Pred tekmo: Celje - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

CELJE - ALUMINIJ

6. november 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celje je drugo četrtino Prve lige Telekom Slovenije odprlo z remijem v Fazaneriji. Mreži v hramu soboškega nogometa sta mirovali, pa čeprav so Prekmurci v končnici tekme prišli do zadetka, ki pa ni bil prinan. Na drugi strani so imeli svoje priložnosti tudi grofje, a niso uspeli prebiti trdne soboške obrambe. Aktualni državni prvaki so v desetem krogu prvenstva vknjižili deseto točko sezone, niz brez zmage pa se je podaljšal na štiri tekme. Modro-rumeni so ob remiju z Muro točko odšipnili še Gorici, praznih rok pa so ostali na Bonifiki in v Stožicah. Zadnja zmaga sega v šesti krog, ko je savinjska zasedba premagala Tabor, Celjani pa so enega od štirih remijev vknjižili tudi v spopadu z Aluminijem. Prav Kidričani bodo v petek gostje čete Dušana Kosiča.

Matic Vrbanec, vezist Celja: "Pred nami je težka tekma, zame tudi posebna, saj sem bil kapetan Aluminija. Na to tekmo se pripravljamo, kot na vsako drugo. Aluminij je trd tekmec, predvsem na domačem igrišču. Jutri smo gostitelji, dati moramo vse od sebe, smo kakovostnejši in mislim, da bodo točke ostale doma."

Kdo je vroč?

Na Stadionu Z’dežele so v november vstopili s četverico reprezentantov. Milenko Ačimović, selektor mlade izbrane vrste, se bo v novi vlogi predstavil na tekmah z Nemčijo in Rusijo, računal pa bo tudi na trojico grofov. Povabilo so prejeli Žan Zaletel, Dušan Stojinović in Luka Kerin, medtem ko bo Matjaž Rozman znova del članske izbrane vrste. Izkušeni vratar je v Murski Soboti še tretjič zaklenil svoja vrata, prvič to sezono pa mu je to uspelo prav v Kidričevem.

Ali ste vedeli?

V knežjem mestu so v tem tednu javnosti oznanili novico o sodelovanju z angleškim Bournemouthom. Slovenski prvak je s trenutno četrto ekipo druge angleške lige sklenil partnersko pogodbo. Kot so zapisali pri celjskem klubu, gre za strateško sodelovanje, ki med drugim vključuje izmenjavo izkušenj in sodelovanje obeh mladinskih centrov.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Mihael Klepač

Nogometaši Aluminija se bodo v tem tednu kar dvakrat pomerili s štajerskim tekmecem. Prvi obračun se ni razpletel po željah Kidričanov, na domačem igrišču so izgubili z Mariborom. Zasedba iz Ljudskega vrta je slavila z izidom 1:3, a bi se lahko srečanje razpletlo tudi drugače, če bi Mario Lucas Horvat bolje izvedel najstrožjo kazen. Gostje so bili v nadaljevanju tekme učinkovitejši in rdeči so vknjižili še četrti poraz v letošnjem prvenstvu. Moštvo Slobodana Gruborja z devetimi točkami ostaja zgolj pred Gorico, a za šestim Bravom zaostaja zgolj za dve točki. Kidričani so do ene od točk prišli tudi v Celju, kjer se je prvi letošnji dvoboj končal brez zadetkov. Petkova tekmeca sta doslej odigrala 21 prvoligaških tekem, Aluminij je dobil zgolj štiri srečanja, Kidričani so se v Celju veselili zgolj enkrat.

Roko Prša, vezist Aluminija: "Pričakujem zmago, tudi proti Mariboru sem jo. Mislim, da smo vsem ekipam parirali, bili enakovredni. Imamo kvaliteto, to se bo pokazalo v naslednjih tekmah oziroma že proti Celju. Za Celjem zaostajamo eno točko, mislim, da če zmagamo, se bo nadaljevanje prvenstva odvilo po naših željah."

Kdo je vroč?

V taboru rdečih niso mogli biti pretirano zadovoljni z videnim v štajerskem spopadu z Mariborom. Ekipa Slobodana Gruborja je ostala brez točk, kljub temu pa so v kidričevski zasedbi našli tudi nekaj svetlih točk. Izpostaviti velja septembrskega prišleka Roka Prša, ki se je na tekmi z Bravom veselil prvoligaškega prvenca, tudi v obračunu z Mariborom pa je po vstopu v igro poživil igro Aluminija. Nekdanji mladinec zagrebškega Dinama se je poleti vrnil iz študija v ZDA, sezono pa je pričel v 2. SNL, za Fužinar je na osmih tekmah dosegel dva zadetka in dodal še pet asistenc.

Ali ste vedeli?

Slobodan Grubor tudi proti Celju še ne bo mogel računati na Mihaela Klepača, ki bo po izključitvi v dvoboju z Bravom odslužil drugo od treh tekem prepovedi igranja. Še vedno sta izven kadra Nikola Leko in Aljaž Krefl, ki se počasi vračata v ekipo. Krefl, ki se je v Kidričevo preselil iz vrst velenjskega Rudarja, še ni debitiral v dresu novega kluba, na prvi nastop v letošnji sezoni pa čaka tudi Leko. Hrvat je zadnjič zaigral še pred prekinitvijo minulega prvenstva, v začetku marca, ko so rdeči slavili v Domžalah.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Za uvod kroga visoka zmaga Celja
    Nogometaši Celja so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 4:0 (1:0).

DELI NA