12.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Bravo

Prva liga Telemach, 13. krog

DOMŽALE - BRAVO

14. oktober 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- sezonske vstopnice

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Ivan Durdov

Spet se jim je pripetilo to, kar so v tej sezoni izkusili že večkrat. Domžale so točke znova zapravile v zadnje četrt ure igre in znova lahko padec v zbranosti pripišemo neizkušenosti rumene zasedbe Vse prej kot gledljivo srečanje v Sežani se je končalo z 1:1, končni izid pa so domačini postavili po slabi reakciji domžalske obrambe. »S psihološkega zadeva stvar ni dobra. V trenutkih, ko upaš, da se bo ekipa dvignila, smo vedno znova kaznovani,« je po tekmi dejal Simon Rožman, ki v zadnjem času še kako pogreša poškodovane Vuka, Klemeničiča in Husmanija, tokrat pa ni mogel računati niti na kaznovana Durdova in Piška. Bo svoje varovance pripravil na celjski izziv?

Bartol Barišić, napadalec NK Domžale: "Tekma z Bravom bo predstavljala velik izziv. Na zadnjih treh ligaških obračunih smo trikrat vodili, osvojili pa le dve točki. To si želimo izboljšati, nadgraditi z zmago, a zavedamo se, da bo nasproti stal razpoložen tekmec. V prejšnjem krogu so vodilno moštvo povsem uničili s 6:1. Takšne stvari se ne zgodijo slučajno, zato bomo morali biti izredno pozorni. Bravo je vselej zelo trd oreh. Ne prejema veliko zadetkov. Imajo drugo najboljšo obrambo lige. Kar si bomo pripravili, bo treba pospraviti v gol. Odločale bodo malenkosti, na dosedanjih medsebojnih tekmah je bilo vselej tako, zato pričakujem podoben scenarij tudi tokrat. Letos smo ga na prvi tekmi premagali z minimalno razliko in upam, da bomo uspešni tudi jutri."

Kdo je vroč?

Ravbarje je v vodstvo, ki ni zdržalo, tik pred odmorom popeljal Bartol Barišić. Devetnajstletni mladenič, sicer posojen nogometaš zagrebškega Dinama, bi se kaj lahko izkazal za najnovejše domžalsko odkritje. V rumenem je doslej zbral le štiri nastope (v začetni enajsterici se je znašel enkrat), kar dvakrat pa se je veselil zadetka. Bo Simon Rožman v njem našel primerno zamenjavo za poškodovanega Vuka?

Ali ste vedeli?

Kakšno je zdravstveno stanje v rumenem taboru? Slobodan Vuk se po poškodbi stopala počasi vrača v trenažni proces, Simonu Rožmanu bo na razpolago novembra. Okrevanje Tilna Klemenčiča poteka brez zapletov, a bo branilec na stranskem tiru vsaj do konca aktualne sezone. Na drugi strani Zeni Husmani ne bo potreboval operacije kolena. Po mesecu dni je nehal nositi opornico, na zelenice se bo vrnil na začetku zimskih priprav.

BRAVO

Prepoved nastopa: /

V nedeljo popoldne so si stavnice mele roke. Teniški izid mestnega derbija je presenetil vse, ki se količkaj spoznajo na položaj v slovenskem prvenstvu: najslabši napad je najtršo obrambo lige odklenil kar šestkrat, na drugi strani pa so Šiškarji prejeli le en zadetek, pod katerega so se za nameček podpisali sami. Četa Dejana Grabića je razgalila in izkoristila vse drobne napake, ki se v letošnji sezoni kljub dobrim rezultatom kažejo v zeleno-beli igri, in na svoj rovaš dodala zelo nepričakovane tri točke. Le na eno se je približala svojim tokratnim tekmecem, daleč nista niti peta Mura in četrti Maribor. Bodo Bravo zmajski skalp nadgradil z domžalskim?

Kdo je vroč?

Šišenski junak številka ena je bil v oblačnem nedeljskem popoldnevu zagotovo Martin Kramarič. Nekdanji nogometaš Maribora je sosedom izza Bežigrada nasul tri zadetke in je s skupno šestimi daleč najboljši strelec rumeno-modre zasedbe. Poleg 24-letnika so mrežo Olimpije stresli še Tamar Svetlin, Almin Kurtović in Simon Nsana, pod dve asistenci se je podpisal Luka Štor. Kdo bo odgovornost prevzel onkraj Trojan?

Ali ste vedeli?

Bravo je z atomsko predstavo na mestnem derbiju korenito popravil svojo statistiko. Šišenska razlika v zadetkih je iznenada pozitivna, število doseženih golov pa je z 8 poskočilo na 14. Na drugi strani se Olimpija ne more več pohvaliti z najtrdnejšo obrambo prvenstva (z desetimi prejetimi zadetki jo ima po novem Koper), še vedno pa ima najbolj razpoložene napadalce med prvoligaši (nasprotnikovo mrežo so zatresli 24-krat).

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.10.2022 | Prva liga Telemach
    Brez golov v Domžalah
    Nogometaši Domžal in Brava so se v 13. krogu Prve lige Telemach razšli brez golov.

DELI NA