16.07.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Radomlje

Prva liga Telemach, 1. krog

BRAVO - KALCER RADOMLJE

16. julij 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- otroci 8-15 let: 3,9 evra
- otroci do 8 let: brezplačen vstop
- sezonske vstopnice
- PCT pogoj

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

S petkovo tekmo v Šiški se pričenja nova sezona državnega prvenstva. Prvo ligo Telemach bodo odprli nogometaši Brava in Radomelj, ki se vračajo med najboljše klube v državi. Bravo vstopa v tretjo zaporedno prvoligaško sezono, v prestolnici pa ne odstopajo od začrtane vizije. Dejan Grabić ostaja na čelu ekipe, ki med poletjem ni doživela pretiranih sprememb. Večja luknja je zazevala zgolj po odhodu Mustafe Nukića, ki se je po uspešni sezoni - bil je prvi asistent prvenstva -, preselil k Olimpiji. Preostala zasedba je vsaj za zdaj ostala zvesta rumeni četi, sodelovanje s klubom sta podaljšala tudi prekaljena Luka Žinko in Andraž Kirm. Ob tem na vrata članske ekipe trka tudi nekaj mladih upov, Bravo pa je bil že v zadnjem letu znan po tem, da je mladcem omogočil veliko minut.

Dejan Grabić, trener Bravo: "Z Rokom (Hanžičem, trenerjem Radomelj, op.p.) sva najboljša prijatelja, vendar emocij ni. Zdaj smo že stalnica v prvi ligi. V naše igralce imamo polno zaupanje. Če bomo izgledali, kot si želimo, bomo blizu uspeha."

Vanja Drkušić, branilec Brava: "Kot ekipa in posamezniki smo rasli skozi priprave. Odigrali smo nekaj močnih tekem, priprave smo opravili po načrtih. S soigralci smo pripravljeni na začetek prvenstva. Vzdušje v ekipi je odlično, dobro smo povezani na igrišču in v garderobi. Vsi se veselimo jutrišnje tekme."

Kdo je vroč?

Bravo je v pripravljalnem obdobju odigral šest tekem, med drugim pa je remiziral z moskovskim Spartakom. Ljubljančani so dosegli devet zadetkov, s štirimi je bil najučinkovitejši Loren Maružin. Hrvaški napadalec je že spomladi nekajkrat opozoril nase, v poletnih pripravah pa je potrdil, da ima Grabić v njem nevarno orožje. Bo Istran v novo sezono vstopil z zadetkom?

Ali ste vedeli?

Loren Maružin in Mitja Križan, ki sta bila spomladi posojena Bravu, bosta tudi v sezoni 2021/22 igrala za ljubljanskega prvoligaša. Dejan Močnik, športni direktor kluba, je na četrtkovi novinarski konferenci potrdil, da se vodstvo Brava še vedno trudi, da bi v Šiški ostal tudi Milan Tučić. Ljubljančan je bil po zimskem povratku v Ljubljano najboljši strelec drugega dela sezone, v mreže tekmecev je pospravil deset žog. Bo tudi jeseni strah in trepet za obrambo nasprotnikov?

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

"Mlinski kamen melje, v prvo ligo nas popelje," pogosti doni iz grl najzvestejših privržencev rumeno-črnih. Radomlje se po štirih letih drugoligaškega udejstvovanja vračajo med slovensko nogometno elito. Bo tretja prvoligaška sezona uspešnejša od prvih dveh poizkusov? Mlinarji so leta 2015 in 2016 izpadli v 2. SNL, takšnemu scenariju pa se želijo izogniti v letošnji sezoni. Radomljani so se spomladi suvereno sprehodili do prvega mesta v drugem razredu, prvo mesto pa so si praktično zagotovili že nekaj krogov pred koncem prvenstva. Selitev med prvoligaše pomeni, da se Radomlje vsaj za nekaj mesecev znova poslavljajo od domače zelenice, saj bodo domače tekme gostili v Domžalah. Še prej pa čaka četo Roka Hanžiča gostovanje v Šiški. Kdo bo boljši v dvoboju dveh prijateljev, bo to Grabić ali Hanžič?

Rok Hanžič, trener Radomelj: "Nasprotnika poznamo in vemo, kje nas čakajo njihove največje nevarnosti in prav te bomo poizkušali onesposobiti. Seveda pa moramo izkoristiti nasprotnikove slabosti v našo prid."

Kdo je vroč?

Rumeno-črni so generalko pred pričetkom prvenstva odigrali v Domžalah, ob Kamniški Bistrici so s 4:2 premagali novega drugoligaša Ilirijo. Ljubljansko mrežo je trikrat zatresel Žan Nikolić, ki je bil v poletnih pripravah najbolj razigran adut povratnika v Prvo ligo Telemach. Primorec se je na zelenicah 2. SNL že dokazal kot nevaren strelec, lahko poletne predstave prenese tudi v začetek državnega prvenstva?

Ali ste vedeli?

V Radomljah so doslej potrdili pet novincev, slovenska javnost najbolje pozna Matea Mužeka, pred leti člana Zavrča in velenjskega Rudarja. Med novinci veliko izkušenj s prvoligaškim nogometom premore tudi dolgoletni član Cibalie Dario Rugašević. V mladi zasedbi Roka Hanžiča ni veliko fantov, ki so že okusili igranje v Prvi ligi Telemach. Kapetan Luka Cerar je edini v trenutni zasedbi, ki so v rumeno-črnem dresu igrali že v sezoni 2016/17, ko so se Radomlje nazadnje predstavile na prvoligaškem odru.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.07.2021 | Prva liga Telemach
    Za začetek brez golov
    Nogometaši ljubljanskega Brava in Kalcerja iz Radomelj so se v 1. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA