Pred tekmo: Bravo - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

BRAVO - CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA

6. februar 2021, ob 14.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Rok Kidrič

Okroglo usnje se vrača na zelenice Prve lige Telekom Slovenije. Spomladanski del sezone z zaostalo tekmo odpirajo nogometaši Brava in Tabora, ki ju na lestvici ločita zgolj dve točki. Pred nadaljevanjem sezone so v boljšem položaju Kraševci, ki bi se s sobotno zmago zavihteli v zgornjo polovico lestvice. Zasedba iz Šiške je v primerjavi s sežansko doživela več sprememb, Dejan Grabić pa je v napadu dobil nekaj pomembnih orožij. V prestolnico sta se po epizodi v Belgiji, kjer se nista naigrala, vrnila Mitja Križan in Milan Tučić. Novinec v napadu je tudi Istran Loren Maružin, konkurenco med vratnicama pa je po poškodbi Matije Orbaniča zaostril Nino Irgolič. V Šiški so potrdili zgolj en odhod, Michele Šego je predčasno sklenil posojo. Kakšen bo vstop v nogometno pomlad?

Dejan Grabić, trener Brava: "Ne bomo spreminjali načina naše igre. Direktnost nam je v zaključku jesenskega dela prinašala rezultat. V obeh fazah igre smo ohranjali dobro mrežo okoli žoge, kar nam je omogočalo igro naprej, hkrati pa smo prejeli malo golov. Nismo bili velikokrat ranjeni in to je tudi cilj uvoda v spomladanski del prvenstva. Želimo biti čim bolj čvrsti in kompaktni v obrambi in direktni v napadu."

Kdo je vroč?

Bravo je v sklopu priprav odigral tri tekme. Ljubljančani so ob porazu z Domžalami remizirali z Aluminijem in izgubili z Innsbruckom. V obračunu z avstrijskem drugoligašem se je z dvema goloma že izkazal povratnik Milan Tučić, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije že opozoril nase. Ljubljančan je malce več kot dve leti nosil dres velenjskega Rudarja, na 69 tekmah Prve lige Telekom Slovenije dosegel 23 zadetkov. Uspešna je bila predvsem sezona 2018/19, ko je bil s 15 goli peti strelec prvenstva.

Ali ste vedeli?

Nogometni klub Bravo letos praznuje petnajstletnico delovanja, rumeni pa bodo želeli ta jubilej potrditi s čim boljšo uvrstitvijo. Ljubljančani so lani osvojili šest mesto, letos so prezimili na osmem. Lahko letos ponovijo takšen dosežek? Bravu bosta pri lovu na čimboljšo uvrstitev pomagala tudi povratnika Mitja Križan in Milan Tučić. Slednji se je od Ljubljančanov poslovil že po tretjeligaški sezoni, ko je blestel z 32 zadetki. Tučić je nase opozoril predvsem v predzadnjem krogu sezone 2016/17, ko je Lescam zabil kar osem zadetkov.

 

CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Denis Kouao

Kraševcem se ponuja priložnost, da se vrnejo v zgornji dom. Sežanci so se v osmem krogu zavihteli na sam vrh, po nekoliko skromnejši drugi četrtini prvenstva pa so zdrsnili na šesto mesto. Kar deset krogov so preživeli na peti poziciji, ki jo s točko prednosti, a s tekmo več zasedajo Domžalčani. Rdeče-črnim motiva ne bi smelo manjkati, tudi zaradi debija Igorja Božiča, ki so ga pri Taboru potrdili kot nasledika Gorana Stankovića. Izolan je v roke dobil zasedbo, ki ni doživela veliko sprememb. Malce presenetljivo sta Tabor zapustila soimenjaka, Mario Babić in Mario Zebić, slednjega pa bo v ožji obrambi nasledil stari znanec Sežane. Antonio Azinović se je po poletni avanturi v avstrijskem Hornu vrnil na Kras, hrvaški hrust pa je za zdaj edini potrjeni novinec na Stadionu Rajko Štolfa. Se bo praktično nespremenjena ekipa spomladi prebudila tudi na gostovanjih?

Igor Božič, Tabor Sežana: "Nogomet je sam po sebi nenehna rast. Vsak igralec iz tekme v tekmo nabira nove izkušnje. Rezerve v ekipi so vedno, ne glede na to, za kom prideš. Bi pa rad pohvalil vse moje predhodnike za odlično delo. Mogoče bomo največ poudarka namenili psihološki pripravi, povezovanju in  koheziji znotraj ekipe."

Kdo je vroč?

Ekipa Tabora je v pripravljalnem obdobju odigrala zgolj tri srečanja. "Češnje" so uvodoma izgubile proti Gorici, nato še proti Kopru, na generalki pred nadaljevanjem sezone pa so premagale Radomlje. Vodilni drugoligaš je po preobratu v zadnji tretjini dvoboja klonil s 3:1, z dvema goloma pa je nase opozoril Jakoslav Stanković. Poletni prišlek v Sežano jeseni ni dobil veliko priložnosti za dokazovanje, saj je na šestih tekmah zbral vsega 16 minut igre. Kljub temu se lahko pohvali tudi z golom, saj je na zadnji tekmi pred premorom zatresel mrežo Kopra. Je lahko nekdanji mladinec Olimpije skrito orožje Tabora?

Ali ste vedeli?

Tudi pozimi se je nadaljeval trend odhodov trenerjev k ligaškim konkurentom. Andrej Razdrh in Mauro Camoranesi sta po uspešni zgodbi na sežanski klopi postala trenerja Domžal oziroma Maribora. V začetku letošnjega leta so se za enak recept odločili še pri Olimpiji. Goran Stanković se je štiri mesece po prevzemu Tabora odločil za vrnitev v Stožice, kjer je v minuli sezoni deloval kot trener mladinske selekcije. Ljubljančana je nasledil Igor Božič, ki je bil v preteklosti igralec Tabora, nazadnje pa je deloval v domači Izoli. Nekaj prvoligaških izkušenj že premore, saj je bil pomočnik Rodolfa Vanolija, ko je Italijan vodil Koper in Olimpijo.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo na krilih Tučića premagal Tabor
    Nogometaši ljubljanskega Brava so v zaostali tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali CB24 Tabor Sežano s 3:1 (0:0).

DELI NA