03.12.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Maribor

Prva liga Telemach, 19. krog

CELJE - MARIBOR

4. december 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- twin vstopnic v predprodaji: 15 evrov
- PCT pogoj

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Sobotni spored 19. kroga Prve lige Telemach bosta s štajerskim derbijem sklenila Celje in Maribor. V prvi polovici prvenstva so se obakrat veselili v taboru vijoličastih, kdo bo boljši v tretjem spopadu? Že 106. medsebojni obračun na prvoligaškem prizorišču v boljšem položaju pričakujejo Mariborčani, ki pa so s porazom v soboški Fazaneriji zaključili pozitivno serijo. Celjani minuli konec tedna, ko bi morali gostiti Olimpijo, niso imeli tekmovalnih obveznosti. So pa imeli grofje veliko časa, da so po dveh zaporednih porazih na domžalski zelenici strnili svoje vrste in se dobro pripravili na spopad z rivalom iz mesta ob Dravi. Kako je prosti vikend vplival na formo varovancev Simona Sešlarja?

Kdo je vroč?

Množične okužbe s koronavirusom v ekipi Olimpije so prejšnji konec tedna odnesle obračun z zmaji, s katerimi se bodo grofje udarili v sredo. Celjani so zadnje srečanje odigrali v Domžalah, kamor so se po sobotni megli še enkrat odpravili dva dneva kasneje. Štajerci so doživeli tesen poraz, za nameček pa so že pred sobotno tekmo potrdili, da so za nekaj časa izgubili Žana Medveda in Florijana Raduho. Slednji se je v letošnji sezoni že izkazal z nekaj dobrimi posredovanji, kako dobro ga bo v zaključku jesenskega dela sezone zamenjal Metod Jurhar?

Ali ste vedeli?

Simon Sešlar je vodenje celjskega kluba prevzel po tem, ko so državni prvaki iz leta 2020 izgubili v Ljudskem vrtu. Po porazu se je poslovil Agron Šalja, vodstvo kluba pa je na mesto trenerja do konca jesenskega dela sezone postavilo Sešlarja. Ni potrebno posebej poudarjati, da gre za legendo celjskega kluba, zgolj v prvoligaški konkurenci je za grofe zbral 332 nastopov, dober vtis pa je pustil tudi v štajerski prestolnici. Za Maribor je odigral 97 uradnih tekem, klubu je pomagal do prvega preboja v skupinski del UEFA Lige prvakov. Vijoličasti dres je zadnjič oblekel v 20. krogu državnega prvenstva 2001/02 prav na tekmi z matičnim Celjam.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Maribor je to sezono dobil oba štajerska derbija s Celjani, Mura pa je bila pred dnevi drugič to jesen usodna za najtrofejnejši klub slovenskega prvenstva. Četa Radovana Karanovića, ki je po prvem porazu s Sobočani nasledil Simona Rožmana, je v Fazaneriji klonila z izidom 3:1 in izgubila prvič po petih zmagah. V mariborskem taboru so po tem, ko je Ažbe Jug klonil po šestih tekmah brez prejetega zadetka, priznali, da so bili v Prekmurju preskromni za kakršnekoli načrte o točkah. Priložnost za popravni izpit se ponuja že v sobotnem večeru, ko se Mariborčane odpravljajo na zadnje gostovanje v skorajda zaključenem letu. Julija so z rezultatskim preobratom iz knežjega mesta že prinesli komplet točk, kako uspešni bodo na prvi decembrski preizkušnji?

Jan Repas, vezist NK Maribor: "Tekmovalnih motivov ne manjka, čaka nas zahtevna preizkušnja po bolečem porazu v Murski Soboti. Ves teden se pripravljamo na gostovanje v Celju in gremo odločno po nove točke. S popolnim izkupičkom bi lahko uspešno zaključili jesenski del, toda zdaj smo popolnoma osredotočeni le na sobotni dvoboj."

Kdo je vroč?

Zasedba iz Ljudskega vrta v soboški Fazaneriji ni pokazala podobe kot na tekmah, na katerih so Štajerci sestavili serijo petih zmag. Nekaj je manjkalo tako v napadu kot obrambi, morda je k temu veliko prispeval tudi izostanek Blaža Vrhovca, ki je odpadel tik pred začetkom tekme. Za nameček v kadru ni bilo niti Marka Alvirja, branilci Mure pa so dobro zaustavili Ognjena Mudrinskega. S šestimi goli prvi strelec Maribora se je prvenca v vijoličastem dresu veselil prav na tekmi s Celjem, bo Srb uspešen tudi v soboto?

Ali ste vedeli?

Radovan Karanović je na prekmurski ravnici doživel prvi ligaški poraz na klopi Maribora. Kljub porazu je izplen v drugi četrtini Prve lige Telemach precej boljši kot v prvi, ko so Štajerci osvojili 13 točk. Morda so svoj davek pustile tudi evropske obveznosti, jasno pa je, da so Mariborčani v drugi tretjini močno popravili igro v obrambi, v napadu pa se je prebudil Ognjen Mudrinski. Ažbe Jug je med desetim in 18. krogom kar sedemkrat ostal nepremagan, trije goli na tekmah z Domžalami in Muro pa so nakazali, da ima zadnja vrsta še nekaj rezerv.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.12.2021 | Prva liga Telemach
    Štajerski derbi Mariboru
    Nogometaši Celja so v 19. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:1 (0:1).

DELI NA