Pred tekmo: Celje - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

CELJE - ALUMINIJ

26. julij 2019, ob 19.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečni obisk: 1.500 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov
- sezonske vstopnice: 60 evrov (50 evrov za prejšnje imetnike, 30 evrov za dijake, študente, upokojence, starše otrok v MNC)

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Dario Vizinger

Celjani so v novo prvenstvo krenili v stilu lanskoletne sezone. Grofje, ki so lani prvo zmago lovili vse do osmega kroga, so v novo izdajo Prve lige Telekom Slovenije krenili z remijem in porazom, kar je zagotovo manj od pričakovanj Dušana Kosiča. Če je celjski strateg po točki v dvoboju z Muro pohvalil igro v drugem polčasu, v Sežani ni imel veliko razlogov za zadovoljstvo. Kosič je priznal, da je bila predstava njegovega moštva ena najslabših v zadnjem obdobju. Celjani so bili kaznovani že v prvem polčasu, Metod Jurhar, ki je bil najboljši mož v celjski zasedbi, je bil ob strelu Leona Sevra brez pravih možnosti. Celjani so za nameček izgubili še Daria Vizingerja, ki je na Krasu prejel dva rumena kartona in bo petkovo tekmo z Aluminijem spremljal na tribuni. Kidričani so prvenstvo odprli z dvema zmagama, bodo Celjani prekinili niz rdečih?

Kdo je vroč?

Dario Vizinger bo prisiljen izpustiti obračun z Aluminijem, kar je lahko priložnost za novinca Ivana Božića. Hrvaški napadalec je v Sežani vknjižil krstne minute v celjskem dresu, a mu debi zaradi poraza ne bo ostal v najlepšem spominu. Dvaindvajsetletnik že ima nekaj izkušenj s hrvaškim prvoligaškim nogometom, vendar še čaka na prvoligaški prvenec. Večjo odgovornost v konici napada bo moral prav zato prevzeti Mitja Lotrič, ki mu je po slovesu Požegu Vancaša pripadla vloga prve violine celjskega napada.

Ali ste vedeli?

Sodniki so na petih tekmah drugega kroga Prve lige Telekom Slovenije podelili 23 kartonov, prvič pa so posegli tudi po izključitvi. Kot prvi je tekmo predčasno sklenil Dario Vizinger, ki mu je sodnik David Šmajc pokazal dva rumena kartona. Tudi sicer je bilo na tekmi v Sežani podeljenih največ kartonov, kar deset, Kraševci so prejeli pet rumenih opozoril, Celjani so si ob Vizingerjevi izključitvi prislužili še štiri rumene kartone.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani so prvi hit začetka prvenstva, rdeči so sezono odprli z dvema zmagama, po Taboru je pred Aluminijem pokleknil še Triglav. Štajerci so do druge zmage prišli po preobratu v drugem polčasu, ko sta Luko Čadeža premagala Matic Vrbanec in Luka Štor, ki je zadel že na uvodni tekmi novega prvenstva. Kidričani so drugi zadetek dosegli v sodniškem dodatku, z dvema zmagama in popolnim izkupičkom pa zaostajajo zgolj za vodilno Olimpijo. Uvod v sezono močno spominja na prejšnje prvenstvo, ko je Aluminij nekaj časa zasedal drugo mesto. Kidričani imajo v prvi polovici uvodne četrtine dokaj ugoden žreb, saj se bodo s četverico slovenskih predstavnikov v evropskih tekmovanjih pomerili med šestim in devetim krogom. Koliko točk bodo Štajerci nabrali do takrat?

Kdo je vroč?

Luka Štor si z dvema zadetkoma deli vrh ligaške lestvice strelcev. Primorec dokazuje, da predstave v drugem delu minule sezone niso bile muha enodnevnica. Nekdanji up Maribora se je tudi pri Slobodanu Gruborju uveljavil kot prvi napadalni adut, potem ko mu je spomladi to vlogo zaupal že Oliver Bogatinov. Enaindvajseletni napadalec se je v preteklosti dokazal že v mladinski konkurenci, saj je bil v sezoni 2014/15 najboljši strelec kadetske lige, dve leti kasneje pa je v mladinskem prvenstvu zaostal zgolj za Adnanom Ahmetovićem. Bo Štor dosežek ponovil še v članski konkurenci?

Ali ste vedeli?

Aluminij se v nadaljevanje prvenstva podaja brez pomembnega aduta. Kidričane je zgolj nekaj ur po drugi zmagi sezone zapustil Sanin Muminović. V Srebrenici rojeni vezist se je z vodstvom kluba dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja, nogometno pot pa bo nadaljeval na Kitajskem. Nogometaš, ki se je s svojimi starši kot otrok preselil na Reko, že drugič v svoji karieri zapušča vrste rdečih, med katere se je vrnil pred dobrim letom. Muminović je za Aluminij odigral 54 uradnih tekem, poslavlja se s tremi doseženimi zadetki.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij s točko skočil na vrh
    Nogometaši Celja so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije z 0:0 remizirali z Aluminijem iz Kidričevega.

DELI NA