02.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Gorica

Prva liga Telemach, 25. krog

CELJE - GORICA

4. marec 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

CELJE

Prepoved nastopa: /

Minuli konec tedna smo na sončni strani Alp lahko spremljali dva derbija. Prvi, primorsko-ljubljanski, je v soboto pripadel Olimpiji, štajerskega pa je dobil Maribor. Zmagi večnih rivalov sta si podobni predvsem po dejstvu, da končni izid ni kazal pravega stanja na igrišču. Tako na Obali kot pod Kalvarijo bi lahko Koper oziroma Celje utrpelo še precej višji poraz. Grofje še zdaleč niso bili videti kot ekipa, ki se poteguje za najvišja mesta. Bili so povsem izgubljeni – morda zato, ker ob igrišču niso imeli svojega trenerja. Kakorkoli že, v soboto se jim ponuja idealna priložnost, da se odkupijo razočaranim navijačem: prihaja zadnja Gorica.

Matko Obradović, vratar NK Celje: "Najboljši način, da pozabiš poraz, je zmaga. Predvsem je pomembna psihološka priprava na jutrišnjo tekmo. Vse ostalo – kvaliteto, izkušnje in motivacijo – že imamo. Mislim, da lahko s pravim pristopom jutri zabeležimo pomembne tri točke."

Kdo je vroč?

Denis Popović je eden redkih nogometašev Celja, ki so v nedeljo pokazali nekaj več. Kljub temu je izkušeni vezist ob polčasu ostal v garderobi: mesto na zelenici je prepustil Tinu Matiću, ki se je v napadu pridružil Ikwuemesiju. Popović je sicer eno od pozitivnih presenečenj letošnje sezone, saj je kljub zrelim letom prevzel ključno vlogo v rumeno-modrem ustroju: izpustil je le dve tekmi, pa še to zaradi kartonov.

Ali ste vedeli?

Proti nekdanjemu delodajalcu bo posebej motiviran Miroslav Iličić. Hrvaški napadalec v vrstah Gorice je bil še do nedavnega član zasedbe iz knežjega mesta, a v dresu Celja ni dočakal prave priložnosti (lansko pomlad je za dokazovanje dobil vsega 8 minut). Poleti se je nato preselil na Primorsko, kjer preživlja občutno boljše obdobje: doslej je 24-letnik zaigral na 17 tekmah, dvakrat se je vpisal tudi med strelce.

GORICA

Prepoved nastopa: /

V mestu vrtnic je dogajanje ob igrišču v zadnjem času tako pestro, da ne bi bilo čudno, če bi Goričani kar nekoliko pozabili na nogomet. Srebrniča je v prejšnjem krogu ob robu igrišča znova nadomestil Florjan Debenjak, a tudi tokrat ni našel recepta, kako prekiniti negativni niz svoje ekipe. V neprijetnih vremenskih razmerah (burja, nato sneg) so se bolje znašli gostje iz Domžal. Zadnjo zmago so Primorci vpisali septembra in v tem trenutku počasi, a zagotovo plujejo proti drugi ligi. Če se želijo izogniti usodi, ki jih je nedolgo tega že doletela, potrebujejo točke. S kakšnim rezultatom se bo na klopi Gorice predstavil Edi Reja?

Zvonimir Petrović, vezist ND Gorica: "V tej ligi je vse mogoče. Na zadnji tekmi jeseni v Mariboru in na zadnjem gostovanju v Ljubljani smo dokazali, da lahko pariramo tudi tistim, ki so na papirju boljši od nas. Vsako tekmo imamo možnost zmagati. V Celje ne gremo z belo zastavo, borili se bomo in ne bomo se predali."

Kdo je vroč?

Dario Kolobarić ni zatresel mreže nekdanjega kluba, zato pa je bil bližje zadetku Alessandro Ahmetaj, ki se je pred tem v Stožicah med strelce vpisal kar dvakrat. Italijanski kreativec je prevzel odgovornost, ko je Slavko Vinčič dosodil prosti strel z roba kazenskega prostora. Po dolgih pripravah je silovito sprožil v vratarjev kot – Mulalića bi bržkone premagal, če bi ta le imel nekoliko slabši dan. Bo na račun prišel tokrat?

Ali ste vedeli?

Prvič v letošnji prvoligaški sezoni se je Uroš Likar usedel na klop. Mesto med vratnicama je prepustil Matevžu Dajčarju in 21-letniku tako omogočil dvojni debi: v goriškem dresu in med slovensko elito. Dajčar je v mesto vrtnic prišel že poleti, pred tem pa se je kalil v mladinskih pogonih Domžal ter italijanske Atalante. Žal mu mreže proti nekdanjemu klubu ni uspelo ohraniti nedotaknjene – ob domžalskih zadetkih je bil nemočen.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 04.03.2023 | Prva liga Telemach
    Goričani presenetili v Celju
    Nogometaši Gorice so na tekmi 25. kroga Prve lige Telemach v gosteh premagali Celje z 1:0 (0:0).

DELI NA