Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

DOMŽALE-CELJE

11. avgust 2019, ob 18:00

Neposredni prenos: Planet TV 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:

- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov
- sezonska vstopnica: 70 evrov (40 evrov za dijake, študente in upokojence)

 

DOMŽALE

Domžalčani so skupaj z Mariborčani eno največjih razočaranj dosedanjega dela sezone. Klub, od katerega smo navajeni, da vsako leto cilja (vsaj) na evropka mesta, po štirih krogih zaseda dno prvenstvene lestvice. Edino točko so rumeni osvojili proti Rudarju, nato pa sta sledila poraza proti Olimpiji in Taboru, podobno pa bi se lahko končala tudi prestavljena tekma z Muro. Domžalčani namreč znova bolehajo za evropsko vročico; trener Rožman pozornosti svojih varovancev tudi po izpadu iz Evrope ni uspel preusmeriti nazaj na domača tla. Proti Kraševcem so bili Domžalčani bledi, pasivni, na drugi strani pa je četa Andreja Razdrha zavohala kri in rezultat je bil na dlani...

Kdo je vroč?

Častni gol je v soboto zabil Tilen Klemenčič, iz domžalskih vrst pa bi težko izpostavili še koga. Če staro formo do spopada z grofi najdejo igralci kot so Ibričić, Nicholson, Gnezda-Čerin in Mujan, bodo Celjani morali biti precej pazljivi, v nasprotnem primeru pa se zna ponoviti že videni scenarij.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so v sredo oznanili poglobljeno sodelovanje z dobljanskim drugoligašem, okrepili pa so tudi sodelovanje z nogometnim klubom Ihan. Sodelovanje zajema deljenje trenerjev in površin za treninge mlajših selekcij, spodbujalo se bo tudi prehajanje med klubi iz domžalske občine.

 

CELJE

Celje še naprej niza slabe rezultate, do zmage grofom ni uspelo priti niti proti novincu v ligi. Še več, po 45 minutah se je četa Dušana Kosiča že spogledovala s porazom, Bravo je vodil z 2 proti 0, nato pa je na prizorišče stopil Mitja Lotrič. Prva violina celjskega napada je najprej realizirala enajstmetrovko, v 5. minuti nadaljevanja pa je gledalcem postregla še s čudovitim zadetkom z roba kazenskega prostora. Osvojena točka je bila po izničenju zaostanka tako nekoliko slajša. V nedeljo Celjani gostujejo pri Domžalah – še ena ekipa, ki v ji v prvenstvu nikakor ne steče.

Kdo je vroč?

Svetlih točk v celjski zasedbi je bilo v dosedanjem delu sezone bolj malo. Zlata izjema je Mitja Lotrič, ki mu gre pripisati vse zasluge za remi proti Bravu. Prekmurec se je izkazal z dvema goloma in pristal v enajsterici kroga, za drugi gol pa mu je žogo (sicer nenamerno) nastavil Ivan Božić.

Ali ste vedeli?

Celje je proti Bravu že enajstič zapored ostalo brez zmage, nazadnje pa so grofi slavili pred tremi meseci – v tem obdobju so vpisali 5 remijev in 6 porazov. Celjani preživljajo eno najslabših obdobij zadnjih sezon, Domžalčani pa so v podobno krizo (sicer manjših razsežnosti) zapadli po drugi tekmi z Balzanom.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goliada v Domžalah prinesla zmago Celja
    Nogometaši Celja so v tekmi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 5:3 (3:0).

DELI NA