Pred tekmo: Domžale - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

DOMŽALE - ALUMINIJ

16. december 2020, ob 17:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Gregor Sikošek

Domžalski zaključek jesenskega dela sezone se nadaljuje v sredo. Možje v rumenem nimajo veliko časa za počitek, saj so v treh tednih odigrali že sedem tekem, v tem tednu pa bodo še dve. Ravbarji bodo pred zimskim premorom gostili obe preizkušnji, prvo že v sredo, ko ob Kamniško Bistrico prihaja Aluminij, v nedeljo pa še Bravo. Prav Ljubljančani so med tednom prekinili pozitivno serijo čete Dejana Djuranovića, ki so v Šiški klonili po štirih tekmah brez poraza. Po novi ničli je v nedeljo dišalo tudi v Murski Soboti, a so bili napadi v zaključku srečanja poplačani z izenačenjem. Domžalčane je novega poraza rešil Dario Kolobarić, ki je tokratno tekmo pričel na klopi, po vstopu v igro pa se je razveselil sedmega gola v letošnjem prvenstvu.

Denis Adamov, branilec Domžal: "Z današnjim dnem smo vstopili v zadnji delovni teden v letu 2020. V sredo in nedeljo se bomo pomerili z Aluminijem in Bravom, nato pa odhajamo na zimski odmor. Želimo si dveh zmag in temu primerno se bomo tudi podali v obe tekmi. Igramo namreč doma, tukaj pa vsi vemo, da je igrišče v zares odličnem stanju."

Kdo je vroč?

Na ligaški lestvici strelcev se pred Dariom Kolobarićem nahajata zgolj Nardin Mulahusejnović in Đorđe Ivanović, ki sta dosegla gol več od mladega upa Domžal. Ob Idrijčanu pa velja po točki v soboški Fazaneriji izpostaviti tudi čuvaja domžalskih vrat. Grega Sorčan svoje mreže resda  ni ohranil nedotaknjene, a je bil ob golu Nina Koutra brez moči. Se je pa Gorenjec izkazal z nekaj posredovanji po vodstvu gostiteljev, svojo ekipo pa je vse do zadnjega obdržal v stiku z Muro in bil po zaslugi nekaj odličnih obramb prvi junak obračuna.

Ali ste vedeli?

Nedeljsko gostovanje v Prekmurju je izpustil dolg seznam domžalskih nogometašev. Slobodan Vuk, Predrag Sikimić, Ivan Makovec, Mattias Käit, Tilen Klemenčič, Gaber Dobrovoljc in Tibor Gorenc Stankovič so si tekmo ogledali iz domačega naslonjača, Dejan Djuranović pa je pošteno premešal enajsterico in v Mursko Soboto odpeljal tudi dva neuveljavljena mladca. Jošt Pišek je obsedel na klopi, priložnost za predstavitev na prvoligaških zelenicah pa je dobil Gašper Černe. Predstavnik generacije 2004 je v Prvi ligi Telekom Slovenije debitiral star 16 let, devet mesecev in 19 dni.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Ničla v dvoboju z Muro je poskrbela, da je Slobodan Grubor še drugič segel v roko vodstvu Aluminija in se poslovil od Kidričevega. Rečan, ki živi v Celovcu, je svoje mesto prepustil Oskarju Drobnetu. V preteklosti eden najbolj učinkovitih napadalcev - na 185 tekmah je dosegel 87 prvoligaških zadetkov - je novo poglavje v trenerski karieri pričel z dvobojem proti Bravu. Nazadnje trener Radomelj je prvoligaški trenerski krst prestal z remijem, v sredo pa se vrača v domžalsko občino. Kot napadalec je tudi v Domžalah pustil pečat, a tokrat ne bo časa za nostalgijo. Tako Kidričani kot Domžalčani nujno potrebujejo nove točke, statistika pa vlogo favorita namenja domačinom. Rumeni so dobili kar dve tretjini vseh prvoligaških spopadov, Štajerci so na 21 medsebojnih tekmah slavili zgolj dvakrat.

Nemanja Jakšić, branilec Aluminija: "V Domžalah pričakujemo izredno zahtevno tekmo. Mi gremo v Domžale dati vse od sebe, imamo svoje principe, točno vemo, kaj se zahteva od nas. V tekmo bomo šli napadalno in agresivno, na koncu pa bomo videli, če bo to dovolj za pozitiven rezultat."

Kdo je vroč?

Kidričani so v obračunu z Bravom povedli v 66. minuti, a na zahtevni zelenici niso znali zadržati prednosti. Osem minut pred koncem tekme je mrežo bivšega delodajalca zatresel Rok Kidrič. Na drugi strani se je po imenitni asistenci Emirja Azemovića veselil David Flakus Bosilj. Azemović, sicer osrednji branilec, se je po predložku v kazenski prostor gostov odlično znašel tudi pred golom tekmeca in se razveselil prve asistence. Srbski nogometaš se v sredo ravno tako vrača v Domžale, a je bila njegova vloga v rumenem dresu zgolj stranska. Za Domžale je v sezoni 2017/18 zaigral zgolj enkrat.

Ali ste vedeli?

Oskar Drobne je v času igralske kariere veljal za pravega nomada. V slovenskem prvenstvu je zaigral za šest različnih klubov, tudi za Domžale. Nekdanji član St. Paulija in Varteksa je ob Kamniški Bistrici igral v dveh obdobjih, zelo uspešno je bilo prvo. Sezono 1999/2000 je po povratku iz Nemčiji pričel v Novi Gorici, a se je hitro preselil v Domžale in bil s 23 zadetki drugi strelec lige. Gol več je dosegel zgolj Kliton Bozgo. Uspešna sezona je prinesla selitev v Varaždin, v Domžale pa se je znova vrnil leta 2004 in v polno meril še sedemkrat. Na večni klubski lestvici ga najdemo na četrtem mestu, v aktualni sezoni ga je najprej dohitel in nato prehitel Senijad Ibričić.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani v drugem delu do zmage nad Aluminijem
    Nogometaši Domžal so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:1 (1:1).

DELI NA