07.12.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Olimpija

Prva liga Telemach, 18. krog

CELJE - OLIMPIJA LJUBLJANA

8. december 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- PCT pogoj

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Če je Celjane na prejšnjih dveh obračunih sreča zapustila, je bila v soboto zagotovo na njihovi strani. Čeprav so na štajerskem derbiju premoč priznali vijoličastim rivalom, bi bil poraz zlahka še precej višji od minimalnega: scenarij je z odlično predstavo preprečil Matjaž Rozman. Grofi bodo pred mesecem dni izgubljeno formo (in z njo točke – bližajo se namreč coni izpada) lovili proti ljubljanski Olimpiji, ki tekme v nogah nima že celo večnost. Spopad s četo iz prestolnice ima vse od nepozabne sezone 2019/20 poseben pomen: Štajerci so si takrat priigrali prvi državni naslov. Tokrat je v igri precej manj, a se nam kljub temu obeta pestro nogometno popoldne.

Kdo je vroč?

Naziv najboljšega posameznika celjske zasedbe, če ne kar srečanja, je na štajerskem derbiju pripadel Matjažu Rozmanu. Izkušeni čuvaj mreže se je letos znašel na stranskem tiru, a ga je Simon Sešlar tokrat enostavno moral postaviti med vratnici – ob poškodovanem Florijanu Raduhi in bolnem Metodu Jurharju niti ni imel druge izbire. »Rozi« je priložnost zgrabil z obema rokama, si je prislužil še eno?

Ali ste vedeli?

V sredo bomo morda prvič v zgodovini slovenskega prvenstva videli dvoboj očeta in sina. Medtem ko bo Simon Sešlar v roke vzel celjsko taktirko, bo Svit na Štajerskem zaigral v dresu Olimpije. Sicer so se očetje in sinovi na prvoligaških zelenicah že srečevali, a so vselej branili brave istega kluba. To se je zgodilo najmanj 13-krat, nazadnje v sezoni 2015/16, ko je Andrej Kastravec treniral sina Žigo (Krka).

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Ljubitelji slovenskega nogometa smo se pred dvema tednoma veselili spopada med Olimpijo in Muro, a nam je načrte pokvaril virus. Zaradi številnih odkritih okužb v zeleno-belih vrstah je bil ljubljansko-prekmurski derbi odpovedan. Zmaji nato niso bili nared niti za dvoboj s Celjem, in čeprav so bili prejšnji konec tedna naposled dovolj pri močeh za vožnjo do bližnjih Domžal, je odpadlo tudi to srečanje – tokrat je imelo prste vmes vreme. Dolgove bodo varovanci Dina Skenderja začeli odplačevati v sredo, ko jih čaka pot v knežje mesto. Na celjskem stadionu je v soboto minimalno zmago slavil Maribor, bodo enako uspešni tudi večni rivali iz Ljubljane?

Kdo je vroč?

Tudi po podaljšanem reprezentančnem premoru zmaji ne bodo mogli računati na svojega kapetana. Timi Max Elšnik bo še lep čas zgolj v vlogi gledalca, Dino Skender pa bo na sredini igrišča zanj moral najti zamenjavo. Morda bo nekaj več minut igralnega časa namenil Svitu Sešlarju, ki se je nenazadnje podpisal pod zadnji gol Olimpije, ko je konec oktobra zatresel mrežo Brava. Lahko devetnajstletnik zapolni Elšnikove čevlje?

Ali ste vedeli?

Mihail Caimacov, moldavski nogometaš, ki se je slovenski javnosti pred časom predstavil v dresu Olimpije, a se v prestolnici ni najbolje znašel, lepše čase preživlja pri naših južnih sosedih. Za Slaven Belupo je na devetih tekmah zbral 677 minut, prejšnji teden pa je prišel tudi do prvenca. Petnajst minut pred koncem obračuna z Rijeko je vratarja matiral s pravim evrogolom, a ni preprečil poraza svoje ekipe.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.12.2021 | Prva liga Telemach
    Olimpija iz Celja s točko
    Nogometaši Celja in Olimpije so se na zaostali tekmi 18. kroga Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA