstavil v dresu ljubljanske Olimpije. Sledile so epizode na Poljskem in v Turčiji, rumeni družini pa se je »Fina« pridružil lanskega oktobra. Po gostovanju na Krasu je imel nekaj težav z manjšo poškodbo, a bo proti Celju po besedah Andreja Razdrha že nared.

CELJE

Prepoved nastopa: Žan Benedičič

Kolikor toliko jasno je bilo, da sicer visoka zmaga nad Kidričani ne bo nosila prevelike teže. Resda so Celjani vseh devetdeset minut tekme z rdeče-belimi leteli po igrišču, a je hkrati potrebno upoštevati, da jim je nasproti stal sila nenavdahnjen Aluminij. Sredi tedna je grofe nato čakala tekma z Bravom, ki se je v knežjem mestu znašel precej bolje od svojega predhodnika. Šiškarji so v Areni Z'dežele pokazali dovolj želje in borbe, da so izvlekli neodločen rezultat in (morda) nekoliko pristrigli celjska krila. Kako zelo sta izgubljeni – na remi z novincem med elito v Celju drugače pač ne smejo gledati - dve točki vplivali na moralo varovancev Dušana Kosiča, bo jasno ta konec tedna, ko jih čaka gostovanje pri Domžalah.

Kdo je vroč?

Mrežo Brava je z neverjetnim strelom s kakšnih petindvajsetih metrov načel Žan Benedičič, ki pa svojim soigralcem ob Kamniški Bistrici zaradi rumenih kartonov ne bo mogel pomagati. Drugi gol za Celjane je prispeval drugi strelec lige Dario Vizinger. Hrvat je v 69. minuti rutinirano zaključil in se veselil še štirinajstič v tej sezoni. Bo nevaren tudi za domžalska vrata?

Ali ste vedeli?

Nevtralni nogometni navdušenci bodo v lepem spominu ohranili avgustovsko medsebojno tekmo. Takrat je ob Kamniški Bistrici padlo kar osem golov, večkrat sta se mreži v letošnji sezoni zatresli le na tisti nepozabni tekmi med Aluminijem in Triglavom (8:1). Celjanom so zmago priborili zadetki Luke Kerina (2x), Daria Vizingerja (2x) in Mitje Lotriča, na drugi strani sta bila strelsko razpoloženi Senijad Ibričić in avtogol Tadeja Vidmajerja premalo za točko.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krog remijev zaključili Domžalčani in Celjani
    Nogometaši Domžal in Celja so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA