10.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Tabor

Prva liga Telemach, 8. krog

BRAVO - CB24 TABOR SEŽANA

12. september 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- gostujoči navijači: 5 evrov
- sezonske vstopnice
- PCT pogoj

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Poleg vodilnega Kopra je Bravo edini prvoligaš, ki po sedmih krogih še ne pozna poraza. Varovanci Dejana Grabića so po slavju na mestnem derbiju nepremagani ostali tudi v Ljudskem vrtu. Na Štajerskem bi morda lahko iztržili celo vse tri točke (več kot polovico srečanja so odigrali z igralcem več), glede na dogajanje v končnici, ko so pobudo nekoliko nepričakovano prevzeli vijoličasti, pa je izid povsem realen. Zdaj Šiškarje čaka obračun s starimi znanci iz Sežane. S Kraševci so se v sezoni 2018/19 skupaj veselili uvrstitve med elito, od takrat pa so odigrali še osem medsebojnih tekem. Tri so pripadle Bravu, dve Taboru. Kako se bo končalo tokrat?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Pričakujemo maksimalno agresivnega nasprotnika, nevarnega predvsem iz protinapadov. V tem aspektu jih bomo skušali čim bolj nevtralizirati, na drugi strani pa želimo delo s treningov prenesti na zelenico."

Kdo je vroč?

Potem ko je zaradi rdečega kartona na debiju Gregor Bajde svoje nove soigralce dve tekmi bodril s tribune, je v Ljudskem vrtu dočakal novo priložnost. Na njemu še kako znano zelenico je pritekel po uri igre, že nekaj minut zatem pa se je veselil prvenca v rumenem. Z desne strani mu je Amar Memić podal nekoliko »za hrbet«, a se je Bajde odlično znašel in z glavo žogo od vratnice poslal v vijoličasto mrežo. Bo razigran tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Tik pred iztekom poletnega prestopnega roka se je od Spodnje Šiške poslovil eden od ključnih členov rumene zasedbe. Med ljubljanskima vratnicama ne bo več stal Igor Vekić. Kot posojen nogometaš je namreč okrepil vrste portugalskega prvoligaša Pacos de Ferreira, ki se je slovenski javnosti pred tedni predstavil kot krvnik Olimpije v kvalifikacijah za UEFA Konferenčno ligo. Ob koncu sezone lahko Portugalci mladeniča tudi odkupijo.

TABOR

Prepoved nastopa: /

Češnjice pred reprezentančnim premorom niso znale zaustaviti koprskega vlaka, pa če so si tega še tako želele. Sosedi z Obale so Kraševcem mero vzeli že šestič zapored, četrtič, če štejemo le uradna srečanja. Rdeče-črne bo še nekoliko bolj skrbelo dejstvo, da v letošnji sezoni na domačih tleh niso osvojili niti točke, čeprav je stadion Rajko Štolfa lani upravičeno imel status trdnjave. Na srečo jih ta konec tedna čaka gostovanje (ta jim gredo zaenkrat dobro od rok – s štirih so prinesli sedem točk) pri Bravu. V Spodnji Šiški bodo Sežančani nedvomno skušali zmešati štrene domačinom, seveda pa si želijo tudi dobrega rezultata. Jim bo uspelo?

Kdo je vroč?

Tabor se v prestolnico podaja v nekoliko osveženi zasedbi. Kot posojen nogometaš Maribora bo rdeče-črni dres do konca sezone nosil Ignacio Guerrico, ki v mestu ob Dravi ni dobil prave priložnosti, članski ekipi pa so se priključili še trije produkti kraške mladinske šole: to so Timi Mlinarić, Matic Kompare in Mark Seliškar. Si bo kateri izmed četverice prve minute prislužil že v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Češnjice imajo novega trenerja. Na sežansko klop se je usedel Dušan Kosič. Slovenski nogometni javnosti se je petdesetletnik v spomin vtisnil pred dobrim letom dni, ko mu je s Celjani uspel zgodovinski podvig. Grofe je popeljal do sploh prvega naslova državnih prvakov v zgodovini kluba, a ga je na začetku lanske sezone nato zamenjal Jiri Jarošik. Kakšno zgodbo bo Kosić spisal na Krasu?


Tekst: VBi

Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 12.09.2021 | Prva liga Telemach
    Tabor z novim trenerjem slavil v Ljubljani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Bravo z 2:0 (1:0).

DELI NA