Pred tekmo: Celje - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

CELJE - ALUMINIJ

19. april 2019, ob 18.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečen obisk: 628 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 6 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 4 evre
- brezplačen vstop - otroci do 14 let

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Tadej Vidmajer

Petek bo ponudil dva prvoligaška spopada, po ljubljanski bo oživela tudi celjska zelenica. Celje se bo po bolečem porazu z Muro udarilo z Aluminijem, še enim konkurentom za mesta, ki vodijo v kvalifikacije UEFA Evropske lige. Kidričani so se pred dnevi dobro upirali Olimpiji, jeseni pa so Celju zadali dva poraza, v knežjem mestu pa so iztržili točko. Grofje so sicer dobili zgolj enega od zadnjih sedem prvoligaških spopadov z Aluminijem, pred dobrim letom so bili uspešni v Kidričevem. Petkova nasprotnika imata po treh četrtinah prvenstva povsem enako točkovno izhodišče, čeprav je moštvo Oliverja Bogatinova vknjižilo kar dve zmagi več. Celjani so bili uspešni devetkrat, na Stadionu Z'dežele pa so nazadnje premagali Triglav. V Celju so se zatem veselili tako Domžalčani kot Sobočani, ki so gostitelje kaznovali za zaspano odprtje tekme. Kdo se bo veselil v petek?

Metod Jurhar, vratar Celja: »Pričakovali smo, da bomo na zadnjih desetih tekmah sledili vzponi in padci. Žal se nam je ta zgodil že na tekmi z Muro, vendar je potrebno stopiti skupaj, dvigniti glave in iti z maksimalnim pristopom v naslednjo tekmo.«

Kdo je vroč?

Celjani se bodo v dvoboj z Aluminijem podali brez Tadeja Vidmajerja, ki je predčasno sklenil dvoboj z Muro. Dušan Kosič bo moral zapolniti nastalo luknjo, v zvezni vrsti pa bo lahko tudi tokrat računal na Lovra Cveka. Hrvaški vezist je dobri znanec slovenskih zelenic, saj je v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral že 141 tekem. Cvek je v letošnjem prvenstvu izpustil zgolj eno srečanje, v petek pa bo tudi zaradi svoje zgodovine pod dodatnim drobnogledom, saj se je v knežje mesto preselil prav iz Kidričevega.

Ali ste vedeli?

V Ljubljani si boste lahko s hokejsko vstopnico brezplačno ogledali dvoboj Olimpije in Gorice, za podobno potezo pa so se odločili tudi Celjani. Nogometaši so znova združili moči z rokometaši, vstop na stadion Z'dežele in v dvorano Zlatorog pa bo možen tako s sezonskimi kot tudi z dnevnimi vstopnicami enega ali drugega kluba. Celjski rokometaši se bodo udarili z Loko, dvoboj v dvorani Zlatorog pa se bo pričel kmalu po koncu nogometnega obračuna, ob 20:15. Obiskovalci nogometnega dvoboja z vstopnicami rokometnega kluba boste lahko na stadion vstopili skozi vhod številka dve.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani kljub rezultatskim nihanjem vztrajajo v boju za evropsko vozovnico. Rdeče do tretjih Domžal ločijo zgolj tri točke, v tem pogledu pa bo gostovanje v Celju izredno pomembno. Varovanci Oliverja Bogatinova se bodo na Savinjskem pobirali po porazu v Ljubljani, kjer je že dišalo po presenečenju, a so se nogometaši Olimpije izkopali iz težav in vknjižili zmago. Štajerci so v prestolnici dokazali, da so lahko izjemno nevarni, če jim tekmec pusti preveč prostora, a so pokalnega polfinalista tudi tokrat pokopale napake v obrambi. Aluminij je na osmih tekmah nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije prejel 14 zadetkov, Luka Janžekovič je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno zgolj enkrat. Prav težave z obrambo je po tekmi v Stožicah izpostavil Oliver Bogatinov, ki bo moral v želji po evropski vozovnici najti rešitev za luknje v zadnji vrsti.

Kdo je vroč?

Matic Vrbanec je bil v Ljubljani med najbolj aktivnimi možmi v rdečem. Kapetan Aluminija se je že v prvem polčasu znašel v dveh sijajnih priložnostih, a sta mu veselje preprečila okvir gola in prisebni Nejc Vidmar. Vsestranski nogometaš dokazuje, da je izjemno pomembno orožje Oliverja Bogatinova, kar potrjuje tudi statistika. Svetlolasi vezist je v statistiko vpisal tri zadetke in prav toliko podaj, na zadnjih dveh tekmah se je dvakrat vpisal med asistence. Enega od treh golov je v začetku sezone pospravil prav v celjsko mrežo.

Ali ste vedeli?

Kidričani so se s sedmih prvoligaških gostovanj v Celju zgolj enkrat vrnili z zmago. Dvoboji v knežjem mestu so bili za razliko od tekem v Kidričevem precej skromnejši z zadetki. Celjani so na sedmih domačih tekmah z Aluminijem dosegli osem zadetkov, Kidričani so v polno merili šestkrat. Ob pogledu na medsebojne obračune v Kidričevem je statistika precej bogatejša z zadetki. Rdeči so se podpisali pod 15 golov, še enega več so dosegli možje v rumeno-modrih dresih. Koliko zadetkov bo ponudil petkov spopad?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani do pomembne domače zmage
    Nogometaši Celja so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega z 1:0 (0:0).

DELI NA