Pred tekmo: Celje - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

12. avgust 2016, ob 18.15: CELJE - KALCER RADOMLJE

Stadion: Arena Petrol, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 900 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- ženske in otroci do 14. leta brezplačno
- sezonske vstopnice

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Janez Pišek

Celjani so po dveh zaporednih zmagah - rumeno-modri so po Gorici v tretjem krogu Prve lige Telekom Slovenije ugnali še Aluminij - doživeli še drugi poraz sezone. Po Olimpiji so bili od grofov boljše še Koprčani, ki so nadaljevali uspešen niz na domači Bonifiki, saj so z goloma Senijada Ibričića izničili prednost Celja. Gostje so povedli preko Lovra Čirjaka, ki je po strelu z bele točke slavil že tretji zadetek sezone. Nov gol krilnega nogometaša, ki se je zavihtel tudi na vrh lestvice strelcev, je bil tokrat premalo za nove točke, Celjani so ostali pri šestih. Nove točke bodo Štajerci lovili že v petkovem večeru, ko bodo na Areni Petrol gostovale Radomlje, ki Celju v štirih medsebojnih tekmah še ni odvzelo točke. Kakšen bo razplet petega dvoboja?

Jure Travner, branilec in kapetan Celja: »Spomnim se iz preteklih let, da smo vedno imeli težave z ekipami, ki bi jih po razmerju moči morali premagati. Takšne tekme so težke in hkrati zelo pomembne v boju za čim boljše mesto ob koncu prvenstva. Zavedamo se, da bomo na tej tekmi v vlogi favorita. Takšne tekme pa so težke zato, ker jih moramo dobiti in dokazati svojo kakovost. Zato tukaj ne bo nobenega podcenjevanja nasprotnika.«

Kdo je vroč?

Lovre Čirjak je pod Robertom Pevnikom zaigral nekoliko bližje golu. Bočni nogometaš se je s položaja bočnega branilca preselil na pozicijo krilnega vezista, ki mu očitno zelo ustreza. V Kopru je namreč dosegel že tretji zadetek v sezoni ter se Sandiju Arčonu in Juninho, članoma Gorica in Domžal, pridružil na vrhu ligaške lestvice strelcev. Bo hrvaški nogometaš po tekmi z Radomljami sam zasedal vrh razpredelnice?

Ali ste vedeli?

Celjani in Radomljani so se na prvoligaških zelenicah pomerili štirikrat. Grofje so v sezoni 2013/14 dobili vse štiri dvoboje, ob tem pa se lahko pohvalijo z razliko 12:2. Čeprav so Celjani radomeljsko mrežo zatresli kar 12-krat, pa v trenutni zasedbi iz knežjega mesta ni nogometaša, ki bi v preteklosti že zabil zadetek tokratnemu nasprotniku. Pogled na celjske strelce v tekmah z Radomljami je namreč sledeč: Benjamin Verbič - sedem golov, Danijel Miškić in Valon Ahmedi - dva gola, Blaž Vrhovec - gol.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Žan Kumer

Radomljani so po prvem zadetku sezone, ki ga je v sklopu tretjega kroga v Novi Gorici zabil Marko Nunić, v minulem krogu vknjižili še prvo točko v sezoni 2016/17. V dvoboju lanskoletnih drugoligašev je četa trenerja Dejana Djuranoviča povedla po prostem strelu Marka Kovjenića in nekoliko slabšem posredovanju gostujočega vratarja Kristijana Lipovca. Možje v rumeni opravi so vodstvo zadržali vse do uvoda drugega polčasa, ko so Kidričani pripravili preobrat, a je Djuranović zatem postregel z asom iz rokava. Mladi Luka Gajić, ki so ga Radomljam znova posodili Ljubljančani, se je 17. prvoligaškem nastopu razveselil prvoligaškega prvenca. Radomeljska zasedba bi lahko v zaključku prišla tudi do vseh treh točk, a je ostalo pri delitvi izplena, priložnost za novo veselje pa bodo v taboru drugoligaškega prvaka imeli že v petkovem večeru, ko bodo gostovali v knežjem mestu.

Kdo je vroč?

Luka Gajić je z vstopom v igro pošteno poživil predstavo Radomljanov. Nekdanji up Interblocka, ki je Radomljam pomagal že v minulih dveh sezonah, je odigral še drugo srečanje v letošnji sezoni, tako kot v Novi Gorici, pa ga je trener Djuranović v igro poslal sredi drugega polčasa. Hitronogi napadalec je na prvenec nakazal že kmalu po vstopu v igro, saj je Lipovac premagal že pred 77. minuto, a tedaj zadetek zaradi prepovedanega položaja ni bil priznan.

Ali ste vedeli?

Radomljani so si po treh zaporednih porazih lahko oddahnili, saj so vknjižili prvo točko sezone. V uvodni prvoligaški sezoni so na krstno prvoligaško točko čakali precej dlje, po seriji kar osmih zaporednih porazov so se zgodovinske točke razveselili ob koncu prve četrtine prvenstva, v devetem krogu in gostovanju v Novem mestu. Srečanje na Portovalu ni ponudilo zadetkov, do zaključka prvenstva pa so Radomljani vknjižili še 15 točk, kar pa na koncu ni bilo dovolj za prvoligaški obstanek.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    V Celju brez golov
    Nogometaši Celja in Kalcerja iz Radomelj so se v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA