Pred tekmo: Celje - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

CELJE - RUDAR VELENJE

24. november 2018, ob 14.45

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečen obisk: 695 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 6 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 4 evre
- brezplačen vstop - otroci do 14 let

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Od domačega igrišča se v soboto poslavljajo tudi Celjani. Grofe za konec jesenskega dela sezone čakata dve gostovanji, še prej pa se bodo na zelenici Stadiona Z'dežele udarili s sosedi Velenjčani. Moštvo Dušana Kosiča ima pred sobotnim sosedskim dvobojem pet točk naskoka pred tokratnimi gosti, ki jih na lestvici najdemo na devetem mestu. Savinjčani so dve mesti višje, a jih do tretje Mure ločita vsega dve točki razlike. Že 17. krog prvenstva lahko v osrčju ligaške razpredelnice prinese nove premike, ki smo jih videli tudi pred novembrskim reprezentančnim premorom, ko so Celjani remizirali v Domžalah. Obračun ob Kamniški Bistrici se je končal z izidom 1:1, grofje pa so povedli z golom Daria Vizingerja, slavje Celja pa je z golom v končnici tekme preprečil nekdanji grof Matej Podlogar. Kdo se bo veselil v soboto?

Kdo je vroč?

Celjski strateg Dušan Kosič je na treningih med reprezentančnim premorom vnovič pogrešal Rudija Požega Vancaša. Najboljši strelec celjske ekipe je bil tudi tokrat del izbrane vrste, ki je resda ostala brez zmage, a bo Belokranjec dvoboj v bolgarski Sofiji pomnil do konca življenja. Krilni nogometaš je na stadionu Vasila Levskega vknjižil krstne minute v dresu članske reprezentance, potem ko je v 73. minuti zamenjal Benjamin Verbiča, še enega nogometaša, ki se je pred leti uveljavil v celjskem dresu.

Ali ste vedeli?

Celjani so reprezentančni premor izkoristili za medsebojno tekmo, na kateri je zaigral tudi Nino Pungaršek, ki je v Domžalah nastopil prvič po osmem krogu. V Sofiji so v dresu z državnim grbom zaigrali štirje nogometaši, ki so ali pa še nosijo celjski dres. Požega Vancaša in Verbiča smo že omenili, Matic Kotnik je srečanje spremljal s klopi, celotno tekmo je odigral Roman Bezjak, v 88. minuti pa je zelenico zapustil Miha Zajc. Šempetrčan je še pred tem izničil domačo prednost in se veselil še tretjega reprezentančnega zadetka.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Medtem ko Celjane v soboto čaka zadnja jesenska domača tekma, se Velenjčani v Celje podajajo na zadnje gostovanje pred dolgim zimskim premorom. Knape čaka najkrajša pot v letošnji sezoni, v zgolj nekaj kilometrov oddaljeno knežje mesto, kjer so se doslej razveselili desetih ligaških zmag, zadnje ob koncu minule sezone. Majski sosedski obračun se je končal z velenjsko zmago z izidom 1:3, a so se grofje maščevali septembra, ko so v Šaleški dolini slavili z minimalno prednostjo. Srečanje je z golom v deseti minuti odločil Mitja Lotrič, sicer nekdanji član velenjskega kluba. Prekmurec sicer ni edini bivši knap med grofi, saj barve Celja branita tudi Matjaž Rozman in Dario Vizinger, ki je zadel na zadnji tekmi v Domžalah. Medtem ko so Celjani na reprezentančni premor odšli s točko, je Rudar na domači zelenici klonil v obračunu z Olimpijo. Se bodo Velenjčani pobrali v Celju?

Kdo je vroč?

Tudi pri Rudarju so se lahko pohvalili z dvema bivšima članoma v izbrani vrsti. Reprezentančni dres sta si nadela tako Rajko Rotman kot Jaka Bijol, ki se je skupaj z Milanom Tučićem v Velenje pred pričetkom lanske sezone preselil iz Brava. Tučić je še vedno član zeleno-črnih, pred dnevi je z vodstvom kluba podaljšal pogodbo, s petimi goli pa je najboljši strelec čete Marijana Pušnika. Ljubljančan je nazadnje dvakrat udaril v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko je dvakrat zatresel mrežo Gorice, lahko dosežek ponovi tudi v knežjem mestu?

Ali ste vedeli?

Pri Rudarju letos praznujejo 70-letnico nogometnega delovanja. Med zadnjimi uspehi, na katere so se spomnili Velenjčani, je tudi naslov republiškega prvaka iz leta 1991. Tedaj so knapi za svojim hrbtom pustili kar tri ljubljanske klube, Slovan, Svobodo in Ljubljano, peta je bila Nafta, šesto pa Celje. Rudar je bil zadnji klub z omenjenim naslovom pred razpadom nekdanje države, v Velenju pa so se tega dosežka razveselili dvakrat, prvič v sezoni 1976/77. V obdobju med leti 1945 in 1991 sta si največ naslovov republiškega prvaka Slovenije razdelila Maribor in Železničar Ljubljana.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Šaleški derbi Celju
    Nogometaši Celja so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 2:0 (0:0).

DELI NA