Pred tekmo: Domžale - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

DOMŽALE - BRAVO

20. december 2020, ob 13.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Če v Spodnji Šiški niso imeli sreče, se jim je boginja Fortuna široko nasmehnila v Murski Soboti. Domžalčani so iz Prekmurja odnesli veliko točko, še tri pa so nato vpisali sredi tedna in se močno približali četrtouvrščenim Koprčanom, ki so medtem dvakrat ostali praznih rok. Rumenega tekmeca lahko ob pomoči sežanskega Tabora ravbarji še pred premorom povsem dohitijo, a morajo prej na kolena spraviti Bravo. Z Ljubljančani se bodo v nedeljo udarili drugič v tem mesecu, tekma pa bo tokrat nosila dvojno težo. Četa iz prestolnice v zadnjem času namreč vse pogosteje pogleduje proti mestom, ki zanimajo tudi rumeno družino. Bodo varovanci Dejana Djuranovića lahko prizemljili visokoleteče sosede?

Dario Kolobarić, napadalec NK Domžale: "Poskrbeti moramo, da leto zaključimo na najboljši možen način. Potrebno je biti konstanten. V zadnjem mesecu je bilo namreč na sporedu veliko tekem, sedaj pa je pred nami še zadnja. Dve zaporedni zmagi bi predstavljali popolno popotnico pred vstopom v novo koledarsko leto, v katerem bomo lovili najvišja mesta v Prvi ligi Telekom Slovenije."

Kdo je vroč?

Potem ko je svoji ekipi v Murski Soboti (ob pomoči Grege Sorčana) izboril remi, je Dario Kolobarić zatresel še rdeče-belo mrežo. Idrijčan je potreboval zgolj minuto in pol, da je prebil kidričevsko obrambo. Bliskovito akcijo je zaključil s sijajnim polvolejem in se veselil osmega zadetka v letošnjem prvenstvu. Dvajsetletni napadalec je na vrhu lestvice strelcev ujel Đorđeja Ivanovića in Nardina Mulahusejnovića, ju utegne ta konec tedna celo prehiteti?

Ali ste vedeli?

Obračun s Kidričani je bil za Janeza Piška že 150. v Prvi ligi Telekom Slovenije. Robustni vezist je 110-krat oblekel celjski dres, 40-krat pa domžalskega. V drugi minuti srečanja je jubilej obeležil z lepo podajo Dariu Kolobariću, ki je priložnost pretvoril v vodstvo. Pišek je član rumene družine postal lanskega avgusta, potem ko je nekaj časa nosil kapetanski trak grofov. Doslej je za ravbarje dosegel en zadetek.

BRAVO

Prepoved nastopa: Luka Žinko

Blato, ki je sredi tedna po obilnih padavinah prekrilo šišensko zelenico, je bilo vse prej kot dobrodošel dodatek k mestnemu derbiju. Ponagajalo je enim in drugim, prekinjalo tok igre in botrovalo končnemu izidu. Tistemu najbolj nepriljubljenemu, 0:0, ki pa so se ga zagotovo bolj razveselili v rumenem taboru. Varovanci Dejana Grabića so še petič zapored iztržili vsaj točko in nemoteno korakajo proti zgornji polovici lestvice. Da je jesenska kriza zares stvar preteklosti bodo dokazovali ob Kamniški Bistrici, kjer so v tej sezoni že slavili. Ljubljančane kakopak zanima ponovitev avgustovskega scenarija, svoje načrte pa imajo tudi domačini. Kdo bo na zimski premor odšel z boljšimi občutki?

Kdo je vroč?

Andraž Kirm v sredo sicer ni vstopil v igro, je pa pred začetkom mestnega derbija prejel priznanje za 200 odigranih tekem v prvoligaški druščini. Izkušeni vezist je do okrogle številke prišel že prejšnji teden, ko je na zelenico pritekel tik pred koncem obračuna z ravbarji. Ob povratku v Domžale bo nekdanji reprezentant dodatno motiviran, ga bo Dejan Grabić znal uporabiti?

Ali ste vedeli?

Šiškarji so s prodajo klubskih koledarjev in simboličnih vstopnic za tekmo z Olimpijo zbrali več kot tisoč evrov za mlade nogometaš iz socialno ogroženih družin. Čeprav je mestni derbi že za nami, lahko še vedno pomagamo z nakupom omenjenih koledarjev in namenitvijo dela dohodnine. Za vse prispevke so se Ljubljančani navijačem zahvalili z zapisom na klubskih družabnih omrežjih in poudarili, da dobrodelna akcija še poteka.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in Brava so se v tekmi 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA