Pred tekmo: Celje - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

CELJE - OLIMPIJA

6. december 2020, ob 14.00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

CELJE

Prepoved nastopa: /

Dvoboj med Celjem in Olimpijo, ki je v prejšnji sezoni odločal o naslovu prvaka, tokrat nosi precej manj teže. No, bolje rečeno, tekmeca se bosta v tekmo podala z različnimi cilji. Čeprav je še pred tedni kazalo, da so se aktualni prvaki naposled našli, so v preteklih dneh vpisali nova poraza. Najprej so klonili na štajerskem derbiju, v prejšnjem krogu pa je bil od moštva Dušana Kosića boljši še Bravo. Trenutno osme Šiškarje od sedmih Štajercev tako loči le še razlika v zadetkih, ki bi se v nedeljo kaj lahko zmanjšala. V goste z jasnim ciljem prihaja nov izzivalec iz prestolnice – za zmaje bo v knežjem mestu dovolj dobra le zmaga.

Dušan Stojinović, branilec NK Celje: "Pričakujemo težko, borbeno tekmo z veliko napadalnega nogometa. Seveda gremo na zmago, nimamo se česa bati."

Kdo je vroč?

Grofi so se v Spodnji Šiški veselili le enkrat. V 29. minuti je David Brekalo v slogu najboljših napadalcev premagal lastnega vratarja, ki je le nekaj sekund pred tem ubranil enajstmetrovko Filipa Dangubića. Prav 25-letnik je s štirimi goli celo prvi strelec Celjanov, kar kvečjemu priča o tem, da Dušanu Kosiču še ni uspelo najti prave zamenjave za udarni dvojec Vizinger-Lotrič. V nedeljo zagotovo ne bodo mogli računati na Romana Bezjaka, ki je, tako kot tudi strateg celjski strateg, staknil novi koronavirus.

Ali ste vedeli?

Celjanom se bo zagotovo še dolgo kolcalo za Dariom Vizingerjem. Dvaindvajsetletnik te dni pridno zabija v dresu avstrijskega Wolfsbergerja, nazadnje je svoji ekipi pomagal do pomembne zmage nad moskovskim CSKA-jem. Rusko usodo je Hrvat zapečatil že v 22. minuti, ko je po krajšem prodoru dosegel pravi evrogol. Kot da za grofe spomin nanj ne bi bil že dovolj boleč ...

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Miral Samardžić

Od šoka, ki so ga doživeli ob Kamniški Bistrici, so si zeleno-beli več kot očitno opomogli. Če ne prej, je bilo to povsem jasno po četrtkovem večnem derbiju. Četa Dina Skenderja je povsem nadigrala vijoličastega tekmeca, mu zabila dva gola (čeprav je bilo priložnosti dovolj za še kakšnega) in iz navidezno nenevarnih -4 skočila na zelo grozeče -1. Dovolj, da vijoličaste ta konec tedna tudi povsem prehiti – če seveda v Celju vknjiži vse tri točke. Naloga bi lahko bila težja, kot se zdi, Štajerci se v tekmo namreč podajajo po enotedenskem premoru, medtem ko imajo Ljubljančani za počitek na voljo le nekaj dni. Bodo v nedeljo premogli dovolj svežine?

Đorđe Ivanović, napadalec NK Olimpija: "Na Celje se bomo pripravili na podoben način kot na Mariborčane, nič posebnega. Znova gremo na zmago."

Kdo je vroč?

Đorđe Ivanović, kdo pa drug. Mariborčanom je veselje pokvaril že oktobra, ko je v izdihljajih srečanja svoji ekipi priigral izenačenje, tokrat pa se je privržencem vijoličastega kluba dokončno zameril. Najprej je v 22. minuti zaobšel gostujočega vratarja in dosegel svoj osmi prvenstveni zadetek, prste pa je imel vmes tudi v nadaljevanju - žoga se je do strelca drugega zadetka odbila prav po Srbovem poskusu.

Ali ste vedeli?

V ljubljanskem taboru so zaprosili za prestavitev nedeljske tekme s Celjem na poznejši termin. Razlog za skrb je kajpak že omenjena razlika v svežini obeh ekip. Od Nogometne zveze in lastnika televizijskih pravic so zmaji dobili zeleno luč, se pa zato z zeleno-belim načrtom niso strinjali v knežjem mestu. Tekma bo tako vendarle odigrana v nedeljo, prvi sodnikov žvižg se bo zaslišal ob 14. uri.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani ob koncu zadeli za točko
    Nogometaši Celja in Olimpije so se v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA