Pred tekmo: Celje - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

CELJE - TRIGLAV KRANJ

15. julij 2020, ob 20.10

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečni obisk: 757 gledalcev)

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

 

CELJE

Prepoved nastopa: Jakob Novak

Celjani imajo po sanjskem razpletu 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije usodo v svojih rokah. Do prvega mesta jih po zmagi v Ljudskem vrtu loči zgolj točka. V nedeljo je spodrsnilo vodilnim zmajem, ki so se doma opekli z Aluminijem, varovanci Dušana Kosiča pa so bili znova boljši od Maribora. Možje v modro-rumenem so po dveh domačih zmagah dobili še tretji štajerski derbi v tem prvenstvu. Savinjska zasedba je povedla z avtogolom nekdanjega grofa Gregorja Bajdeta, položaj gostiteljev pa je še pred odmorom poslabšal Dario Vizinger. Maribor je s porazom praktično izločen iz bitke za vrh lestvice, boj za naslov državnega prvaka pa bi lahko odločil zadnji krog, ko bo v Celju gostovala prav Olimpija. Še prej Lotriča in kolege čakata tekmi z Rudarjem in Triglavom, ki bo v knežjem mestu gostoval v sredo.

Kdo je vroč?

Obrambna vrsta Aluminija je na nedeljski tekmi zaustavila Anteja Vukušića. Uspešnejši je bil Dario Vizinger, ki je v štajerski prestolnici podvojil celjsko prednost in se rojaku približal na štiri zadetke zaostanka. Medžimurec je zadel na zadnjih štirih ligaških preizkušnjah, v zaključku prvenstva pa se mu ponuja priložnost, da še obogati svoj izkupiček. V letošnjem prvenstvu je namreč trikrat zatresel mrežo bivšega kluba Rudarja, še učinkovitejši pa je na tekmah s Triglavom. Kranjčanom je zabil že pet golov. Bo razigran tudi v sredo?

Ali ste vedeli?

Ante Vukušić napada rekord slovenskega prvenstva, Dario Vizinger pa lovi napadalca Olimpije. Prvi strelec Celja bi bil z letošnjo številko kralj strelcev preteklih devetih sezon. Dvaindvajsetletnik je s 34. golom v celjskem dresu na sedmem mestu večne klubske lestvice ujel Romana Bezjaka, izenačil pa je tudi izkupiček Dareta Vršiča. Tedaj član Olimpije je bil najboljši strelec sezone 2011/12, do letošnjega prvenstva pa je kot edini v zadnjih desetih letih presegel mejo 20 zadetkov.

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: Marko Gajić, Erik Gliha in Luka Majcen

Je Triglav s porazom na tekmi s Taborom dokončno zapravil možnosti za izognitev devetemu mestu? V Kranju diši po igranju dodatnih kvalifikacij za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije, v katerem nasprotnika čaka Gorica. Orle tri kroge pred koncem prvenstva do osmih Domžal loči šest točk zaostanka, tekmeca pa se bosta srečala v zadnjem krogu sezone. Tudi Boštjan Miklič, ki pri Triglavu opravlja vlogo pomočnika trenerja, je po porazu s Sežanci priznal, da Gorenjci zdaj že razmišljajo o dodatnih kvalifikacij. Kranjčane že v sredo čaka nova zahtevna preizkušnja, saj bo nasproti stalo Celje. Grofje so letos kar trikrat napolnili kranjsko mrežo, Celjani so Triglavu na treh tekmah zabili kar 15 zadetkov. Kakšen bo razplet zadnjega dvoboja v letošnji sezoni?

Kdo je vroč?

Kranjčani bodo v knežjem mestu zaigrali brez Marka Gajića, Erika Glihe in kapetana Luko Majcna. Ljubljančan v napadu Triglava na zadetek čaka že vse od 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ko je bil dvakrat natančen na tekmi s Taborom. V obdobju po epidemiji koronavirusa se je v prvega strelca ekipe prelevil kar osrednji branilec Milan Milanović. Izkušeni Srb je na zadnjih štirih tekmah dosegel kar tri zadetke, a je s soigralci nekoliko zatajil v fazi branjenja.

Ali ste vedeli?

V kranjskem taboru počasi že pogledujejo proti dodatnih kvalifikacijam, s katerimi pa imajo Gorenjci že bogate izkušnje. Orli so zadnji popravni izpit opravljali pred dvema letoma, ko so bili po sezoni 2017/18 dvakrat boljši od ptujske Drave. Drugačen razplet je ponudilo leta 2012, ko je Triglav izgubil obe tekmi z Dobom, a so se Dobljani nato odpovedali igranju v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kranjčani prekrižali načrte Celjanov
    Nogometaši Celja in Triglava so se v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

DELI NA