Pred tekmo: Celje - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

22. julij 2016, ob 18.00: CELJE - GORICA

Stadion: Arena Petrol, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- ženske in otroci do 14. leta brezplačno
- sezonske vstopnice

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Celjani se bodo po uvodnem gostovanju v Stožicah predstavili še domačim gledalcem. V rezultatskem smislu se dvoboj v prestolnici ni razpletel po željah grofov, saj rumeno-modri po hitrem vodstvu zmajev in golu Velikonje niso uspeli izničiti domače prednosti, čeprav so si pripravili nekaj priložnosti. Celjski strateg Robert Pevnik, ki je bil zadovoljen z videnim v Ljubljani, je pred drugim krogom Prve lige Telekom Slovenije dobil dodatni orožji. Z registracijo je pravico nastopa na petkovi tekmi pridobil Anej Lovrečič, mladi zasedbi pa bo prepotrebne izkušnje dodal tudi branilec Elvedin Džinić, ki je zadnji dve sezoni nosil dres sosedov Velenjčanov.

Robert Pevnik, trener Celja: »Čaka nas težka tekma, a smo na to tudi pripravljeni. Smo v dobri formi, na prejšnji tekmi smo videli, da potrebujemo le malo več koncentracije v začetku srečanja, da ne prejmemo hitrega zadetka in potrebujemo tudi malo več zbranosti v napadu. Na treningih v tem tednu smo popravljali določene stvari in sedaj smo pripravljeni, da bomo igrali čim hitreje in čim bolj agresivno. Moji fantje so samozavestni in čakamo samo na tisto eno iskrico, pa se nam bo odprlo. Tu nam bodo prav prišli naši navijači, zato jih vabim, da pridejo jutri v čim večjem številu na tekmo in da skupaj osvojimo tri točke!«

Kdo je vroč?

Med izkušenejše člane celjske zasedbe spada tudi Matej Podlogar. 25-letni Ljubljančan ima v svojih nogah že 140 prvoligaških nastopov, z bogatimi prvoligaškimi izkušnjami pa bo tudi v sezoni 2016/17 predstavljal eno najnevarnejših orožij v napadu Celja, kar je nekdanji član Interblocka, Rudarja in Domžal dokazal že v Ljubljani.

Ali ste vedeli?

Tradicija prvoligaških dvobojev Celja in Gorice ima že dolgo brado, kar pa ne čudi, saj sta kluba ob Mariboru ena od treh, ki v družbi najboljših klubov v državi neprekinjeno vztrajata vse od začetka samostojnosti. V zadnjih letih so se v medsebojnih srečanjih bolje odrezali Goričani, Celjani pa so šele ob koncu minule sezone prekinili devet let dolgo serijo brez zmage v Novi Gorici.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goričani so v nasprotju s Celjem novo sezono Prve lige Telekom Slovenije odprli z zmago in tremi točkami, za katere pa so se morali sinje-modri pošteno potruditi. Mladi in izjemno motivirani Kidričani so pretili predvsem v prvem polčasu, a so izkušenejši gostitelji štajerski nalet umirili z zadetkoma Sandija Arčona, zmagovalec pa je bil dokončno odločen po golu Tineta Kavčiča. Moštvo, ki ga že tako ali tako sestavlja precej domačih fantov iz okolice Nove Gorice, je v teh dneh v svoji družbi pozdravilo še enega povratnika, saj se je na sever Primorske po enoletni epizodi na Poljskem vrnil Dejan Žigon. Vodstvo kluba pa je prvo profesionalno pogodbo ponudilo Matiji Kavčiču.

Matija Boben, branilec Gorice: »Čaka nas discipliniran in tehnično dobro podkovan nasprotnik. Toda verjamemo v svoje sposobnosti. Zelo pomemben bo pristop k tekmi. Obetamo si oster boj, če smo pravi, smo nevarni za vsakega tekmeca. Naš cilj je dobra igra in nove tri točke.«

Kdo je vroč?

Grega Sorčan je tudi v tekmi proti Aluminiju nekajkrat nakazal, da je zadržal formo iz minule sezone, ko si je z dobrimi predstavami priigral tudi krstno vabilo v člansko izbrano vrsto. Gorenjec v golu Gorice je bil v prvem polčasu nekajkrat na pravem mestu, ob tem pa je sledil trendu prvega kroga, v katerem je bil od domačih vratarjev premagan zgolj čuvaj velenjske mreže, Borivoje Ristić.

Ali ste vedeli?

Tako Celjani kot Goričani so v minulih dneh v svojih vrstah predstavili povratnika, že omenjena Aneja Lovrečiča in Dejana Žigona. Slednji je v dresu Gorice odigral 111 prvoligaških tekem in dosegel 24 zadetkov, še posebej uspešen je bil v sezoni 2012/13, ko je sezono sklenil s 15 zadetki na svojem računu. Medtem ko je Žigon v prvoligaški konkurenci igral zgolj za Gorico, se lahko Lovrečič pohvali tudi z igranjem za Koper in Olimpijo, skupno pa je v 1. SNL zbral 167 nastopov in dosegel tudi 31 zadetkov.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.07.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani do prve zmage
    Nogometaši Celja so v tekmi 2. kroga prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0.

DELI NA