15.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Bravo

Prva liga Telemach, 31. krog

CELJE - BRAVO

16. april 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

CELJE

Prepoved nastopa: Žan Medved, Tomislav Tomić

Približuje se polfinale Pokala Pivovarna Union, v katerem bodo zaigrali tudi nogometaši Celja in Brava. Prvi bodo na Bonifiki izzvali Koprčane, drugi pa bodo v Šiški pričakali sosede iz Domžal. Celjani in Ljubljančani bodo pred lovom na pokalni finale odigrali še ligaški obračun v knežjem mestu. Pokalna polfinalista v zadnjo tekmo pred polfinalno preizkušnjo vstopajo s porazom, grofje so se brez točk vrnili iz Kopra. Savinjski zasedbi na Primorskem ni manjkalo priložnosti, a so bili gostitelji na koncu vseeno boljši in učinkovitejši. Državni prvaki iz leta 2020 so ostali pri 35 točkah, z domžalskim skalpom pa so se vnovič približali deveti Sežanci, ki bi lahko še s kakšno zmago vnovič močno popestrili bitko za izognitev devetemu mestu Prve lige Telemach.

Simon Rožman, trener NK Celje: "Najbolj pomembno je, da smo še naprej konkurenčni in da še naprej trdo treniramo. Mislim, da smo zadnjih nekaj tekem odigrali na visokem nivoju, nekajkrat so šle stvari v našo prid, velikokrat pa nas športna sreča za pokazan trud še ni nagradila. Do konca imamo še nekaj krogov državnega prvenstva, aktivni smo tudi v pokalnem tekmovanju, zato mislim, da lahko v nadaljevanju pokažemo še veliko dobrih predstav."

Kdo je vroč?

Zadnji štirje dvoboji Celja in Brava so se končali z zmago gostiteljev, trikrat so se veselili Ljubljančani, ki so sicer dobili pet izmed zadnjih šestih medsebojnih tekem. Grofje so dobili oktobrski obračun, z golom v 81. minuti pa ga je odločil Žan Zaletel. Kapetana na zadnjih dveh tekmah ni bilo v kadru, se je pa v Kopru v začetni enajsterici znova predstavil napadalec Ester Sokler. Posavski nogometaš je zadel za izenačenje, zanimivo pa je, da je v letošnji sezoni kar tri od štirih zadetkov pospravil v mrežo Kopra.

Ali ste vedeli?

V knežjem mestu se že ozirajo proti pokalnemu spopadu s Koprčani. Četa Simona Rožmana bo lovila že 11. uvrstitev v veliki finale, ki bo maja odigran prav  v mestu ob Savinji. Večkrat so v finalu zaigrali zgolj Mariborčani - 14-krat, celjski nogometaši pa so v desetih finalnih nastopih slavili zgolj leta 2005, ko so premagali Gorico. Celjani na Bonifiki računajo tudi na pomoč navijačev, zato organizirajo klubski avtobus, ki vas bo v Koper odpeljal v zameno za 15 evrov (v ceno je vključen strošek prevoza in vstopnice). Otroci do 12. leta starosti na Primorsko potujejo brezplačno.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Tudi Bravo je po 30. krogu Prve lige Telemach objokoval zapravljeno priložnost za zmago. Četa iz Šiške je v dvoboju za četrto mesto lestvice ostala praznih rok, v snegu, ki je v drugem polčasu že pošteno pobelil prestolnico, pa so se bolje znašli nogometaši Mure. Prekmurci so z goloma Mirlinda Dakuja in Mihaela Klepača oddaljili na varnejšo prednost, Ljubljančani pa so pred tekmo s Celjani v položaju, ko morajo razmišljati tudi o prioritetah. Moči usmeriti v sredin pokalni spopad z Domžalami ali z najmočnejšo zasedbo napasti tudi Celje? Dejan Grabić je že po tekmi z Muro poudaril, da ima v letošnji sezoni dovolj široko zasedbo, zato se odsotnost Martina Kramariča, Nemanje Jakšića in Gašperja Trdina ni poznala v igri. Kljub vsemu pa je lahko vrnitev trojice  le dodatno orožje Brava.

Kdo je vroč?

Gol in izenačenje Gregorja Bajdeta v snežnem spopadu s Sobočani ni zadostoval za točko Brava. Je pa nekdanji napadalec Maribora to pomlad udaril tudi v dvoboju s Celjani. Sredi februarja je v mrežo bivšega kluba pospravil dve žogi, Ljubljančani pa so se v tedaj pravtako mokri Šiški veselili najvišje zmage v letošnji sezoni. Ob dveh zadetkih Bajdeta je bil uspešen še Loren Maružin, ki je s petimi goli še vedno prvi strelec moštva.

Ali ste vedeli?

Bravo ne spada med moštva, ki dosegajo veliko število zadetkov. Tako se je v prvih 30 krogih letošnje sezone zgolj na desetih tekmah zgodilo, da so se nogometaši iz Šiške veselili več kot zadetka. Kot že zapisano, je prav februarska domača zmaga v obračunu s Celjani najvišja v letošnjem prvenstvu, rekord pa sega v sezono 2019/20. Rumeni so v mestnem spopadu kar petkrat zatreseli mrežo Olimpije, enega od zadetkov je prispeval tudi že omenjeni Martin Kramarič.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2022 | Prva liga Telemach
    Celjani s tremi točkami proti Bravu
    Nogometaši Celja so v 31. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 2:0 (2:0).

DELI NA