Pred tekmo: Celje - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

CELJE - KRŠKO

6. maj 2019, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečen obisk: 711 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 6 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 4 evre
- brezplačen vstop - otroci do 14 let

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Žan Benedičič

Enaintrideseti krog Prve lige Telekom Slovenije se bo tudi zaradi natrpanega urnika zavlekel v ponedeljek. Celje v lovu na Evropo išče nove točke, v knežje mesto prihaja na dno lestvice priklenjeno Krško. Čeprav je statistika medsebojnih spopad na strani Krčanov – dobili so šest od 15 ligaških dvobojev, izgubili pa štiri – bo breme favorita na plečih gostiteljev. Pristaši grofov tudi zaradi zadnje zmage celjske ekipe pričakujejo potrditev skalpa Olimpije, ki je na Stadionu Z'dežele klonila po golu Mitje Lotriča. Prekmurec je dvoboj z Ljubljančani sklenil predčasno, z bolečino v zadnji stegenski mišici in morda se bo moral Dušan Kosič že v ponedeljek znajti brez drugega strelca ekipe. Zaradi prepovedi igranja bo manjkal tudi Žan Benedečič, tekmo z Olimpijo je izpustil tudi poškodovani Dušan Stojinović. Bodo Celjani ljubljanski skalp potrdili z novim kompletom točk?

Dušan Kosič, trener Celja: »To bo popolnoma drugačna tekma. Z neuspehom proti Krškemu lahko pokvarimo razpoloženje. Zavedamo se, da gre za neugodnega tekmeca, morali bomo igrati drugače kot proti Olimpiji. Krško je že po tradiciji dokaj neugodno, zato se fantje ne bodo mogli dolgo veseliti zmage, glave moramo obrniti proti tekmi s Krškim.«

Kdo je vroč?

Dušan Kosič je po zmagi v dvoboju z Olimpijo pohvalil svoje varovance, ki so se z zmago pobrali po visokem porazu v Novi Gorici. Celjani so bili na Primorskem brez pravih možnosti, vrnitev Rudija Požega Vancaša in Janeza Piška pa je moštvu dala več trdnosti. Tudi Pišek je bil pomemben akter pri zmagi nad Olimpijo, mladi kapetan Celja pa je imel še dodaten razlog za zadovoljstvo. Robustni vezist je odigral stoto prvoligaško tekmo, čeprav šteje šele 20 let.

Ali ste vedeli?

Četrtkova zmaga je bila nekaj posebnega tudi za Dušana Kosiča. V preteklosti ljubljenec navijaške skupine Green Dragons, po koncu igralske kariere pa tudi trener Olimpije, je dočakal prvi skalp ljubljanskega prvoligaša. Ljubljančan je pred tem izgubil sedem dvobojev z zmaji, trikrat je remiziral, zmagovalni post pa so prekinili tudi Celjani. Grofje so Olimpijo premagali prvič po skorajda štirih letih, rumeno-modri pa so prekinili tudi ljubljanski niz neporaženosti v Celju. Zmaji so pred tem v knežjem mestu nazadnje izgubili maja 2010.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Posavci so se devetemu mestu z zmago v Novi Gorici približali na šest točk zaostanka, a po slavju na severu Primorske niso nadaljevali v podobnem ritmu. Sledili so trije porazi, tudi zadnji proti Rudarju, ki je zelene pahnil v praktično nerešljiv položaj. Moštvo trenerja Andreja Panadića pred zadnjimi šestimi preizkušnjami za deveto Gorico zaostaja kar deset točk, to pa je razlika, ki jo bodo Krčani sila težko nadoknadili. Nenazadnje so Posavci za 20 točk potrebovali kar 30 tekem, v končnici sezone pa jih čakajo še tekme s Celjem, Muro, Triglavom, Aluminijem in Gorico, ki želijo točke za izpolnitev lastnih ciljev. Celjani, ki so naslednji tekmec Krškega, lovijo evropsko vozovnico, grofje pa Posavce pričakujejo po skalpu Olimpije. Statistika je resda na strani gostov, Krško je dobilo šest, Celje pa štiri dvoboje, a savinjski prvoligaš v letošnji sezoni še ne pozna poraza na tekmah z zelenimi. V Celju so se veselili gostitelji, na Gubcu obakrat ni bilo zmagovalca.

Kdo je vroč?

Žiga Frelih je v obračunu z Rudarjem klonil dvakrat, obakrat po udarcu Žige Škofleka. Krčani so resda poskušali, a v igri Posavcev vse do izdihljajev tekme ni bilo zaznati potrebne energije. Zeleni so se prebudili šele proti koncu tekme, ko so pričeli juriš na vrata Rudarja, a gol Daliborja Volaša ni bil dovolj. Ankarančan je dosegel peti zadetek sezone, prvega v nadaljevanju prvenstva, s skupno 91. prvoligaškim golom pa se je na večni ligaški lestvici znebil spremstva Ismeta Ekmečića in Tončija Žlogarja. Primorec zdaj lovi Marka Kmetca, ki s 95 goli zaseda sedmo mesto.

Ali ste vedeli?

Krčani so šest krogov pred koncem prvenstva izvedeli še eno slabo vest. Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je v petek objavila rezultate licenčnega postopka za klube Prve lige Telekom Slovenije za sezono 2019/20. Vlogo za pridobitev licence je pravočasno oddalo deset klubov, osem jih je zaprosilo tudi za pridobitev mednarodne UEFA licence, komisija pa je po pregledu dokumentacije in upoštevanju vseh pravilnikov licence podelila devetim klubom. Na prvi stopnji so bili neuspešni zgolj Krčani, ki so v izjavi za javnost že zapisali, da bodo po podrobni preučitvi sklepa sprejeli odločitev o morebitni pritožbi.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez golov v Celju
    Nogometaši Celja in Krškega so se v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA