Pred tekmo: Bravo - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

BRAVO - OLIMPIJA

1. december 2019, ob 13.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev (povprečni obisk: 860 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7,90 evra 
- otroška vstopnica: 3,90 evra
- brezplačen vstop za otroke do 8 let

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Alen Krcić

Športni park Šiška bo gostil tretji ljubljanski derbi letošnje sezone. Olimpija želi z zmago ostati na vrhu Prve lige Telekom Slovenije, Bravo pa bo skušal po tem, ko je v prejšnjem krogu prekinil skromno serijo, presenetiti mestnega tekmeca. Moštvo Dejana Grabića je v dvoboju z zadnjim Rudarjem prišlo do pomembne zmage, s katero so rumeni naskok pred repom lestvice povečali na devet točk. Bravovci so tako po več kot dveh mesecih prekinili zmagovalni post, po štirih zaporednih porazih pa so vknjižili nove točke. Bravo se je s četrto zmago povsem približal osmemu Triglavu, z dvema točkama več pa je blizu tudi Tabor, se lahko Ljubljančani v nedeljo zavihtijo pred katerega od konkurentov?

Kdo je vroč?

Zmaga v obračunu dna lestvice je štela dvojno, Dejan Grabić pa je lahko ponosen na svojo ekipo, saj je pred tekmo z Rudarjem pogrešal kar peterico kaznovanih nogometašev. Bravo se je moral znajti brez Ovbokhe Abgoyija, Davida Brekala, Alena Krcića, Aljoše Matka in Ibrahima Mensaha, nastalo luknjo pa je dobro izkoristil Milan Đajić. Še lani kapetan Brava je šele drugič to sezono dobil mesto v začetni enajsterici, na osmi tekmi sezone pa se je izkazal z golom in izsiljenim prekrškom za najstrožjo kazen.

Ali ste vedeli?

Luka Žinko spada med najizkušenejše člane ekipe Brava. Šestintridesetletni Ljubljančan je v preteklosti nosil tudi zeleno-beli dres, v aktualnem prvenstvu pa je odigral tudi oba mestna derbija z Olimpijo. Branilec v letošnji še ni izpustil niti tekme, še več, Žinko namreč še ni izpustil niti minute. Najstarejši član Brava je eden od petih nogometašev s popolno minutažo, ob njem se lahko s takšnim dosežkom pohvalijo še Nejc Vidmar, Tilen Klemenčič, Žan Zaletel in Matko Obradović.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Si lahko Olimpija v nedeljo že zagotovi naslov jesenskega prvaka? Zmaji bi za to potrebovali tudi pomoč Triglava, ki bo v soboto gostoval v Ljudskem vrtu. Četa Safeta Hadžića bo dan kasneje lovila zmago na ljubljanskem derbiju, ki so ga zeleno-beli to sezono dvakrat že dobili. Poletni spopad v Šiški se je končal z 0:2 v korist zmajev, ki so bili v Stožicah boljši s 3:1. Z enakim izidom se je končala tudi zadnja preizkušnja Olimpije, Ante Vukušić in soigralci so bili uspešni v Celju. Olimpija je z zmago v knežjem mestu ohranila dve točki naskoka pred Mariborom, Ljubljančani pa so z novo zmago potrdili naziv najuspešnejše gostujoče ekipe. Se bo trend nadaljeval tudi v Šiški?

Kdo je vroč?

Ante Vukušić bo, če se Predrag Sikimić in Dario Vizinger v zadnjih dveh krogih ne bosta povsem razigrala, najverjetneje prezimil na vrhu lestvice strelcev. Otrok Hajduka igra v življenjski formi, saj doslej v posamezni sezoni še nikoli ni dosegel toliko golov. Dalmatinec se je v Celju podpisal pod 15. ligaški zadetek in tako že izpolnil napoved Safeta Hadžića. Ljubljanski strateg je poleti zbranim novinarjem dejal, da bo Hrvat v letošnjem prvenstvu dosegel najmanj 15 golov in je tedaj s predstavniki sedme sile sklenil tudi prisrčno stavo.

Ali ste vedeli?

Čeprav Boban Jović že nekaj let ni več član Olimpije, med navijači zeleno-belih še vedno uživa poseben status. Tako ne čudi, da so pristaši zmajev z grenkobo sprejeli novico, da Celjan nogometno kariero končuje že pri 28 letih. Nekdanji dobitnik zmajevega srca je imel v zadnjem obdobju precejšnje težave s poškodbami, februarja se je razšel z Bursasporjem, vse od tedaj pa je bil brez kluba.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.12.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpiji mestni derbi in jesenski naslov
    Nogometaši Olimpije so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Bravo z 2:1 (0:0).

DELI NA