Pred tekmo: Celje - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

9. april 2017, ob 16.55: CELJE - OLIMPIJA

Stadion: Arena Petrol, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 1.123 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- ženske in otroci do 14. leta brezplačno
- predprodaja vstopnic

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Damir Hadžić

Celjani nadaljujejo s pomladanskim nizom, saj v šestih tekmah nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije še niso okusili grenkobe poraza. Grofje so za Mariborom in Gorico najuspešnejša ekipa pomladi, jesenskemu izkupičku so po zimskem premoru dodali 12 točk. Celjska zasedba je v zadnjem dvoboju z Domžalami iztržila neodločen rezultat, ki ga je z golom v zaključni fazi srečanja zagotovil Elvedin Džinić. S šestim remijem sezone so celjski nogometaši ohranili stik s četrto Gorico, z morebitno nedeljsko zmago pa bi se zasedba s knežjega mesta tokratni nasprotnici Olimpiji približala na štiri točke zaostanka. Naloga ne bo lahka, saj bo domača ekipa ob igrišču pogrešala stratega Igorja Jovićevića, v zadnji vrsti pa bo manjkal izkušeni Damir Hadžić, ki je pred dnevi z golom pričel preobrat za zmago v derbiju v Velenju.

Lovro Cvek, vezist Celja: »Odlično smo pričeli, gremo proti začrtanemu cilju, skušali bomo ujeti četrto mesto. Vknjižili smo 12 od možnih 18, kar je odlično. Nasprotnik je kakovosten v obrambi in napadu, potrebno bo dati vse od sebe in videli bomo, kaj bo to prineslo. Nadejamo se najboljšega razpleta.«

Jucie Lupeta, napadalec Celja: »Zakaj bi se bali Olimpije? Ukvarjati se moramo s sabo, z našim delom in če ga bomo dobro opravili, bo v redu. Tudi v naslednji tekmi bomo storili vse za zmago.«

Kdo je vroč?

Celjani so pozimi svoji zasedbi dodali še nekaj kakovostnih rešitev in tako še okrepili ekipo, v kateri je že jeseni igralo na slovenskih zelenicah uveljavljenih igralcev. Med slednje spada tudi Goran Cvijanović, ki pri 30 letih in 256 prvoligaških nastopih premore bogate izkušnje. Le-te bodo izjemno koristne tudi v obračunu z Olimpijo, mrežo katere je Primorec v preteklosti že tresel kot nogometaš Maribora in Gorice. V lanski sezoni je v sinje-modrem dresu zadel za goriško slavje v Stožicah, na prvi zadetek po selitvi v Celje pa štirikratni reprezentant Slovenije še čaka. Bi ga lahko dočakal prav v tekmi z zmaji?

Ali ste vedeli?

V Celju že običaj, da ob gostovanjih Maribora in Olimpije pripravijo poseben režim vstopa, tudi tokrat ne bo nič drugače. Za navijače rumeno-modrih bodo na osrednji tribuni rezervirani sektorji A, B, C in D ter vstop na vhodu 2, vstopnice pa bodo naprodaj v kiosku med Areno Petrol in dvorano Zlatorog. Za gledalce iz Ljubljane bosta rezervirana sektor E in F na glavni tribuni, na katero bodo vstopili na vhodu 3, kjer bodo lahko kupili tudi vstopnice. Gostujoča organizirana navijaška skupina bo nastanjena na južni tribuni.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Ricardo Alves

Ljubljančani so se v pokalnem obračunu z Mariborom razveselili prve zmage po štirih mesecih čakanja, zdaj pa se bodo skušali v zmagovalne tirnice vrniti še v Prvi ligi Telekom Slovenije, v katerem so si zmaji za vodilnim Mariborom nabrali že debel zaostanek. Mariborčani so s točko v Krškem pobegnili na 13 točk razlike, zmaji pa so po vodstvu v obračunu z Aluminijem pokleknili še petič v tej sezoni. V ljubljanskem taboru ne skrivajo, da se želijo po slabšem vstopu v nadaljevanje sezone, ki je po Luki Elsnerju odnesel še Marijana Pušniku, veseliti vsaj pokalne lovorike, a zeleno-bele pred povratnim polfinalnim obračunom čaka še eno zahtevno gostovanje na Štajerskem. Ljubljančani so v tekmah s Celju neporaženi že zadnjih sedem dvobojev, dobili so tudi vse tri jesenske obračune, ki pa so ponudili izenačeno predstavo, ki jo je odločil zadetek razlike.

Leon Benko, napadalec Olimpije: »Še enkrat ponavljam, da prvenstvo ni končano, dokler ni odigran zadnji krog. Videli bomo, koliko jih bomo uspeli ujeti, morda bo to pet, 15 ali sedem točk, ne vem. Bog daj, da jih prehitimo, bo pa zelo težko, ker smo izgubili veliko točk, ampak mislim, da lahko preko pokala vrnemo to neko zadovoljstvo.«

Kdo je vroč?

Poškodbe še naprej redčijo ljubljanske vrste, kot zadnjega so zmaji izgubili še kapetana Branka Ilića, ki je s poškodovanim kolenom že sklenil sezono. Odlično pa gre v zadnjih tednih Leonu Benku, saj se je izkušeni Varaždinec ob vseh kadrovskih težavah prelevil v vlečno lokomotivo zeleno-belih. V preteklosti že kralj strelcev na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini je v nadaljevanju sezone dosegel pet zadetkov, tri v Prvi ligi Telekom Slovenije, z dvema sredinima zadetkoma pa je bil osrednji junak preobrata in zmage Olimpije.

Ali ste vedeli?

Zmaji imajo spomladi precej težav s poškodbami svojih nogometašev, a so se v nadaljevanju sezone na igrišča vrnilo tudi nekaj dlje časa poškodovanih nogometašev. Ob Nemanji Mitroviću in Nejcu Vidmarju, ki pa se je medtem vnovič znašel na seznamu poškodovanih, je to kot zadnjemu uspelo tudi Niku Kapunu, ki je v Kidričevem odigral nekaj zaključnih minut in tako vknjižil 90. prvoligaški nastop v dresu Olimpije, s čimer drži deseto mesto večne klubske lestvice.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani ob zmago v samem zaključku
    Nogometaši Celja in Olimpije so se v tekmi 28. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v Celju razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA