29.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Aluminij

Prva liga Telemach, 15. krog

DOMŽALE - ALUMINIJ

31. oktober 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- pogoj PCT

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so s pokalnim slavjem v Ljudskem vrtu močno okrepili svojo samozavest, s prebojem v polfinale Pokala Pivovarna Union pa ostajajo v igri za lovoriko in evropsko vozovnico. Obračun v mestu ob Dravi sta v korist rumenih odločila Senijad Ibričić in Dejan Georgijević, dvakratni državni in pokalni prvaki pa bodo četrtkovo zmago potrjevali še proti enemu štajerskemu klubu. Ob Kamniški Bistrici bo v nedeljo gostoval Aluminij, ki želijo prekiniti zmagovalni post. Gre za spopad sosedov na lestvici, osme Domžale pa imajo štiri točke prednosti pred gosti iz Kidričevega. Avgustovski dvoboj na štajerski tleh se je končal s tesno zmago v korist rumenih, Luko Janžekoviča je matiral Senijad Ibričić. Kdo se bo veselil v nedeljo?

Janez Pišek, vezist NK Domžale: "Zagotovo sedaj lažje dihamo. Bravo in Maribor si nista pripravila nevarnejših priložnosti, saj smo malce več poudarka namenili obrambnemu delu igre. Takoj ko, imaš več igralcev pred lastnim golom, je tekmecu bistveno težje. To moramo sedaj nadgraditi in že na tekmi z Aluminijem poskušati izboljšati gol razliko. Kidričani se zagotovo želijo približati, vendar naši načrti so drugačni."

Kdo je vroč?

Senijad Ibričić je v Ljudskem vrtu postregel s pravo mojstrovino, vseeno pa velja pred tekmo z Aluminijem izpostaviti tudi Dejana Georgijevića. Sedemindvajsetletnik iz srbskega Zemuna se je Domžalam pridružil v izdihljajih poletnega prestopnega obdobja, na osmih tekmah pa se je že dokazal kot dodana vrednost. Mreže tekmecev je zatresel štirikrat, pred spopadom z Aluminijem pa se lahko pohvali, da je v polno meril na treh zaporednih preizkušnjah. Bo uspešen tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Petnajsti krog Prve lige Telemach poteka med prazničnim koncem tedna, zato se pri domžalskem klubu odločili za zanimivo potezo. V nedeljo, na t.i. Dan čarovnic, bodo prvim 50 kupcem vstopnice podelili bučo. Če je še niste izrezljali, si jo lahko v nedeljo zagotovite v Domžalah.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Chinwendu Johan Nkama

Kidričani so imeli v primerjavi z nedeljskim tekmecem precej več časa za pripravo na ligaški obračun. Štajerci so s pokalnim udejstvovanjem zaključili že pred tedni, v prvem krogu tekmovanja, v katerem jih je v Kidričevem premagal Koper. Misli rdečih so tako le še pri ligaških obveznostih in boju za nove točke, ki bi četo Oskarja Drobneta popeljale v mirnejše vode. Kidričanom v zadnjih tednih ne gre, na štirih preizkušnjah so na svoj račun dodali le točko, izza hrbta pa vse bolj pritiskajo Radomljani. Prav na tekmi z rumeno-črnimi je Aluminij osvojil zadnjo točko, nato pa po preobratu Sobočanov klonil v Fazaneriji, v zadnjem krogu pa tesno izgubil še s Celjem. Se bodo Luka Janžekovič in soigralci pobrali v Domžalah? Ob Kamniški Bistrici so dobili zgolj eno od 12 gostovanj.

Oskar Drobne, trener NK Aluminij: "Do sedaj smo vse tekme proti Domžalam igrali zelo dobro. Poznamo se, tako kot oni nas, mi poznamo njih. Mislim, da se moramo pred nedeljskim obračunom dobro psihično pripraviti. V zadnjem času nam sicer ne gre, fantje čutijo psihološki pritisk, vendar igramo dobro, žoga noče v gol. Pred nedeljskim gostovanjem se moramo umiriti, biti z glavo pri stvari, se psihološko dobro pripraviti na srečanje in verjamem, da bodo s tem prišli tudi dobri rezultati."

Kdo je vroč?

Celjani so v 14. krogu Prve lige Telemach zaustavili napad Kidričanov, ki pa je v zadnjem obdobju vseeno učinkovitejši kot na začetku sezone. "Šumari" so dvakrat zatresli mrežo Mure, pravtako dvakrat pa so bili uspešni tudi v obračunu z Radomljami, tri žoge pa so končale v mreži Kopra. Vsem trem tekmam je skupno to, da se je gola veselil Armin Đerlek, ki se je po poletnem povratku v Slovenijo razveselil že štirih zadetkov.  

Ali ste vedeli?

Oskar Drobne se počasi približuje enoletnemu obdobju na klopi Aluminija, vodenje katerega je prevzel v začetku lanskega decembra. Nekdanji napadalec je doslej vodil 35 tekem, ob 12 porazih in kar 14 neodločenih izidih pa se je veselil še devetih zmag. Na zadnjih štirih tekmah je s svojimi varovanci zaman lovil jubilejno deseto, jo bo dočakal v Domžalah?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.10.2021 | Prva liga Telemach
    Točka Aluminija v Domžalah
    Nogometaši Domžal in Aluminija so se so v 15. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA