Pred tekmo: Bravo - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

BRAVO - OLIMPIJA

15. december 2020, ob 13.00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost
- mestni derbi za otroke

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Prvoligaši s tekmami 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije zaključujejo prvo polovico letošnjega prvenstva, vse bližje pa je tudi zimski premor. Kot prva jo bosta z mestnim derbijem sklenila Bravo in Olimpija. Četo Dejana Grabića sicer čaka še zaostalo srečanje 16. kroga prvenstva proti Taboru, ki ga je minulo nedeljo odnesla poplavljena zelenica na Šiški. Tri dni kasneje so tam gostovali Domžalčani in se domov vrnili praznih rok, Bravo pa je pozitivno serijo štirih tekem brez poraza v soboto podaljšal v Kidričevem. Možje v rumenih dresih so v zadnji tretjini dvoboja lovili zaostanek, osem minut pred koncem tekme pa je mrežo nekdanjega kluba zatresel Rok Kidrič. Je lahko visokorasli napadalec uspešen še v spopadu z enim bivšim delodajalcem?

Dejan Grabić, trener Brava: "Rezultatsko smo bili uspešni, kar pa je posledica dobre igre, kot jo vidimo mi. Na tekmi z Aluminijem smo bili po naših merilih in analizah zelo dobro. Pomembna je bila tudi psihološka komponenta, zmagovalna mentaliteta je bila opazna na vsakem koraku, nepopustljivost in stabilnost pa hočemo prenesti tudi v dvoboj z Olimpijo."

Kdo je vroč?

Rok Kidrič spada med nogometaše, ki jim na tekmah proti bivšemu klubu ne manjka motiva. Če bo zaigral tudi v torek, bo to hitro opazno, saj svetlolasi napadalec po uspešnih predstavah v dresu Aluminija in selitvi v prestolnico v dresu Olimpije ni dočakal prave priložnosti. V zeleno-beli opravi je zbral malce več kot tisoč minut in trikrat meril v polno. Letos strelec treh zadetkov - po stiku z žogo mu je bil pripisan gol za zmago v obračunu z Domžalami - bo nevaren tudi v mestnem derbiju.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so do točke v Kidričevem prišli tudi s pomočjo Davida Brekala in Vanje Drkušića. Prvi je zgolj nekaj dni po tem, ko je dopolnil 22 let, podpisal novo pogodbo z matičnim klubom. Mladi reprezentant Slovenije bo dres Brava nosil do konca sezone 2022/2023, prejšnja pogodba bi potekla s koncem aktualne sezone. Robustni branilec je produkt Brava, saj se mu je kot otrok pridružil že leta 2007, ko ni bil star še niti devet let. Za Bravo je doslej odigral že 209 uradnih tekem, 38 tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Leto mlajši Drkušić je sodelovanje z Bravom podaljšal dan po tekmi v Kidričevem, v Šiški bo igral do konca sezone 2021/22.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Miral Samardžić

Nogometašem Olimpije se je po točki v Celju znova široko nasmihal nov remi, a so se zmaji v spopadu s Taborom rešili v izdihljajih tekme. Goran Milović se je po prerivanju pred golom Sežancev znašel na pravem mestu in moštvo Dina Skenderja popeljal do devetega kompleta točk v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije. Moštvo, ki domuje v Stožicah, ostaja za petami Maribora, ki na vrhu lestvice beži le za tri točke. Če bo Olimpija dobila tudi mestni derbi, bo vsaj do četrtkovega spopada Maribora in Mure ujela vodilne Štajerce, ki so zajetnejšo prednost pred rivalom zapravili s porazom v velikem derbiju. Olimpiji je z goloma Andresa Vombergarja in Mirala Samardžića pripadel prvi ljubljanski obračun sezone, a zmaji z devetimi točkami na osmih tekmah ne blestijo na gostovanjih.

Uroš Korun, branilec Olimpije: "Zagotovo nas čaka težka tekma proti nasprotniku, za katerega vemo, da je močan. Doma igrajo dobro in tudi pogoji bodo igrali vlogo, ampak mi smo pri pripravi na tekmo osredotočeni nase. V tekmo gremo samozavestno. Vemo, da potrebujemo tri točke in tako se bomo tudi postavili. Tekme se vrstijo zelo hitro, tako da se poskušamo čim bolj regenerirati in spočiti. Osredotočeni smo na tekmo proti Bravu. Imamo svoje ideje, kako igrati in upam, da nam bo uspelo to prenesti na igrišče ter pokazati, da smo močnejši."

Kdo je vroč?

Goran Milović je Olimpijo reševal že v Celju, kjer se je izkazal z nekaj odličnimi posredovanji in preprečil poraz svoje ekipe. Izkušeni branilec je vlogo osrednjega junaka prevzel tudi v soboto, ko je v 89. minuti zadel za zmago zeleno-belih. Dalmatinec se je hitro po prihodu v Ljubljano uveljavil kot vodja zadnje vrste, zato se zdi, da bo Skender v nadaljevanju sezone moral na klopi pustiti Mirala Samardžića ali Uroša Koruna.

Ali ste vedeli?

Olimpija bo še drugič v desetih dneh del dobrodelnega obračuna. Pred dnevi, ko so dvakratni državni prvaki gostovali v knežjem mestu, so v Celju s prodajo virtualnih vstopnic zbrali več kot 2.000 evrov. Tudi zadnja domača tekma Brava bo imela dobrodelno noto. V Šiški bodo z zbranim izkupičkom prodanih dobrodelnih vstopnic omogočili nakup športne opreme mladim članom kluba iz socialno ogroženih družin. Več o tem na tej povezavi.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ljubljanski dvoboj brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Olimpije so se v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA