Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

1. april 2017, ob 16.00: CELJE - DOMŽALE

Stadion: Arena Petrol, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 1.167 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- ženske in otroci do 14. leta brezplačno
- predprodaja vstopnic

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Ni časa za počitek. Prvoligaši bodo v ostrem ritmu zaključili tretjo četrtino prvenstva, 27. krog pa bodo v knežjem mestu odprli nogometaši Celja in Domžal. Spomladi še neporaženi grofje nadaljujejo lov na četrto mesto, ki ga z dvema točkama prednosti trenutno držijo Goričani. Če je še pred nekaj tedni vse kazalo na četveroboj za četrto mesto, ki bo v primeru ugodnega razpleta pokalnega tekmovanja dalo še zadnjo evropsko vozovnico, po petem krogu nadaljevanja sezone v lovu na želeno pozicijo ostaja le še trojica ekip, saj je Rudar po zaslugi sredinega poraza s Celjem že nabral precejšen zaostanek. Prav tako v soboto se bosta za nove točke v primorskem derbiju udarila tudi tekmeca Celjanov, zato se Celjanov ponuja lepa priložnost, da s svojim uspehom storijo nov korak nasproti zastavljenemu cilju.

Igor Jovićević, trener Celja: »Tekma v Velenju je že preteklost, v soboto nas čaka tekma z Domžalami. Po  zmagi ni mesta za pretirano veselje in evforijo, tekmo z Rudarjem moramo pustiti za seboj in iti naprej.«

Goran Cvijanović, vezist Celja: »Veseli bi bili, če bi se serija nadaljevala, vendar se zavedamo, da nas čaka izredno težka tekma. Vemo, kakšne so kvalitete in slabosti Domžal, skušali jih bomo izkoristiti. Časa za regeneracijo ni veliko, ampak potrebno se je pripraviti. Med pripravami smo delali tudi za to, da bomo navajeni na takšen ritem.«

Kdo je vroč?

Rudi Požeg Vancaš ostaja vroče ime nadaljevanja sezone. Belokranjec spomladi igra kot prerojen, zaupanje trenerja Igorja Jovićevića, ki ga jeseni ni velikokrat uvrstil v začetno enajsterico, pa je že nekajkrat poplačal z dobro igro, ki se v največji meri odražajo tudi v zbranih asistencah. Nizkorasli nogometaš, ki je zaradi prepovedi igranja moral izpustiti srečanje s Krškim, se je med asistente vpisal v vseh štirih tekmah, po njegovi podaji je za slavje v Velenju zadel še en nogometaš, ki mu v soboto ne bo manjkalo motiva. Matej Podlogar se je v Celje preselil prav iz vrst tokratnega tekmeca, v dresu katerega je krstne prvoligaške korake storil tudi Požeg Vancaš.

Ali ste vedeli?

Bivša Domžalčana bosta tudi tokrat močno orožje celjskega napada, ki spomladi razpolaga s široko izbiro nogometašev. Tako Goran Galešić, ki je pozimi dobršen del priprav zaradi bolezni preživel tudi v postelji, še ni dočakal mesta v začetni enajsterici, v katero se v zadnjih krogih ni uspel prebiti niti Matej Podlogar. Nekdanji napadalec Interblocka, Rudarja in Domžal si je morda z zadetkom v mreži knapov znova priigral vstopnico za igranje od prve minute, na račun Ljubljančana pa gre tudi podatek, da je v dobrem letu po slovesu od Domžalčanov nekdanjemu klubu že zabil tri zadetke.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so se po bolečem udarcu v Novi Gorici pobrali in v izdihljajih dvoboja porazili žilavi Aluminij ter se s tremi točkami v žepu drugouvrščeni Olimpiji približali na zgolj točko zaostanka. V soboto bodo imeli varovanci trenerja Simona Rožmana, da vsaj do nedeljskega popoldneva in zaključka tekme v Kidričevem skočijo pred Ljubljančane, a naloga ne bo lahka, saj se bodo udarili z zasedbo, ki je spomladi ob Mariboru še edina neporažena. Rumeni bodo tretjo četrtino prvenstva zaključili z gostovanjem v knežjem mestu, kjer so jeseni že opekli, saj je za slavje domačih v sodniškem dodatku obračuna poskrbel že omenjeni bivši član Domžal, Matej Podlogar, ki je Simonu Rožmanu zadal prvi poraz na na klopi rumenih. Domžalski nogometaši so se Celju maščevali ob Kamniški Bistrici, ko so dvoboj dobili z identičnim rezultatom 2:1.

Simon Rožman, trener Domžal: »Najprej se bo potrebno dobro spočiti. V strokovnem vodstvu bomo morali previdno izbrati igralce, saj nas čaka naporen april. Do sobote in tekme s Celjem imamo še nekaj časa. Misli so bile do sedaj usmerjene le v Aluminij, že jutri pa nas čaka nova zgodba.«

Alen Ožbolt, napadalec Domžal: »Premagali smo Olimpijo in nato izgubili proti Gorici. Ne smemo se zanašati na tekmo z Aluminijem, ampak moramo biti popolnoma osredotočeni na obračun s Celjem, saj gre za povsem novo zgodbo. Želimo narediti dober niz, o katerem govorimo že nekaj časa, in se vrniti na raven, ki jo je ekipa kazala v jesenskem delu sezone.«

Kdo je vroč?

Jure Balkovec je v obračunu s Kidričani vnovič pokazal, da je v tem trenutku eden najboljših izvajalcev prostih strelov v Prvi ligi Telekom Slovenje. Bočni branilec rumenih je v letošnji sezoni dosegel že štiri zadetke in tako že ujel Gabra Dobrovoljca, s katerim si po odhodih Slobodana Vuka in Marka Alvirja delita vrh ligaške lestvice strelcev. Ob tem velja dodati, da je prav Balkovec v sredo podal tudi za zadetek Alena Ožbolta in tako vpisal šesto asistenco sezone.

Ali ste vedeli?

V tekmi z Aluminijem je domžalski strateg Simon Rožman v začetno enajsterico postavil kar štiri nogometaše, ki so bili v nogometnem smislu vzgojeni ob Kamniški Bistrici. Gaber Dobrovoljc in Jan Repas sta člana rumenih že vse od otroških let, dobršen kos mladinskega staža pa sta v Domžalah oddelala tudi Alen Ožbolt in Jure Balkovec. Prav dolenjsko-belokranjska naveza je bila v sredinem popoldnevu najzaslužnejša, da so točke ostale ob Kamniški Bistrici, saj sta oba zatresla kidričevsko mrežo, Ožbolt se je razveselil prvega gola po povratku ob Kamniško Bistrico.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani izenačili na koncu
    Nogometaši Celja in Domžal so se v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA