Pred tekmo: Bravo - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

BRAVO - RUDAR VELENJE

22. julij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečni obisk: 767 gledalcev)

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo kljub zmagi v Kranju še ni potrdil šestega mesta. Četi Dejana Grabića z dvema točkama manj sledi sežanski Tabor, ki je v nedeljo presenetil v Stožicah. Ljubljančani bodo krstno sezono v Prvi ligi Telekom Slovenije sklenili s tekmo proti Rudarju, ki se v prestolnici poslavlja od prvoligaške konkurence. Velenjčani so to sezono izgubili vse tri obračune z Bravom, ki so ga sicer premagali v pokalnem tekmovanju, a to knapom ni kaj prida pomagalo pri lovu na obstanek. Če so Velenjčani, ki še vedno čakajo na prvo ligaško zmago, razočarali, ekipa Brava velja za pozitivno presenečenje letošnjega prvenstva. Zasedba iz Šiške ima v sredo priložnost, da sezono sklene s pozitivnim izkupičkom, saj je ob 13 porazih nabrala še 13 zmag. Bodo Aljoša Matko in soigralci slavili tudi tokrat?

Kdo je vroč?

Aljoša Matko je srečanja v Kranju pričel na klopi, Grabić pa ga je v igro poslal po dobri uri igre. To Belokranjca ni ustavilo, posojeni napadlec Maribora je v 74. minuti zadel za novo vodstvo Brava, v drugo je udaril tri minute kasneje, že v naslednji akciji pa je s tretjim golom potrdil novo zmago rumenih. Matko je v krstni prvoligaški sezoni dosegel že 15 zadetkov, s tem izkupičkom pa si deli četrto mesto ligaške lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Matku je v gorenjski prestolnici uspel poseben dosežek. Belokranjski mladenič je izenačil rekord izpred treh let, ko je John Mary potreboval zgolj štiri minute, da je na prvoligaški tekmi dosegel tri gole. Zdaj že nekaj časa bivši napadalec Rudarja je 2. aprila 2017 polnil mrežo Radomelj, “hat-tricka” pa se je veselil že v 21. minuti, potem ko je bil prvič natančen štiri minute pred tem. Pred tem je rekord držal Darko Djukić, tedaj član Kopra je 2. aprila 2005 med 6. do 11. minuti trikrat zadel na tekmi z Zagorjem.

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: Sandro Jovanović in Sanjin Lelić

Velenjčane čaka še zadnja prvoligaška tekma pred selitvijo med drugoligaše. Pristaše velenjskega kluba pred koncem prvenstva zanima še eno vprašanje. Se bo Rudar od Prve lige Telekom Slovenije poslovil brez zmage? Zeleno-črnim se v Šiški ponuja še zadnja možnost, da ne ponovijo neslavnega dosežka dekanskega Jadrana, ki je sezono 1994/95 sklenil brez zmage. Zasedba iz Šaleške doline so bili v tem lovu neuspešni tudi v nedeljo, ko so v sosedskem dvoboju gostili Celjane. Grofje so v prvem polčasu zabili dva zadetka, še pred odmorom pa so si domači nalogo še otežili. Sandro Jovanović je po drugem rumenem kartonu zapustil zelenico, Rudar pa je vknjižil novo ničlo. Bodo Velenjčani uspešnejši v prestolnici?

Kdo je vroč?

Oslabljeni Velenjčani, ki bodo ob Jovanoviću in Leliću pogrešali še poškodovanega Dominika Radića, se v sredo poslavljajo od Prve lige Telekom Slovenije. Z Rudarjem se od prvoligaške konkurence poslavlja tudi Damjan Trifković, ki pa bo v Šiški lovil jubilejno številko. Če bo izkušeni vezist zaigral tudi v prestolnico, bo v statistiko vknjižil 300. prvoligaški nastop v dresu Rudarja. Velenjčan je bil Rudarju - z izjemo dveh sezon v Olimpiji - zvest celotno kariero, bo med knapi ostal tudi v 2. SNL?

Ali ste vedeli?

Že nekaj tednov je jasno, da Rudarja po več kot desetletju ne bomo spremljali v Prvi ligi Telekom Slovenije. Velenjčani so bili del prvoligaškega razreda neprekinjeno vse od leta 2008, avgusta pa pričenjajo novo misijo. Knapi se bodo v 2. SNL merili tudi s sosedi iz Šmartnega ob Paki, ki so med drugoligaše napredovali iz 3. SNL vzhod. Tudi v Šmartnem so v preteklosti že spremljali prvoligaški nogomet, v Šmartnem pa je pred leti prve članske izkušnje nabiral marsikateri nogometaš Rudarja.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar ob zmago v zadnji minuti
    Nogometaši Brava so v zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani remizirali z 1:1 (0:1) z Rudarjem iz Velenja. Ta je na zadnjem mestu lige izpadel v drugoligaško konkurenco brez zmage v sezoni. Bravo je zasedel šesto mesto.

DELI NA