Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

CELJE - DOMŽALE

19. oktober 2019, ob 18.45

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečni obisk: 1.108 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov

CELJE

Prepoved nastopa: /

Pred reprezentančnim premorom so grofje v Spodnji Šiški remizirali z Bravom. Rezultat, s katerim ekipa, ki za vodilnim v prvenstvu zaostaja le za šest točk, niti po naključju ne bi smela biti zadovoljna, a so bili za kaj več Dušan Kosič in druščina v Ljubljani enostavno preveč raztreseni. Čim prej bodo želeli pozabiti predvsem (po besedah celjskega stratega) "kriminalen" prvi polčas, nekoliko boljšo podobo so nato prikazali v drugem delu srečanja. Pravi pokazatelj, da Celjani še znajo - in zmorejo - držati korak z najboljšimi, bo tekma z Domžalami, ki v knežje mesto prihajajo v soboto.

Kdo je vroč?

Dario Vizinger je strelski pohod nadaljeval tudi v Šiški. Hrvat je v 59. minuti prvi prišel do odbite žoge in okroglo usnje še devetič v sezoni pospravil v mrežo. Le dve minuti kasneje je Besart Abdurahimi v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Mitjo Lotriča, ki je najstrožjo kazen (kljub dobro znanemu nepisanemu nogometnemu pravilu) nato realiziral kar sam. Kapetan ima tako na svojem prvenstvenem računu poleg šestih asistenc tudi pet zadetkov. Bo nevaren tudi ta konec tedna?

Ali ste vedeli?

Celje in Domžale sta na zadnjem medsebojnem obračunu prikazala čudovito nogometno predstavo. Gledalci so avgusta ob Kamniški Bistrici videli kar osem zadetkov. Pet so jih prispevali Celjani (med strelce so se vpisali Vizinger, Kerin in Lotrič), trikrat pa so se veselili tudi Domžalčani. Ti so se po tem, ko so grofi vodili že s 4:0, sicer približali izenačenju, a je celjska četa tekmo nato le varno pripeljala do konca in v knežje mesto odnesla vse točke.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Ob Kamniški Bistrici je v prejšnjem krogu padel sežanski Tabor. Domžalski pohod do prve domače zmage v sezoni je bil vse prej kot suveren, a je zadetek Slobodana Vuka na koncu zadostoval za minimalno zmago. Rumena družina je slab niz z začetka sezone prekinila že pred časom, kljub temu pa četa Andreja Razdrha ne najde prave igre, ki smo je bili od Domžalčanov navajeni v zadnjih letih. Evropska mesta (ki so in morajo ostati prioriteta) so še zelo daleč, domžalski povratek na vrh pa bi se lahko začel že ta konec tedna. Zmaga proti petouvrščenim Celjanom bi poslala jasno sporočilo, rumenim pa prinesla nove zlata vredne točke in okrepila tudi samozavest.

Kdo je vroč?

Vse kaže, da je Slobodan Vuk spet našel strelsko formo z začetka sezone. Potem ko je bil pred tedni dvakrat natančen v Velenju, je edini gol na tekmi zabil še ekipi Tabora. V 36. minuti mu je z desne strani podal Senijad Ibričić, žoga je na poti do Vuka nekoliko spremenila smer, 30-letnik pa je imel tako dovolj časa za natančen zaključek v desni spodnji kot sežanskih vrat.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so med reprezentančno akcijo še dodatno okrepili svoje vrste. Že pred premorom se je rumeni družini pridružil nekdanji zmaj Matic Fink, po srbskem branilcu Nikoli Vujadinoviću pa so ob Kamniški Bistrici oznanili še prihod Kaheema Parrisa. Komaj 19-letni Jamajčan je v preteklosti nosil dres domačega Cavalier SC, ofenzivni vezist pa se je za prestop v Domžale odločil tudi ob nagovoru Shamarja Nicholsona, s katerim sta dolgoletna prijatelja.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani klonili v Celju
    Nogometaši Celja so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (1:1).

DELI NA