Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

CELJE - DOMŽALE

7. julij 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečni obisk: 847 gledalcev)

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celje je s preobratom in zmago v Šiški ostalo v igri za sam vrh Prve lige Telekom Slovenije. Grofje so v prestolnici zaigrali z zdesetkano zasedbo, saj je Dušan Kosič v obrambi in zvezni vrsti pogrešal kar šest nogometašev. Ob Žanu Benedičiču, Dušanu Stojinoviću in Žanu Flisu so tekmo v Ljubljani izpustili tudi lažje poškodovani Josip Ćalušić, Karlo Plantak in Rok Štraus. Je pa celjski strateg znova računal na vse razpoložljive sile v napadu, tudi tokrat sta se izkazala Dario Vizinger in Mitja Lotrič. Prva strelca Celja sta zadela za novo slavje rumeno-modrih, ki pet krogov pred koncem prvenstva ostajajo za petami Olimpije. Celjani se bodo z zmaji udarili v zadnjem krogu, že v torek pa jih čaka obračun z Domžalami. “Ravbarji” so jeseni dvakrat že pokleknili pred zasedbo iz knežjega mesta, bodo v torek še tretjič?

Luka Kerin, napadalec Celja: "Ne glede na to, kje se nahajajo Domžale, kje se nahaja Celje, moramo biti povsem osredotočeni na tekmo. Izpolnjevati moramo vse naše principe, saj brez tega ne bo rezultata. Če bomo delali vse, kar se dogovorimo, ne dvomim, da bomo na koncu prišli tudi do ugodnega rezultata."

Kdo je vroč?

Dario Vizinger je po nedeljski strelski eksploziji Anteja Vukušića izgubil vodstvo na ligaški lestvici strelcev. To kljub vsemu ne spremeni dejstva, da je bil Hrvat v Ljubljani gonilna sila preobrata Celja. V 65. minuti je z lepo podajo našel Mitjo Lotriča, ki je izničil domačo prednost, osem minut pred koncem tekme pa je dokončal preobrat Celjanov in svoji ekipi priigral pomembno zmago. Na svoj račun je vpisal že 20. zadetek, z 11 podajami pa je zdaj sam na vrhu razpredelnice najboljših asistentov Prve lige Telekom Slovenije.

Ali ste vedeli?

Dario Vizinger se je z odlično sezono že prebil med večno deseterico strelcev Celja. Medžimurec, ki smo ga na slovenskih zelenicah najprej spoznali v dresu Rudarja, je kot član Celja dosegel 32 ligaških zadetkov. Z golom v Šiški se je na večni klubski lestvici zavihtel pred Darija Biščana in Simona Sešlarja, v zaključku sezone pa bo lovil sedmega Romana Bezjaka. Korošec je za Celje zabil 34 golov, Vizinger pa lahko z uspešno serijo ujame tudi Dragana Čadikovskega (35), Mitjo Brulca (36) in klubsko legendo Sebastjana Gobca (37).

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Dejanu Djuranoviću je uspelo. Novi strateg Domžal je prebudil zaspano zasedbo in jo na štirih tekmah popeljal še do tretje zmage. Podobno kot v dvoboju z Muro, je bilo tesno tudi v spopadu s Taborom, odpor katerega so rumeni strli šele v sodniškem podaljšku. Kot že nekajkrat doslej, je Domžalčane odrešil Senijad Ibričić, ki je z natančno izvedenim prostim strelom zadel za novo slavje dvakratnega državnega prvaka. Ob Kamniški Bistrici so se z deseto zmago vsaj za nekaj dni znebili sence devetega mesta, saj so Triglavu pobegnili na pet točk prednosti. So pa za zmago plačali precejšenj davek, saj bodo v zaključku prvenstva pogrešali Slobodana Vuka. Najboljši prvoligaški strelec Domžal je zelenico zapustil že v prvem polčasu, pregled v bolnišnici pa je pokazal, da gre za zlom pete stopalnice. Izkušenega napadalca čaka dvomesečno okrevanje.

Senijad Ibričić, kapetan in vezist Domžal: "Nova tekma nas čaka že v torek, zato moramo misli hitro preusmeriti v zaključek prvenstva. Celjani so v formi in se borijo za sam vrh lestvice, zato se nadejam nove zanimive tekme. Vse bolje delujemo tudi sami, v zadnjih dvobojih pa bomo še naprej poizkušali po najboljših močeh zadržati pozitiven niz in odlično vzdušje v moštvu."

Kdo je vroč?

Senijad Ibričić je bil z golom v izdihljajih srečanja osrednji junak domžalske zmage, omeniti pa velja tudi strelca prvega zadetka. Napadalec z avstrijskim potnim listom je v polno meril še na drugi zaporedni tekmi. Posojeni član Empolija je v Fazaneriji odločil spopad z Muro, v dvoboju s Taborom pa je bil po podaji Matica Finka najvišji v kazenskem prostoru gostov. Napadalec je v letošnjem prvenstvu dosegel sedem zadetkov, še dvakrat pa je bil uspešen v pokalnem tekmovanju. Bo strelski niz nadaljeval tudi v knežjem mestu?

Ali ste vedeli?

Domžalčani so imeli ob zmagi nad Sežanci kar dva “slavljenca”. Zeni Husmani, ki se je pred meseci vrnil ob Kamniško Bistrico, je v petek vknjižil 150. nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije, kar ga uvršča na osmo mesto večne klubske lestvice. Magičnega mejnika se je že pred tekmo s Taborom razveselil tudi Janez Pišek. Robustni vezist je pri vsega 22 letih presegel mejo deset tisočih minut na prvoligaških zelenicah. Mladi reprezentant Slovenije je večino tekem odigral v dresu Celja, pri katerem je tudi zrasel, v torek pa se bo vnovič zoperstavil matičnemu klubu.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani ne popuščajo
    Nogometaši Celja so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 4:1 (1:1).

DELI NA