Pred tekmo: Celje - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog

CELJE - RUDAR VELENJE

22. maj 2019, ob 16.55

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečen obisk: 727 gledalcev)

Cena vstopnic:
- prost vstop

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Žan Zaletel

Knežje mesto gosti sosedski spopad nogometašev Celja in Rudarja. Grofje so z remijem v Domžalah zapletli svoj položaj v bitki za Evropo, a so še vedno odvisni od sebe, saj bodo v zadnjem krogu sezone gostovali v Murski Soboti. Muro in Celje ločijo tri točke, zato je jasno, da Štajerci za mirnejšo pripravo na gostovanje v Fazaneriji potrebujejo zmago, ne glede na razplet dvoboja med Olimpijo in Muro. V primeru soboškega poraza v Stožicah in celjske zmage v spopadu z Rudarjem bi rumeno-modrim za Evropo zadostovala že točka v zadnjem krogu, saj so grofje dobili obe jesenski tekmi s Prekmurci. Še pred gostovanjem v Murski Soboti pa četo Dušana Kosiča čaka obračun z Rudarjem, ki so ga Celjani v aktualnem prvenstvu premagali že trikrat. Bo grofom uspelo tudi v četrtem poskusu?

Kdo je vroč?

Dario Vizinger je po poškodbi Rudija Požega Vancaša prvo ime celjskega napada. Medžimurec je v polno meril tudi v Domžalah, z devetim golom pa je presegel soigralca Mitjo Lotriča. Nekdanji up Rijeke je zadel na zadnjih treh preizkušnjah, omeniti pa velja podatek, da se je pod vseh devet zadetkov podpisal po zimskem tekmovalnem premoru. Vizinger sicer spada med grofe, ki so v preteklosti nosili tudi dres Rudarja, bivši knap v celjski slačilnici pa so še Matjaž Rozman, Jakob Novak in že omenjeni Mitja Lotrič.

Ali ste vedeli?

Dušan Kosič tudi v sredo ne bo mogel računati na Rudija Požega Vancaša, ki je v nedeljo prevzel nagrado za najboljšega igralca sezone. Belokranjec je v nedeljo prvič po dveh tednih pričel s tekom, prvi strelec Celja pa upa, da bo nared za zadnjo tekmo v Murski Soboti. Požeg Vancaš bo tako tudi sredino tekmo spremljal na tribuni, celjski prvoligaš pa pristaše kluba na tekmo vabi tudi s prostim vstopom. Grofe bodo spodbujali tudi otroci vrtca Tončke Čečeve, ki so v ponedeljek pobližje spoznali zelenico Stadiona Z'dežele in nekaj varovancev Dušana Kosiča.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Klemen Bolha in Damjan Trifković

Velenjčani v zadnji dve tekmi letošnjega prvenstva vstopajo mirno in brez rezultatskega pritiska. Almir Sulejmanović je po nekaj pretresih in skromnejših rezultatih, ki so v odstop prepričali Marijana Pušnika, umiril ekipo in nanizal nekaj lepih dosežkov. Rudar se je ob koncu minulega tedna dobro upiral tudi Olimpiji, povedel z golom Milana Tučića, gostje pa so v nadaljevanju tekme prišli do preobrata in zmage. Velenjčani so ob tem zapravili nekaj zrelih priložnosti in ostali brez možnosti, da podaljšajo niz brez poraza. Zeleno-črni so bili neporaženi na zadnjih štirih tekmah, ob remiju z Muro so premagali Krško, Aluminij in Gorico ter z desetimi točkami poskrbeli za brezskrben konec prvenstva. Lahko v sredo prekinejo tudi negativen trend rezultatov na tekmah s Celjem?

Kdo je vroč?

Rijad Kobiljar je eno od odkritij pomladi. Bosansko-hercegovski vezist je pravo priložnost dobil šele pod vodstvom Almirja Sulejmanovića, strateg Rudarja pa je v nizkoraslem nogometašu našel izjemno pomembno orožje v lovu na prvoligaški obstanek. Triindvajsetletnik se je tudi v obračunu z Olimpijo izkazal z dobro predstavo, bil udeležen v akciji za velenjsko vodstvo, s svojo igro pa je dokazal, da so morda v Ljubljani prehitro vrglo puško v koruzo. Nekdanji up Sarajeva je med najbolj zaslužnimi, da so se Velenjčani prebudili tudi v fazi napada.

Ali ste vedeli?

Velenjčani bodo v knežjem mestu zaigrali brez dveh dolgoletnih članov kluba. Klemen Bolha in Damjan Trifković bosta zaradi prepovedi igranja izpustila sosedski derbi, ki bo morda priložnost tudi za katerega od mladcev. Pred tedni smo že pisali o dosežku mladinske in kadetske selekcije Rudarja, saj se mladi knapi vračajo v prvoligaško druščino. Velenjčani imajo na skupni lestvici krog pred koncem prvenstva kar 27 točk naskoka pred drugim Šampionom, v kadetski ligi pa z 21 zadetki blesti Sandro Jovanović.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar do zmage v Celju
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Celje z 2:0 (0:0).

DELI NA