09.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telemach, 8. krog

CELJE - DOMŽALE

11. september 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- sezonske vstopnice
- PCT pogoj

CELJE

Prepoved nastopa: Kevin Žižek

Reprezentančnega premora je konec, ljubitelji slovenskega nogometa pa so pozornost spet preusmerili na prvoligaške zelenice. Septembrsko dogajanje bodo otvorili Celjani in Domžalčani. Tako eni kot drugi so pred »pavzo« obnovili načeto samozavest. Četa Agrona Šalje, ki z dosedanjim delom sezone kljub vsemu ne sme biti zadovoljna, je z 2:0 ugnala novinca med elito. Tudi tokrat ni šlo brez težav: grofi so lep del srečanja »viseli«, a Radomljani niso izkoristili svojih priložnosti in tri točke so ostale v knežjem mestu. Tri točke, ki so jih nekdanji prvaki krvavo potrebovali. Kaj bo prenovljeni štajerski zasedbi prineslo nadaljevanje tekmovanja?

Žan Medved, napadalec NK Celje: "Domžale so zelo izkušena ekipa na čelu s Senijadom Ibričićem, ki poveljuje sredini igrišča. Okostje moštva je že nekaj časa skupaj, zato se zelo dobro poznajo. Imajo svoje kvalitete, nevarni so predvsem na krilih in bočnih položajih, a so, tako kot vsaka ekipa, vsekakor premagljivi. Vse pa se začne in konča z nami. Če bomo sami optimalni, sem prepričan v naš uspeh."

Kdo je vroč?

Svoje soigralce je z zadetkom za 2:0 pomiril Tjaš Begić. Za 18-letnega napadalca, ki je na Štajersko poleti prišel iz vrst Gorice, je bil to sploh prvi gol v dresu novega delodajalca, v vsakem primeru pa se ga bo še lep čas spominjal z nasmehom na obrazu. Dosegel ga je namreč v velikem slogu: četrt ure pred koncem je sam krenil proti vratom gostov, zavijugal med rumeno-črnima branilcema in premagal nebogljenega Šugića.

Ali ste vedeli?

Potem ko se je po skorajda letu dni prisilnega počitka pred tedni znova znašel na celjski klopi, je Denis Marandici med reprezentančnim premorom v noge dobil tudi prve igralne minute. V dresu moldavske reprezentance je na zelenico pritekel v končnici dvoboja z Avstrijo, a ni uspel spremeniti poteka srečanja. Avstrijci so v sodnikovem dodatku zabili še drugič in domov odnesli tri točke, Marandici pa na naslednjih dveh tekmah ni zaigral.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Tudi rumena družina v novo sezono ni krenila po željah. V še posebej klavrni luči so se varovanci Dejana Djuranovića predstavili na sosedskem obračunu z ljubljansko Olimpijo, a so se nekaj dni zatem odzvali na kar najboljši možen način. Na kolena so spravili aktualne prvake iz Murske Sobote, boljši so bili s kar 4:1. Resda so tri od štirih zadetkov dosegli iz prekinitev, na drugi strani pa so imeli tudi gosti svoje priložnosti, a črno-beli skalp je črno-beli skalp. Tri točke so ob Kamniški Bistrici ostale povsem zasluženo, v nadaljevanje pa bodo Domžale tako krenile iz ne najboljšega (pa tudi ne najslabšega) osmega mesta. Kako se bodo odrezale onkraj Trojan?

Arnel Jakupović, napadalec NK Domžale: "Celjani so med poletnim prestopnim rokom presenetili. Pripeljali so veliko mladih igralcev, zanje plačali odškodnino, kar pomeni, da imajo v klubu resne načrte. Sezone rezultatsko niso začeli najbolje, a je njihova podoba vse boljša. Uigravanje zahteva svoj čas. Medsebojni izkupiček z zadnjih tekem govori nam v prid in v soboto bomo naredili vse, da tako tudi ostane."

Kdo je vroč?

Prvo ime tekme z Muro je Arnel Jakupović. Avstrijec si je z odlično predstavo proti aktualnim prvakom priigral tudi naziv igralca kroga. Ob koncu prvega polčasa je svoj račun odprl s podajo, za Matka Obradovića je bila prekinitev usodna tudi v 58. minuti: Jakupović je odlično izvedel prosti strel in poskrbel za enega najlepših trenutkov srečanja. Piko na i je 23-letnik postavil v izdihljajih srečanja, ko je zadel še iz igre.

Ali ste vedeli?

Jovan Zogović je po opravljeni preizkušnji postal najnovejša pridobitev domžalskega napada. Dvajsetletni Srb je z rumenimi opravil štiri treninge, na sobotni prijateljski tekmi z Aluminijem pa je priložnost dobil v drugem polčasu. Pred selitvijo v Slovenijo je visokorasli nogometaš 13 nastopov med domačo elito zbral v dresu Rada, ob Kamniški Bistrici bo ostal vsaj tri leta. Bo do uradnega debija prišel že v Celju?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2021 | Prva liga Telemach
    Celjani porazili Domžalčane
    Nogometaši Celja so v 8. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (1:1).

DELI NA