20.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Olimpija

Prva liga Telemach, 6. krog

BRAVO - OLIMPIJA LJUBLJANA

22. avgust 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- gostujoči navijači: 5 evrov
- sezonske vstopnice
- PCT pogoj

BRAVO

Prepoved nastopa: Gregor Bajde

Dejan Grabić je ob Kamniški Bistrici vse stavil na protinapade – in zadel »jackpot«. Domžalski poskusi so bili brez pomoči kaznovanega Senijada Ibričića jalovi, olja na ogenj pa so prilile še vremenske razmere. V žgočem sobotnem popoldnevu domačini po zaostanku z 0:2 enostavno niso premogli dovolj energije za lov na izenačenje in tri točke so odromale v prestolnico. Prav Ljubljana pa bo prizorišče enega izmed osrednjih obračunov šestega kroga Prve lige Telemach. Bravo bo na krilih (zdaj že nekoliko zastrašujočega) niza neporaženosti pričakal zeleno-bele sosede, ki ne morejo in ne morejo najti pravega ritma. Bodo Šiškarji tudi tokrat iztržili pozitiven rezultat?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Za nobenega tekmeca ne delamo posebnih načrtov, se ne prilagajamo. Osredotočeni smo le nase. Iz dneva v dan smo boljši, igramo tako, kot hočemo igrati."

Kdo je vroč?

Domžalsko zasedbo je prejšnji konec tedna lastnoročno pokopal Loren Maružin. Hrvaški napadalec, ki je nase nekajkrat opozoril že v pripravljalnem obdobju, julija pa je prekinil tudi šišenski strelski post, je bil ob Kamniški Bistrici natančen dvakrat. Tik pred koncem prvega dela je izkoristil podajo Martina Kramariča, takoj po odmoru mu je asistiral Sandi Ogrinec. Bo nevaren tudi na mestnem derbiju?

Ali ste vedeli?

Veliko vrzel v šišenski zadnji vrsti, ki jo je za seboj pustil David Brekalo, bo skušal zapolniti Nemanja Jakšić. Gre za starega znanca slovenskih zelenic: bočni branilec se nam je prvič predstavil leta 2016 v dresu Zavrča, ime pa si je ustvaril pri Aluminiju. Na Štajerskem se je mudil pol desetletja, zbral 168 nastopov in 8 zadetkov. Z Bravom je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Olimpijinim težavam ni videti konca: zeleno-beli so dokaj klavrno (proti malteškemu predstavniku niso navdušili, portugalski jih je povsem nadigral) končali svojo evropsko pot, tudi v domačih logih pa stvari niso v najlepšem redu. Na začetku meseca je zeleno-belim sicer kazalo nekoliko bolje, še posebej po zmagi na večnem derbiju, a bo tudi ta spričo neprepričljivega slavja v Sežani in dokaj prepričljivega poraza proti Kopru hitro šla v pozabo. Bo zadnje čase nenavdahnjeni zeleno-beli napad v nedeljo znal odkleniti rumeno obrambo, ki je z zgolj dvema prejetima zadetkoma najboljša v ligi? V nogometu je pač tako, da moraš za poln izkupiček tudi zabijati ...

Aldair, napadalec NK Olimpija: "V nedeljo nas čaka težka tekma, saj je nasprotnik neprestano agresiven. Poleg tega se zna Bravo dobro zapreti. V srečanje moramo vstopiti z jasnim načrtom, izkoristiti svoje kvalitete in rezultat bo sledil."

Kdo je vroč?

Akcija za ljubljansko vodstvo je bila pretekli konec tedna najsvetlejša točka ljubljanske predstave. V 7. minuti je proti gostujočim vratom stekel napad za učbenike: začel ga je Tomić, Pavlović je okroglo usnje spravil do Nukića, izkušeni napadalec pa je v ogenj poslal Ziljkića. Nogometaš iz Bosne in Hercegovine, ki je do prvenca pred kratkim prišel na večnem derbiju, je rutinirano premagal koprskega vratarja.

Ali ste vedeli?

Andraž Šporar, ki se je pred leti proslavil v dresu Olimpije (v 95 prvoligaških nastopih je zbral kar 46 zadetkov), nogometna pot pa ga je nato ponesla najprej v Švico (Basel), nato na Slovaško (Slovan) in nazadnje na Portugalsko (Sporting, Braga), bo, kot vse kaže, na seznam kmalu dodal še Anglijo. Reprezentančni napadalec je namreč tik pred prestopom v Middlesbrough, ki nastopa v tamkajšnji drugi ligi.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.08.2021 | Prva liga Telemach
    Bravo presenetil Olimpijo
    Nogometaši Brava so v 6. krogu Prve lige Telemach premagali mestnega tekmeca Olimpijo z 2:0 (1:0).

DELI NA