Pred tekmo: Bravo - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 1. krog

BRAVO - OLIMPIJA

14. julij 2019, ob 17.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Ljubljana, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- 7 evrov (5 evrov v preprodaji)
- otroška vstopnica: 3 evre (2 evra v predprodaji)
- brezplačen vstop za otroke do 8 let
- sezonska vstopnica: 70 evrov (30 evrov otroška vstopnica, 75 evrov družinska vstopnica)

 

BRAVO:

Prepoved nastopa: /

Nedeljsko dogajanje se pričenja v prestolnici, Ljubljana je po desetletju spet dobili prvoligaški mestni derbi. Bravo si je s slavjem v drugoligaški konkurenci priigral nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije, za krst med prvoligaši pa bo poskrbel mestni tekmec. Olimpija bo v Šiški celila rane po bolečem evropskem porazu z latvijskim Rigasom, v taboru Brava pa v dneh pred tekmo poudarjajo, da v sezono vstopajo neobremenjeni in brez rezultatskega pritiska. Možem v rumenem ne glede na to ne bo manjkalo motiva, na domači zelenici v Šiški želijo presenetiti mestnega tekmeca in ob prvi priložnosti opozoriti nase. Pri Bravu za razliko od Tabora, ki se je poleti ravno tako preselil med prvoligaše, niso posegli po večjih kadrovskih rezih. V Ljubljani bodo z izjemo treh novincev zaupali zasedbi, ki je priigrala prvoligaško vstopnico. Bo to dovolj za presenečenje?

Dejan Grabić, trener Brava: »S sestavo moštva smo izjemno zadovoljni. Pripeljali smo točno to, kar smo si želeli. Vreme nam je tekom pripravljalnega obdobja malce nagajalo. Tudi sicer od močnejih tekmecev nismo dobili tistega, kar bi si sam želel, saj nismo bili pod kakšnim hudim pritiskom nasprotnika.«

Luka Žinko, branilec Brava: »Gre za nov začetek, za novo poglavje kluba. Večina nas je ostala še iz lanske sezone, kar pomeni, da ostajamo izjemno povezani in usklajeni. Tisti, ki imamo nekaj več izkušenj, bomo zagotovo pomagali mlajšim fantom, da se ne bodo izgubili v emocijah pred prvo tekmo. Na tribunah pa si želimo čim več navijačev.«

Kdo je vroč?

Četi Dejana Grabića so se poleti pridružili Aljoša Matko, Ibrahim Arafat Mensah in Blaž Urh. Matko se v Ljubljano seli s popotnico najboljšega strelca mladinskega prvenstva, Belokranjca je za obdobje ene sezone posodil Maribor, Mensah pa se je že dokazal na prvoligaških zelenicah. Ganec, ki je v preteklosti že nosil dres Brava, je najboljše predstave kazal kot član Aluminija, z dobro igro pa si je priigral nastop na Norveško. Hitri napadalec se v Skandinaviji ni naužil nogometa, po marčevski prekinitvi pogodbe pa se vrača tja, kjer je pričel slovensko zgodbo.

Ali ste vedeli?

Bravo, ki bo tudi prvoligaške tekme gostil v Šiški, ima ne glede na dejstvo, da gre za novinca v prvoligaški druščini, v svoji slačilnici precej izkušenih nogometašev. Luka Žinko, Andraž Kirm, Darko Zec, Alen Krcić in Mustafa Nukić so nogometaši z bogato prvoligaško kilometrino, nase pa vse glasneje opozarja tudi mladi val. V članskem moštvu najdemo nekaj članov mladinskih reprezentančnih selekcij, kot so David Brekalo, Domen Gril, Igor Vekić, Almin Kurtović, Lan Piskule, Žan Trontelj in Matevž Matko.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA:

Prepoved nastopa: /

Uvodno dejanje nove sezone se ni razpletlo po željah Olimpije. Zmaji so na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij UEFA Evropske lige ostali praznih rok, Stožice je šokiral latvijski Rigas. Debitant v evropskih tekmovanjih je šokiral ljubljansko zasedbo, ki bo v Rigi lovila gol zaostanka in se skušala izogniti ekspresnemu slovesu od mednarodnega odra. Še prej varovance Safeta Hadžića čaka prva domača naloga, pokalni prvak bo novo prvenstvo odprl z mestnim spopadom proti Bravu. Zeleno-beli se bodo želeli v Šiški oddolžiti za uvodni poraz in si pripraviti dobro izhodišče pred potjo v Latvijo. Bo Hadžić po evropskem porazu povsem prevetril enajsterico? Bo zaigral tudi zadnji novinec Miral Samardžić? Slednji je eden od dveh nekdanjih vijolic, v Stožice se je preselil tudi Denis Šme, zmajevo gnezdo pa sta poleti zapustila dva vidna člana. Dino Štiglec nogometno pot nadaljuje na Poljskem, Rok Kronaveter se je vrnil v rodni Maribor.

Kdo je vroč?

Kdo bo v enajsterici Olimpije nadomestil Roka Kronavetra. Mariborčan se je po štirih letih poslovil od zeleno-bele oprave in hitro navdušil v dresu aktualnega državnega prvaka, Ljubljančani pa so menjavo zanj našli v Zagrebu. Dinamo je za obdobje sezone posodil Luko Menala, ki se je izkazal že v pripravljalnem obdobju, v polno pa je meril tudi na četrtkovi tekmi z Rigasom. V Splitu rojeni Hercegovec velja za enega največjih talentov bosansko-hercegovskega nogometa, zato ne čudi, da je bil pred časom že del članske izbrane vrste. V Ljubljani ga zagotovo čaka vidna vloga, kako jo bo izkoristil?

Ali ste vedeli?

V Ljubljani bodo prvič po sezoni 2009/10 spremljali mestni derbi, ki ga je Olimpija nazadnje igrala proti Interblocku. Izkušnje Brava v mestnih spopadih so precej bolj sveže, saj so se rumeni tudi v prejšnji sezoni merili z Ilirijo, z uspešno sezono pa so se prebili v Prvo ligo Telekom Slovenije. Bravo je postal 42. klub v Prvi ligi Telekom Slovenije, sicer pa gre za osmega predstavnika Ljubljane v prvem razredu slovenskega nogometa. Ob obeh Olimpijah so v prvoligaški konkurenci igrali še Interblock, Ljubljana, Slovan, Svoboda in Slavija Vevče.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija dobila mestni derbi
    Nogometaši ljubljanskega Brava so v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti mestnemu tekmecu Olimpiji z 0:2 (0:1).

DELI NA