19.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Mura

Prva liga Telemach, 6. krog

BRAVO - MURA

19. avgust 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

BRAVO

Prepoved nastopa: /

»Od tega trenutka smo v krčevitem boju za obstanek v ligi. Zahteve se bodo spremenile. Prej kot se s tem sprijaznimo in to ponotranjimo, boljše bo za nas,« je po porazu proti Domžalam dejal strateg Brava Dejan Grabić. Resda je bil v svojem razmišljanju nekoliko dramatičen – za takšne napovedi je nenazadnje še prezgodaj – a Bravo se je znašel v krizi. V Spodnji Šiški po štirih porazih (od tega treh zaporednih) v novi sezoni gori oranžni alarm. Ljubljančani so nazadnje klonili v knežjem mestu, kjer so večino srečanja preživeli v podrejenem položaju. Vse skupaj je bilo še najbolje videti, ko so zaigrali nekoliko bolj napadalno. Je to ključ do uspeha?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Mura je favorit, mi pa tradicionalno dobro napadamo favorite. Oboji smo v manjši rezultatski krizi, ki jo lahko obrne prvi pozitiven rezultat. Pričakujemo, da bodo spremenili sistem igre za to tekmo. Ampak sistem igre ene ali druge ekipe ne bo odločilen za rezultat. Pomembnejša bo intenzivnost, duel, vztrajanje, predajanje taktičnemu načrtu. To so ključni cilji tokratne tekme."

Kdo je vroč?

Bravo je v novi sezoni ekipa z daleč najslabšim napadom v ligi. Šiškarji sicer tudi praviloma bolj redko poskrbijo za obilico golov, letos pa so dosegli zgolj enega. Pod (zmagoviti) zadetek na tekmi s Koprom se je podpisal Almin Kurtović. Za bočnega branilca je bil to prvenec na prvoligaškem odru, na drugi strani so njegovi soigralci v napadu občutno manj razpoloženi. Kdo bo prevzel odgovornost in končal šišensko sušo?

Ali ste vedeli?

Medtem ko njegovi nekdanji soigralci životarijo, Vanja Drkušić v Rusiji piše zgodbo o uspehu. Ko je perspektivni branilec pozimi odšel v Soči, je redkokdo pričakoval, da bo imel ob Črnem morju vidnejšo vlogo. Zgodilo pa se je prav to: Drkušić je preostanek lanske sezone preživel v začetni enajsterici in s svojim novim klubom zasedel drugo mesto. Pred dnevi je sodelovanje z Rusi podaljšal do leta 2025.

MURA

Prepoved nastopa: /

Muraši še naprej sivijo lase svojim privržencem: tudi tekma s Taborom ni minila brez zapletov. Varovanci Damirja Čontale so se rdeče-črnega izziva lotili vneto, zagnano, a so se znova preslabo odrezali v obrambnih nalogah. »Poceni« zadetek v mreži vratarja Matka Obradovića jih je presekal, nakar niso več dosegli uvodne ravni. V izdihljajih srečanja so si vendarle uspeli zagotoviti točko, a navijači niti z izidom niti s predstavo svojih ljubljencev še zdaleč niso bili zadovoljni. To je bil za Prekmurce že tretji remi v letošnji sezoni, ki z eno zmago in enim porazom zadostuje za šest točk in šesto mesto na lestvici. Kakšen bo položaj po sobotni tekmi?

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "Bravo ima največ težav z doseganjem zadetkov, a zna vseeno biti nevaren na enak način kot v prejšnjih sezonah: s hitrimi protinapadi. Na drugi strani ne prejemajo veliko zadetkov, pri nas pa je zgodba ravno obratna. Smo ekipi, ki sta si nasprotni. Treba se bo prilagoditi na njihov način igre, morda tudi na igrišče in vremenske razmere."

Kdo je vroč?

Zaradi birokratskih zapletov na Kosovu v črno-belem kadru prvič po evropskem gostovanju v Moldaviji ni bilo Mirlinda Dakuja. Damir Čontala je vrzel v napadu zapolnil z Dardanom Shabanhaxhajem, ki je izkazano zaupanje upravičil v prvi minuti sodnikovega dodatka. Prvi je prišel do odbitka po strelu Tia Cipota in žogo poslal v prazno mrežo. Za Albanca je bil to prvi zadetek na petih prvenstvenih tekmah.

Ali ste vedeli?

Za Sobočane prestopni rok še ni končan. Najprej so v sredo naznanili prihod Mihajla Baića, posojenega nogometaša Osijeka, ki bo v napadu skušal nadomestiti poškodovanega Nikolo Petkovića. Devetnajstletni Srb je bil v preteklosti član Čukaričkega, Crvene zvezde in Spartaka iz Subotice. V drugo smer je odpotoval Marin Karamarko, najnovejša pridobitev avstrijskega Hartberga. Za Muro je zbral 56 nastopov.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.08.2022 | Prva liga Telemach
    Mura slavila pri Bravu
    Nogometaši Brava so v 6. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Muri z 0:1 (0:0).

DELI NA