Pred tekmo: Bravo - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

BRAVO - TRIGLAV

7. junij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev (povprečni obisk: 949gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

V zaključku Prve lige Telekom Slovenije bo vroče tudi v četveroboju za izognitev devetemu mestu. Četverico klubov v spodnjem domu prvenstva ločijo zgolj štiri točke. Prav Šiška bo v nedeljo gostila dvoboj dveh konkurentov, sedmi Bravo pričakuje osme Kranjčane. Kranjčani bodo v prestolnici lovili točko zaostanka za gostitelji, ki po zimskem premoru še niso izgubili. Varovanci Dejana Grabića so s tremi zmagami in dvema remijema nabrali 11 točk, ob Celju pa so najuspešnejša ekipa pomladi. Rumeno-modri so se z uspešnim nizom znebili tudi spremstva zadnjega Rudarja, a nad novincem v prvoligaški druščini še vedno bdi senca devetega mesta in dodatnih kvalifikacij. Dvoboj s Triglavom bo tako eden od najpomembnejših v tem delu sezone, tudi zaradi naslednjih preizkušenj. Teden kasneje Bravo čaka obračun z Rudarjem, ki mu bo sledilo gostovanje v Stožicah.

Dejan Grabić, trener Brava: "Pričakujem dobro in napeto tekmo. Naša ekipa je drugačna, kot je bila jeseni. Nek trend razvoja moštva in igre se je videl že v začetku spomladanskega dela prvenstva. Situacija po karanteni je vsekakor specifična in zanimivo bo videti, kako se bo naša ekipa odzvala. Med kluboma ni veliko skrivnosti, kljub rivalstvu pa obstaja veliko medsebojno spoštovanje."

Kdo je vroč?

Generalka se ni izšla po željah Brava. Če so Ljubljančani z zadnjo ligaško zmago v Mariboru poskrbeli za tektonske premike v Ljudskem vrtu, je pripravljalno srečanje postreglo s povsem drugačnim scenarijem. Motivirani Mariborčani so v gol Brava pospravili šest žog, zaustavili pa so tudi Roka Baturino. Hrvaški napadalec je bil hit nadaljevanja sezone, saj je v polno meril na štirih tekmah oziroma vsakič, ko je nogometašem Brava uspelo zatresti mrežo nasprotnika. Kako je tekmovalni premor vplival na posojenega nogometaša Dinama?

Ali ste vedeli?

Ljubljanska četa se v štajerski prestolnici ni izkazala, je pa šlo moštvu Dejana Grabića bolje na prvi pripravljalni tekmi. Bravo se je po dolgem premoru najprej pomeril s tretjeligašem iz Grosuplja in Brinju zabil šest zadetkov. Enega od golov je dosegel tudi Almin Kurtović, ki je v letošnji sezoni odigral 13 srečanj. Otrok Brava je bil v nadaljevanju sezone nezamenljiv člen začetne enajsterice, zato ne čudi, da je pred dnevi z matičnim klubom sodelovanje podaljšal še za eno leto.

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: Marko Gajić

Tudi Kranjčani so odločno zakorakali v drugi del sezone. Gorenjci so uvodoma premagali moštvo Rudarja, nekaj dni kasneje pa so presenetili še v Stožicah in domov odnesli komplet točk. Sledila je točka v domačem obračunu z Muro, orli pa so bili manj uspešni na tekmah s Taborom in Celjem. Kraševci so na domači zelenici slavili s 3:1, še dva gola več pa so Triglavu zabili nogometaši Celja. Zadnji preizkušnji sta tako znova pokazali na rak rano kranjskega kluba, saj imajo Gorenjci tudi letos precej težav z obrambo. Kranjčani so na 25 tekmah prejeli kar 59 zadetkov, kar je največ v Prvi ligi Telekom Slovenije. Bo gorenjska obramba trdnejša v prestolnici? Jesenska dvoboja Brava in Triglava nista postregla s festivalom zadetkov, obe srečanji pa sta se končali z minimalno zmago gostiteljev.

Žan Kumer, branilec Triglava: "Vsaka tekma je za nas zelo pomembna in tu ne delamo razlik. Zavedamo se, da so v igri pomembne točke, zato se bomo kar najbolje pripravili in, kot vselej, zaigrali na zmago. Bolj ali manj delamo na nas samih, na naši igri, so pa nekateri elementi na treningih prilagojeni tudi tokratnemu tekmecu. Trdim, da moramo gledati le nase." 

Kdo je vroč?

Avgustovski obračun v Šiški je postregel s kar štirimi rdečimi kartoni. Srečanje je predčasno sklenil tudi Marko Gajić, ki bo zaradi prepovedi igranja izpustil nedeljsko tekmo. Nič manj vroče ni bilo niti po tekmi v Kranju, Luka Majcen pa si je tedaj prislužil kar šest tekem hlajenja. Hitri Ljubljančan je izpustil tudi tri tekme nadaljevanja sezone, po zimskem premoru pa še ni našel poti do nasprotnikovih vrat. Kljub temu je z devetimi goli prvi strelec ekipe, na ligaški lestvici strelcev pa si izkušeni nogometaš deli sedmo mesto.

Ali ste vedeli?

V gorenjski prestolnici so pred tedni dokončali postavitev reflektorjev, a bodo morali orli na debi pod domačimi žarometi počakati do nove sezone. V Kranju so v teh dneh pričeli s prenovo atletske steze, zato so morali pri Triglavu poiskati nadomestno domovanje. Domači tekmi z Olimpijo in Mariborom bosta tako odigrani v Stožicah oziroma Ljudskem vrtu, srečanja z Domžalami, Aluminijem, Taborom in Bravom pa bodo odigrana na Brdu pri Kranju.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo uspešen proti Trglavu
    Nogometaši ljubljanskega Brava so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 1:0 (0:0).

DELI NA