Pred tekmo: Bravo - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

BRAVO - OLIMPIJA

22. maj 2021, ob 16.00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Andraž Krim in Martin Kramarič

Ljubljanski derbi bi, če zmaji ne bi v izdihaljih dvoboja s Sežanci iz rok izpustili točke, vplival tudi na boj za državnega prvaka, tako pa bo v ospredju misija Brava. Zasedba iz Šiške krog pred koncem prvenstva še ni na varnem, saj še ni potrdila nove sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije. Varovanci Dejana Grabića v spopadu z Olimpijo potrebujejo vsaj točko, če ne želijo biti odvisni od rezultata tekem v Celju in Sežani. Zgolj ena zmaga na 12 tekmah je nogometaše Brava pahnila v zahteven položaj, ki je bil še nekaj tednov nazaj navidez nemogoč. A kaj, ko so Celjani in Kidričani v končnici prvenstva pridno nabirali točke, dvoboj Aluminij in Celja pa se je v zadnjem krogu prelevil v četveroboj. Kdo bo sezono končal na četrtem mestu?

Kdo je vroč?

Dejan Grabić bo v mestnem spopadu pogrešal Andraža Kirma in Martina Kramariča, se pa po tekmi premora v kader vračata Mitja Križan in Mustafa Nukić. Oba sta spomladi standardna člana začetne enajsterice, Nukić je ključni člen rumenega napada. Avtor sedmih zadetkov in devetih podaj bo v zadnjem krogu sezone branil naziv prvega asistenta lige. Z dvema podajama manj sta mu najbližje Žiga Kous in Jan Repas.

Ali ste vedeli?

Bravo zadnji krog Prve lige Telekom Slovenije pričakuje kot šesta ekipa prvenstva. Ljubljančani imajo, tako kot Kidričani in Koprčani, 42 točk, Šiškarji pa bi se na devetem mestu znašli, če bi trojica ostala pri tem izkupičku. Ljubljanski prvoligaš ima najslabši izplen v medsebojnih tekmah z Aluminijem in Koprom, prav ta dejavnik pa v primeru enakega števila točk odloča o končni razvrstitvi klubov. Če Celje premaga Koper, pa lahko Bravo s točko ali zmago v Domžalah rešijo Kidričani. Ljubljančani so namreč uspešnejši v tekmah s Koprom.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Kakšna je verjetnost, da vas dva leti doleti praktično enaka usoda? Tabor je v Stožicah ponovil dosežek iz lanskoletne sezone. Sežanci so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije ravno tako slavili odmevno zmago, ki je tedaj otežila ljubljanski položaj v spopadu za prvaka, letos pa je zmaje izločila iz troboja za vrh lestvice. Zeleno-bela četa je vodila vse do 80. minute, po izenačenju Aldairja pa je nov šok sledil v 96. minuti. Točka bi zmajem še dajala upanje za naslov, po bolečem porazu pa jim preostane le to, da čimprej odmislijo bridek razplet in misli usmerijo v torkov finale Pokala Pivovarna Union. Bo Goran Stanković v nedeljskem mestnem spopadu prav zato spočil najpomembnejše nosilce igre? Za ljubljansko zasedbo je izredno naporen ritem, od sredine aprila so igrali dve tekmi tedensko.

Kdo je vroč?

Zgoščen spored preizkušenj je posledice pustil tudi na seznamu poškodovanih nogometašev. Ljubljančani so v končnici prvenstva izgubili nekaj nosilcev igre, predvsem v zadnji vrsti, za nameček pa so se ohladili tudi napadalci. Andres Vombergar je zadnji ligaški zadetek dosegel v 29. krogu prvenstva, Đorđe Ivanović je bil uspešen v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije. Zadetek Srba v Kidričevem je bil tudi zadnji pred sredinim golom Nika Kapuna, ki je prekinil tri tekme dolg ligaški post zmajev.

Ali ste vedeli?

Z vstopom v zaključno fazo tekmovanja je zanimiv tudi pogled na pogodbe nogometašev. Spomladi je bilo prelitega že precej črnila o tem, kdo vse bi se lahko poslovil po izteku pogodb poslovil od Maribora. Nekaj posameznikov bi lahko s koncem sezone zapustilo tudi Stožice. Konec junija dogovor poteče Nejcu Vidmarju, ki zagotovo spada med najbolj priljubljene zmaje med pristaši kluba. Izkušeni vratar v letošnjem prvenstvu ni dobil priložnosti, kljub temu pa je kot rezervist nabral tri rumena opozorila, zadnjega na tekmi s Taborom.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija poražena še proti Bravu
    Nogometaši Brava so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo s 3:0 (0:0).

DELI NA