Pred tekmo: Bravo - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

BRAVO - MURA

20. junij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev (povprečni obisk: 888 gledalcev)

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Žan Trontelj

Bravo in Mura sta hit nadaljevanja sezone. Prekmurci so po vrnitvi na igrišča nanizali že štiri zmage, nazadnje so v domači Fazaneriji prekinili serijo Celja, še uspešnejši pa je Bravo. Ljubljančani se lahko po skalpu Olimpije pohvalijo s petimi zaporednimi zmagami, po torkovem porazu Celja pa kot edini v letu 2020 še ne poznajo poraza. Rumeni so rušilno moč pokazali tudi v Stožicah, v mestnem derbiju pa so Olimpiji zadali enega najhujših porazov v zadnjih letih. Bravovci so za hrbet Nejca Vidmarja pospravili kar pet žog in z učinkovito igro vknjižili najvišjo zmago po preboju v Prvo ligo Telekom Slovenije. Sobotni obračun z Muro bo za ekipo Dejana Grabića, ki je zanimiva mešanica mladosti in izkušenj, nov preizkus zrelosti. Bodo uspešni tudi proti pokalnemu finalistu?

Dejan Grabić, trener Brava: "Mura je v odličnem položaju, še vedno tudi v boju za prvaka. Dvomim, da bodo na sobotni tekmi kalkulirali v luči finala pokala. Tudi sicer imajo izjemno širok kader in rotacija petih igralcev se jim ne pozna. V tem segmentu so, ob Mariboru, najboljši v ligi."

Kdo je vroč?

V Stožicah sta nase znova opozorila dvakratna strelca Aljoša Matko in Roko Baturina. Slednji je z osmimi goli odkritje leta 2020, prvi pa je v krstni članski sezoni zabil še zadetek več. Dvojec v napadu je odlično predstavo kronal s še po eno asistenco na svojem računu, a velja omeniti tudi učinek nogometašev, ki sta bila še jeseni člana Maribora. Sandi Ogrinec je z odlično podajo pričel akciji za prvi in drugi gol Brava, Martin Kramarič pa je asistiral za drugega in dosegel četrti zadetek rumenih. Mladeniči tvorijo udarni četverec v napadu prvoligaša iz prestolnice, ki pa na mladost prisega tudi v zadnjih vrsti.

Ali ste vedeli?

Dejan Grabić predvsem v nadaljevanju prvenstva zaupa mladim močem. To priča tudi pogled na enajsterico, ki je pričela mestni dvoboj v Stožicah. Le-ta je bila v povprečju stara 21,8 let, zgolj dva nogometaša pa sta štela več kot 22 let. To sta Mustafa Nukić (29) in kapetan Ovbokha Agboyi (25). Ob tem velja dodati še podatek, da so sredino tekmo pričeli kar štirje nogometaši, ki so igrali v mladinskem pogonu Brava. To so Igor Vekić, David Brekalo, Almin Kurtović, Sandi Ogrinec in Žan Trontelj.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Sobočanom je trimesečni tekmovalni premor dobro del. Črno-beli so bili sredi marca v negativni seriji, na petih tekmah pred izbruhom koronavirusa so osvojili zgolj pet točk. Slabši rezultati - ničla na tekmah z Mariborom in Olimpijo, pa tudi remija s Triglavom in Rudarjem - so Muro pahnili na peto mesto, Prekmurci pa so si pridelali že lep zaostanek. Nadaljevanje prvenstva je prineslo zasuk, Olimpija je izgubila dve tekmi, Mura pa zdaj za vrhom lestvice zaostaja le še za šest točk. Se bodo Luka Bobičanec in soigralci vključili tudi v bitko za naslov državnega prvaka? Odgovor na to vprašanje bo deloma znan tudi po sobotnem gostovanju v prestolnici. V dvoboju z Bravom bo na preizkušnji tudi karakter Sobočanov, saj ne gre pozabiti, da Muro že v sredo čaka pokalni finale proti Nafti.

Kdo je vroč?

Ante Šimundža je na tekmi s Celjem že nakazal, da lahko tudi v soboto pričakujemo nekaj rotacij v začetni enajsterici. Strateg Prekmurcev je pošteno premešal začetno enajsterico. Tudi tokrat pa je od prve minute zaigral Luka Bobičanec in vnovič dokazal, da je motor prekmurskega prvoligaša. Z 11. golom sezone je na vrhu klubske lestvice strelcev ujel Amadeja Maroša, vrata Matjaža Rozmana pa je ogrozil še z nekaj nevarnimi poskusi.

Ali ste vedeli?

Dušan Kosič je na soboško zelenico poslal povsem identično enajsterico kot tri dni prej v Stožicah. Šimundža se je odločil za več rotacij, predvsem drugi polčas pa je nakazal, da bo v zgoščenem ritmu tekem izrednega pomena tudi širina kadra. Črno-beli so tehtnico v svojo korist dokončno nagnili v drugi polovici dvoboja, ko gostje niso uspeli odgovoriti na napade in tempo domače igre. K temu je morda pripomogla tudi svežina, saj so dvoboj z grofi pričeli Siniša Mandić, Klemen Pucko, Marin Karamarko, Žan Karničnik in strelec drugega gola Kevin Žižek, ki so bili na zadnjih tekmah praviloma aduti s klopi.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo nadaljuje serijo
    Nogometaši ljubljanskega Brava so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 1:0 (0:0).

DELI NA