Pred tekmo: Celje - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

CELJE - OLIMPIJA LJUBLJANA

16. maj 2021, 17.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

CELJE

Prepoved nastopa: /

Jasno je, da so v celjskem taboru s trenersko menjavo povlekli pravo potezo. Aktualni prvaki so sicer še naprej daleč od nivoja, ki so ga držali v prejšnji sezoni, a vsaj prihajajo do rezultatov. Z novim strategom na klopi so na petih tekmah vpisali štiri zmage in en poraz (usoden je bil Bravo), med drugim so se sredi tedna veselili uvrstitve v finale Pokala Pivovarna Union. Bolj kot morebitna lovorika in evropska vozovnica pa jih v tem trenutku kljub vsemu zanima obstanek, ki je ob dobrih predstavah neposrednih konkurentov pod vse večjim vprašajem. Grofe v nedeljo čaka hkrati repriza tekme, ki jim je pred letom dni prinesla naslov prvaka, in generalka pred pokalnim finalom. Kdo bo koga?

Kdo je vroč?

Potem ko je pred tednom dni odločil tekmo na Krasu, se je Matic Vrbanec kot edini na seznam strelcev vpisal tudi na pokalnem srečanju s Koprom. Po 20 minutah igre ga je s sijajno podajo našel Žan Benedičič, štiriindvajsetletnik pa je nato rutinirano premagal gostujočega vratarja. Za Vrbanca je bil to drugi »pokalni« zadetek v karieri, v prvenstvu pa se je doslej veselil petnajstkrat. Bo svojo statistiko znova izboljšal ta konec tedna?

Ali ste vedeli?

Tudi lani sta se Celje in Olimpija pomerila v finišu prvenstva, tudi lani je tekma odločala o marsičem. Julija se je na Areni Z'dežele končalo z remijem, ki je »kanto« postavil v celjsko vitrino. Ljubljanske živce je takrat načel Luka Kerin, po premoru je izid poravnal Timi Max Elšnik, domačine pa je znova v vodstvo popeljal eden od junakov sezone Dario Vizinger. V 74. minuti je še zadnjič udaril Elšnik in poskrbel za napet zaključek nepozabnega srečenja.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Nik Kapun

Glede na to, da so se zmaji zadnje prvenstvene zmage veselili 21. aprila, vmes pa nanizali dva poraza in prav toliko remijev, je dejstvo, da z dvema točkama prednosti še vedno zasedajo prvo mesto, milo rečeno presenetljivo. Zeleno-beli se lahko zahvalijo predvsem trem najbližjim zasledovalcem: Maribor, Mura in Domžale se vztrajno otepajo številnih priložnosti, ki se jim ponujajo ob ljubljanskih spodrsljajih. Olimpija je tako na dobri poti k novemu naslovu državnih prvakov. Čakajo jo še trije obračuni, prvi v knežjem mestu. Zmajev na to gostovanje ne vežejo lepi spomini, a na Štajersko tokrat potujejo v drugačnih okoliščinah. Kako se bo razpletlo v nedeljo?

Nino Pungaršek, vezist NK Olimpija: "Čaka nas težka tekma, a dobro vemo, kaj je naš cilj. V Celje gremo po zmago."

Kdo je vroč?

Goran Stanković je sredi tedna v boj za finale poslal močno premešano enajsterico. Vanjo je povečini uvrstil rezerviste, ki so priložnost za dokazovanje zgrabili z obema rokama. Tekaško in motivacijsko so bili na neprimerno višji ravni kot tokrat blede Domžale. Za trud so bili nagrajeni v 70. minuti, ko je okroglo usnje v mrežo poslal Timi Max Elšnik. Se bo med strelce vpisal tudi onkraj Trojan? Lanskega julija je bil uspešen kar dvakrat ...

Ali ste vedeli?

Novi vladni odlok je dodobra sprostil protikoronske ukrepe: med drugim je na tribune nogometnih stadionov, tudi Stožic, vrnil gledalce. Prvič po zelo dolgem času bodo prvoligaši pred navijači (zapolnjene bo lahko do 50 odstotkov kapacitete) lahko zaigrali v naslednjem krogu, klubi pa so organizacijsko že v nizkem štartu. "Klub se trudi, da bi v skladu z vladnim odlokom zagotovil čim več mest za gledalce. Trenutno tečejo postopki pridobivanja vloge za organizacijo tekme, na kateri bodo lahko prisotni gledalci. Pričakujemo, da bo ta proces zaključen v ponedeljek," so zmaji zapisali na svoji spletni strani.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani zrušili Olimpijo
    Nogometaši Celja so v 34. krogu Prve lige Telekom doma premagali Olimpijo s 4:0 (2:0).

DELI NA