16.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telemach, 10. krog

CELJE - DOMŽALE

18. september 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Celja so z norim preobratom kot prvi v aktualnem prvenstvu premagali Olimpijo. Ljubljančani so nanizali kar osem zmag, odlično pa jim je kazalo tudi po prvi polovici tekme v knežjem mestu. Zasedba Romana Pilipčuka je med odmorom našla čudežno formulo in na krilih Charlesa Ikwuemesija tehtnico nagnila v svojo korist. Grofje so se veselili prestižnega skalpa, s katerim so se povzpeli na drugo mesto lestvice. Državni prvaki iz leta 2020 bodo tam skušali ostati tudi po uvodnem dejanju druge četrtine Prve lige Telemach in dvoboju z Domžalami. Nedeljska nasprotnika sta se julija razšla z začetnim izidom, kdo pa bo boljši v že 92. prvoligaškem spopadu Celjanov in Domžalčanov?

Aljoša Matko, napadalec NK Celje: "Še naprej moramo vztrajati na enakih principih in načinih igre, ki jih zahteva naš trener. Dokazali smo, da na takšen način lahko igramo proti vsakemu nasprotniku in če bomo tako nadaljevali, potem se nam še naprej obetajo lepi rezultati. Po jutrišnji tekmi prihaja reprezentančni premor in zmaga bi nam zagotovo pomenila veliko, da gremo lahko na počitek v pozitivnem vzdušju in še bolj motivirani za delo v nadaljevanju. Zato nam jutri ne preostane nič drugega, kot da damo svoj maksimum in zmagamo to tekmo."

Kdo je vroč?

Charles Ikwuemesi je bil z dvema žogama v mreži Olimpije osrednji junak celjskega preobrata. Nigerijec je s svojo močjo praktično nezaustavljiv, po uvodnem prilagajanju na prvoligaške zelenice pa se mu je v zadnjih tednih odprlo še v zaključku akcij. Mladi Afričan je na zadnjih štirih tekmah zadel kar petkrat, dvakrat pa je zabil tako Mariboru kot Olimpiji, vmes pa je z zadetkom in podajo blestel tudi na koprski Bonifiki. Ga lahko zaustavijo Domžalčani?

Ali ste vedeli?

Celjani med tednom niso imeli težav v prvem krogu Pokala Pivovarna Union, saj so v bližnjem Laškem napolnili mrežo tamkajšnjega četrtoligaša. Zmaga z izidom 0:9 je bila najvišja na doslej odigranih tekmah prvega kroga pokalnega tekmovanja, s šestimi goli je bil najuspešnejši Gregor Bajde. Roman Pilipčuk je sicer močno premešal enajsterico, v dresu članske ekipe je prvič zaigral tudi mladi Nino Milić.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Celjani so po preobratu premagali Olimpijo, tudi Domžalčani pa so v občinskem obračunu z Radomljami sprva lovili zaostanek. Ivan Durdov je ob koncu prvega polčasa zatresel lastno mrežo, nato pa je prav Hrvat z dvema goloma poskrbel za vodstvo dvakratnih državnih prvakov. Moštvo Simona Rožmana, ki se v nedeljo prvič po razhodu s Celjani kot trener vrača v knežje mesto, je na krilih mladcev prišlo do zmage s 3:1, z 12 točkami pa je uvodno četrtino prvenstva zaključilo na petem mestu lestvice. Domžalska ekipa je sezono odprla s tremi zmagami in porazi, enega od treh remijev pa je vknjižila na že omenjeni uvodni tekmi s Celjem. Dobra tretjina medsebojnih tekem Domžalčanov in Celjanov se je končala brez zmagovalca, s 35 slavji pa so osem zmag uspešnejši tokratni gostje.

Simon Rožman, trener NK Domžale: "V nedeljo želimo uspešno zaključiti drugi del septembra. Gostovanje v Celju bo zahtevno, nasproti bo stala organizirana in izkušena ekipa. Tekmovalno usmerjeno moštvo ima najvišje cilje, mi se jim bomo poskušali postaviti po robu. Do takrat upam, da ostanemo zdravi in nadaljujemo na obratih z zadnje prvenstvene tekme."

Kdo je vroč?

Ivan Durdov po poškodbi Slobodana Vuka dobro izkorišča ponujeno priložnost. Dalmatinec, v minuli sezoni najboljši strelec druge hrvaške lige, se je poleti nekaj tednov dokazoval na preizkušnji in tedaj zadel tudi na tekmi s Crveno zvezdo. Dvaindvajsetletnik se je strelskega prvenca veselil v četrtem krogu, ko je odločil tekmo z Bravom, po zadetki v spopadu z Mariborom in Olimpijo pa je dvakrat udaril še na tekmi z Radomljami. Bo v nedeljo še izboljšal svoje številke?

Ali ste vedeli?

Tudi Domžalčani niso imeli preglavic s prebojem v drugi krog Pokala Pivovarna Union. Obračun s Kamničan je bil odločen že v prvem polčasu, ko so v golu gostov končale štiri žoge, pot do zmage je tlakoval dvakratni strelec Matej Podlogar. V dvojni vlogi pa se je znašel trenutno poškodovani Slobodan Vuk. Napadalec Domžal je namreč že nekaj mesecev predsednik kamniškega kluba, ki mu na igrišču v vlogi kapetana poveljuje nekdanji nogometaš Domžal Goran Vuk, sicer starejši brat Slobodana.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.09.2022 | Prva liga Telemach
    Četrta zaporedna zmaga Celja
    Nogometaši Celja so v 10. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 2:1 (0:1).

DELI NA