Pred tekmo: Celje - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

CELJE - OLIMPIJA

2. maj 2019, ob 16.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečen obisk: 619 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 6 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 4 evre
- brezplačen vstop - otroci do 14 let

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Žan Benedičič

Odsotnost kapetana Janeza Piška in prvega strelca Rudija Požega Vancaša je terjala davek. V dežju nerazpoloženi Celjani so na severu Primorske dobili nogometno lekcijo, Novo Gorico so zapuščali s štirimi žogami v svoji mreži. Grofe po visokem porazu tudi v četrtek čaka nova zahtevna preizkušnja. V knežje mesto prihaja Olimpija, ki pod taktirko Safeta Hadžića še ni oddala točke, Ljubljančani pa so dobili tudi zadnji dve medsebojni tekmi s četrtkovim nasprotnikom. Na strani zmajev je tudi statistika, saj je Olimpija dobila kar polovico od 38 prvoligaških spopadov. Celjani na zadnji skalp zeleno-belih čakajo že vse od konca sezone 2014/15, ko so v Ljubljani slavili z 1:2, sladkobe zmage pa v obračunih z Olimpijo niso okusili na zadnjih 15 ligaških tekmah. Lahko četa Dušana Kosiča neugodno serijo prekine v četrtek?

Kdo je vroč?

Obračun v Novi Gorici je bil dober pokazatelj, koliko v tem trenutku celjski ekipi pomeni Rudi Požeg Vancaš. Grofje so bili brez Belokranjca v napadu brez pravih možnosti, kar nazorno kaže tudi statistika. Rumeno-modri so izstrelili vsega pet poskusov, zgolj dva sta poletela v okvir vrat Grege Sorčana. Celjani bodo z najboljšim strelcem prvenstva zagotovo precej nevarnejši, nenazadnje je krilni nogometaš v letošnji sezoni že zatresel ljubljansko mrežo. Bo v četrtek povečal bero zadetkov?

Ali ste vedeli?

Nogometaši Celja so v Novi Gorici doživeli drugi najvišji poraz v letošnji sezoni, zadetek več so v 15. krogu prejeli v štajerskem derbiju z Mariborom. Celjani imajo kljub temu še vedno pozitivno bilanco, ob devetih porazih so desetkrat remizirali in zmagali. Najvišja zmaga letošnjega prvenstva datira v sredino marca, ko so grofje na krilih trikratnega strelca Daria Vizingerja s 4:0 ugnali Triglav. Ob tem velja izpostaviti še podatek, da je Olimpija v Celju klonila zgolj na enem od skupno 19 ligaških gostovanj.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so se prebudili, menjava trenerja je vsaj za zdaj obrodila sadove. Zmaji pod taktirko Safeta Hadžića spet nizajo uspešne rezultate, po trenerski rošadi namreč še niso oddali točke, ob treh ligaških zmagah pa so se znova prebili tudi v finale pokalnega tekmovanja. Ljubljanski strateg je lahko zadovoljen z igro v napadu, kjer niti vleče Rok Kronaveter, več skrbi pa Hadžiću povzroča obramba. Ljubljanski zadnji vrsti še vedno manjka nekaj stabilnosti, kar so v nedeljo v Stožicah dobro izkoriščali tudi Krčani. Posavci so bili v drugem polčasu obračuna nekajkrat blizu izenačenju, a so točke na koncu ostale v prestolnici. Zeleno-beli so tudi ob pomoči Mure, ki je odščipnila točko Mariboru, znižali zaostanek za vodilnim moštvom Prve lige Telekom Slovenije, a bi Ljubljančani za popoln preobrat potrebovali popoln kolaps v štajerski zasedbi. Zmaji se vseeno ne predajajo, kakšen bo izplen v Celju?

Kdo je vroč?

Rok Kronaveter je po vrnitvi Safeta Hadžića na klop Olimpije znova prva violina zeleno-belih. Mariborčan na zelenici uživa v svobodi, ki mu jo namenja ljubljanski strateg, nevaren pa ni le z zadetki, temveč tudi s svojim pregledom igre in podajami. Natančne žoge do napadalcev so dodatno orožje zmajev, ki sicer pogrešajo učinkovitejšega igralca v konici napada. Kidrič je v dresu Olimpije dosegel tri zadetke, Lupeta je bil v celotni sezoni natančen petkrat, Kadrić in Lukanović pa še čakata na prvi zadetek.

Ali ste vedeli?

V ljubljanski slačilnici najdemo štiri nekdanje grofe, ob Lupeti in Kidriču še posojenega Jana Andrejašiča in mladega vratarja Kristijana Sekulića. Slednji še čaka na debi, ki ga bo težko dočakal tudi v 30. krogu prvenstva, gostovanje v Celju pa bo izpustil tudi Andrejašič. Pod drobnogledom javnosti bo zagotovo Rok Kidrič, ki je zrasel v mladinskem pogonu Celja, v članskem moštvu pa ni dočakal priložnosti za dokazovanje. Svetlolasemu napadalcu tudi zaradi tega na tekmah z matičnim klubom ne manjka motiva, jeseni je mrežo Celja zatresel na treh tekmah.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija poražena v Celju
    Nogometaši Celja so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljansko Olimpijo z 1:0 (1:0).

DELI NA